Universitatea Ecologica "Traian" din Deva

Oras : Deva
Adresa : Str. 1 Decembrie nr. 16, Deva, Hunedoara
Telefon : 0254-21.18.16, 0254-21.90.76
 
 • Institutia a fost infiintata in anul 1990 si a inceput sa functioneze la data de 1 octombrie a aceluiasi an, data de la care si-a desfasurat activitatea neintrerupt.

  In vidul universitar regional, institutia s-a impus ca necesitate determinata de potentialul zonal in domeniul turismului si comertului precum si de interesul sporit pentru acest profil economic odata cu deschiderea din 1989.

  Ideea infiintarii unei facultati cu profil economic asezata si orientata catre principii ecologice a avut mare aderenta, fiind privita ca un ghid in calatoria fara de repere a Romaniei catre economia de piata sanatoasa, intr-un mediu ecologic.

  Cererea fiind formata, ideea ofertei unei institutii de invatamant superior pe plan local s-a nascut si din considerentul efortului financiar pe care il implica migratia acestui rezervor uman insetat de cunoastere catre centre universitare mari (Timisoara, Cluj, Bucuresti).

  Astfel, prin lupta si hotararea nucleului intelectual din Deva care a sesizat oportunitatea prezentei unei institutii universitare in zona, a absolventilor de liceu interesati si a parintilor lor si prin receptivitatea conducerii regionale si locale, s-au realizat demersurile necesare infiintarii acestei institutii, in 1990.
   

 

Acorda calificativ! Fii primul care ii acorda un calificativ acestei universitati!
 
 
 

Studenti la Universitatea Ecologica "Traian" din DevaVezi toti membrii
 

Cauta universitate