Universitatea "Eftimie Murgu" din Resita

Oras : Resita
Adresa : Piata Traian Vuia nr. 1-4, Resita, Caras-Severin
Telefon : 0255-21.02.27
Fax : 0255-21.02.30

Grupul de discutii de la Universitatea "Eftimie Murgu" din Resita
 
 • Orasul Resita - situat in partea de sud-vest a Romaniei, pe malurile raului Barzava, in vecinatatea Muntilor Semenic - este unul dintre cele mai vechi si mai renumite centre metalurgice si constructoare de masini din tara, debutul sau industrial producandu-se cu mai bine de doua veacuri in urma, mai exact la 4 iulie 1771.

  Firesc fata de aceste traditii si raspunzand undei necesitati indelung resimtite, aici s-a dezvoltat - incepand cu anul 1971, deci din anul bicentenarului uzinelor resitene - invatamantul tehnic superior, primul pas facandu-se prin infiintarea Institutului de Subingineri, subordonat initial Institutului Politehnic "Traian Vuia" din Timisoara, unitate de invatamant prestigioasa, de renume european.

  In 1990 s-a infiintat, in urma unui proces evolutiv normal, Facultatea de Inginerie, apartinand tot de Institutul Politehnic "Traian Vuia", ce ingloba sectiile: Tehnologia constructiilor de masini, Utilajul si tehnologia sudarii, Electromecanica, Deformari plastice si tratamente termice si Turnarea metalelor.

  Un moment de exceptie in evolutia invatamantului superior din Resita se inregistreaza in anul 1992, cand se infiinteaza Universitatea "Eftimie Murgu", autonoma fata de politehnica timisoreana, avand doua facultati: Facultatea de Inginerie (FI) si Facultatea de Drept si Stiinte Economice (FDSE), care incepand cu 1 octombrie 1995 a devenit Facultate de Stiinte Economice si Administrative (FSEA).

  Astazi, la implinirea a trei decenii de la fondarea invatamantului superior la Resita, Universitatea "Eftimie Murgu" ofera imaginea unei realitati complexe si a unei individualitati distincte atat pe plan academic national cat si cel international. Ea si-a perfectionat si modernizat continuu procesul de invatamant, cautand sa se mentina in randul celor mai prestigioase institutii de invatamant superior tehnic si economic.

  CERCETARE
  Cercetarea stiintifica a fost tot timpul, alaturi de activitatea formativa, una din preocuparile majore ale universitatii. Puternica baza materiala si umana a Universitatii "Eftimie Murgu" Resita, alaturi de baza tehnologica de exceptie existenta in uzine, la care studentii si cadrele didactice au acces nelimitat, au creat premise favorabile ridicarii pe noi trepte de afirmare a procesului de integrare a invatamantului superior resitean cu cercetarea si productia. in consecinta, au rezultat o serie de avantaje atat pentru activitatea didactica si de cercetare stiintifica din universitate, cat si pentru modernizarea continua a proceselor tehnologice productive din intreprinderile industriale.


  Activitatea de cercetare stiintifica fundamentala si aplicativa se desfasoara in cadrul facultatilor, catedrelor si a centrelor specializate de cercetare, pe baza programelor contractuale anuale si de perspectiva stabilite in mod autonom, programelor nationale de cercetare, legaturilor cu institutii si departamente ale unor universitati din strainatate, organizarii sesiunilor si simpozioanelor stiintifice nationale si internationale etc.


  In cadrul Universitatii "Eftimie Murgu" Resita functioneaza urmatoarele centre de cercetare:
  - Centrul de Cercetari in Hidraulica Automatizari si Procese Termice;
  - Centrul de Transfer Tehnologic;
  - Centrul de Cercetari Socio-Umane;
  - Centrul de Consultanta si indrumare Profesionala;
  - Laboratorul de Testarea Echipamentelor.

  ADRESA
  Piata Traian Vuia, nr. 1 - 4
  320085 Resita, ROMANIA
  Telefon: +40 255 210227
  Fax: +40 255 210230 

 

Lavinia

recomanda
5.00
foarte bun
 • 10.00
Trimis la
23 Ianuarie 2014

Foarte Buna

Acordat pentru Universitatea "Eftimie Murgu" din Resita

Ioan

recomanda
4.20
foarte bun
 • 8.40
Trimis la
31 Octombrie 2013

Este foarte buna pentru studentii din zona noastra.

Acordat pentru Facultatea de Stiinte Sociale

Georgiana

recomanda
4.80
foarte bun
 • 9.60
Trimis la
28 Iunie 2013

- 40 de ani de experienta in invatamantul superior de stat, aniversati in octombrie 2011
- Burse de studiu si stagii de practica la universitati partenere din: Germania, Franta, Austria, Belgia, Grecia, Italia, Polonia

Acordat pentru Facultatea de Stiinte Economice


Vezi toate calificativele » Acorda calificativ!
 
 
 

Studenti la Universitatea "Eftimie Murgu" din ResitaVezi toti membrii
 

Cauta universitate