Universitatea "Emanuel" din Oradea

Oras : Oradea
Adresa ( Vezi harta) : Str. Nufarului nr. 87, Oradea, Bihor
Telefon : 0259-42.66.92, 0359-40.56.03
Fax : 0259-42.66.92
 
 • Universitatea Emanuel din Oradea, initial Institutul Biblic Baptist, a fost infiintat de Biserica Crestina Baptista Emanuel din Oradea (fosta Biserica Baptista nr.2 din Oradea) prin hotararea Adunarii generale extraordinare din 13 septembrie 1990 si a fost aprobat prin Hotararea Guvernului Romaniei din 10 ianuarie 1991, iar pana in ianuarie 1998 s-a numit Institutul Biblic Emanuel din Oradea ca urmare a aprobarii din partea Secretariatului de Stat pentru Culte din 11 octombrie 1993 nr. 1008. Universitatea functioneaza in sistem non-profit, fiind proprietate a Bisericii Crestine Baptiste Emanuel din Oradea.

  Dupa ce infiintarea Universitatii Emanuel din Oradea a fost aprobata de catre Guvernul Romaniei, a fost incheiat „Protocolul intre Ministerul Invatamantului si Stiintei, Secretariatul de Stat pentru Culte si Uniunea Bisericilor Crestine Baptiste, privind cooperarea in probleme de invatamant...“.

  Prin adeverinta nr. 152 din 1 martie 1995 „Conducerea Uniunii Bisericilor Crestine Baptiste din Romania adevereste ca Institutul Biblic Emanuel din Oradea (actualmente Universitatea Emanuel din Oradea) functioneaza de la infiintare – 1990. Infiintarea acestei universitati a fost avizata de conducerea Uniunii Bisericilor Crestine Baptiste din Romania prin Consiliul Uniunii”. Din acelasi document reiese ca Uniunea Bisericilor Crestine Baptiste din Romania sprijina atat moral cat si financiar Universitatea Emanuel din Oradea.

  Actualmente universitatea functioneaza sub autoritatea spirituala a Bisericii Baptiste Emanuel din Oradea si sub autoritatea academica a Ministerului Educatiei Nationale, prin acordarea acreditarii institutionale.

  Incepand cu ianuarie 1998, datorita proiectelor de dezvoltare a scolii, prin infiintarea unei noi facultati, pe langa facultatea de teologie, facultatea de management, s-a propus schimbarea numelui Universitatii pentru a reflecta mai clar prin denumire, aria de interes a specializarilor care sunt cuprinse in cadrul scolii.

 

Loredana

recomanda
5.00
foarte bun
 • 10.00
Trimis la
17 Iunie 2013

Am absolvit facultatea si masterul in cadrul acestei universitati, deci calificativele reflecta experienta pe care am trait-o eu acolo.

Acordat pentru Universitatea "Emanuel" din Oradea

S

recomanda
5.00
foarte bun
 • 10.00
Trimis la
30 Mai 2013

Chiar merita

Acordat pentru Universitatea "Emanuel" din Oradea


Vezi toate calificativele » Acorda calificativ!
 
 
 

Cauta universitate