Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu

Oras : Sibiu
Adresa ( Vezi harta) : Bd-ul. Victoriei, Nr.10, Sibiu, 550024, Romania
Telefon : +40-(269) 21.79.89
Fax : +40-(269) 21.78.87

Grupul de discutii de la Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu
 
 • Invatamantul superior sibian isi are inceputurile in secolul al XVIII-lea, cand s-au initiat cursuri  superioare in cadrul Scolii Teologice. Anul 1786 a marcat debutul invatamantului superior sibian. Invatamantului teologic si pedagogic i s-a adaugat in 1855 Academia de Drept, infiintata de populatia de etnie germana. In anul 1887 Academia din Sibiu a fost desfiintata, continuand insa sa functioneze in Budapesta.

  Invatamantul superior sibian a cunoscut un nou inceput in 1940, cand Universitatea din Cluj-Napoca a fost silita sa-si caute un refugiu pe aceste meleaguri, datorita dictatului de la Viena prin care nordul Transilvaniei a fost acordat Ungariei.

  Un sfert de secol mai tarziu, in 1969, a fost infiintata la Sibiu Facultatea de Istorie, ca ramura a Universitatii din Cluj. In 1971, Facultatea s-a transformat in Facultatea de Filologie si Istorie. Catedra de Filologie cuprindea sectii de romana, engleza si germana. In acelasi an a fost infiintata Facultatea de Administratie Publica, cu un program unic in tara. Anul urmator a insemnat infiintarea unei noi facultati: Facultatea de Prelucrare a Lemnului, functionand ca ramura a Universitatii din Brasov.

  Regimul dictatorial al anilor '80 a desfiintat progesiv activitatea Facultatilor de Filologie si Istorie precum si Administratie Publica, pana ce acestea au disparut in intregime. Numai Facultatea de Inginerie Mecanica si-a continuat existenta, sub forma unui institut de Subingineri, segment al Politehnicii din Cluj-Napoca.

  Dupa Revolutia din decembrie 1989, Ministerul Educatiei Nationale a decretat, la 5 martie 1990, infiintarea Universitatii din Sibiu, cuprinzand cinci facultati: Litere, Istorie si Drept, Medicina, Tehnologia Textilelor si Produselor Alimentare, Inginerie si Stiinte. Universitatea din Sibiu s-a extins in 1991, cand Facultatea de Teologie a devenit parte componenta a Universitatii. In acelasi an a fost inaugurat Colegiul Tehnologic si Informatic.

  Din 12 Mai 1995 Universitatea din Sibiu a primit numele ilustrului scriitor si filozof roman, Lucian Blaga.

 

anca

recomanda
5.00
foarte bun
 • 10.00
Trimis la
10 Februarie 2018

sunt profesori extraordinari de buni Prof. Domnariu C., FRANCU V. , DR .EMINOVICI C. ETC

Acordat pentru Facultatea de Medicina

paul

recomanda
5.00
foarte bun
 • 10.00
Trimis la
22 Februarie 2016

Facultate serioasa cu profesori competenti si dotaare moderna.

Acordat pentru Facultatea de Medicina

CORINA

nu recomanda
1.00
foarte slab
 • 2.00
Trimis la
30 Iulie 2015

FACULTATEA SE VINDE NUMAI PE BANI MULTI SI MITA CAT CUPRINDE.......CEA MAI PROASTA FACULTATE ANUL ACESTA A FOST ANUL SPAGILOR ....RUSINEEEEEEEEEEEEEE

Acordat pentru Facultatea de Medicina


Vezi toate calificativele » Acorda calificativ!
 
 
 

Studenti la Universitatea "Lucian Blaga" din SibiuVezi toti membrii
 

Cauta universitate