Universitatea "Mihai Eminescu" din Timisoara

Oras : Timisoara
Adresa ( Vezi harta) : Str. Bv. Revolutiei nr. 19, Timisoara
Telefon : +40 256 466 360
Fax : +40 256 466 360

Grupul de discutii de la Universitatea "Mihai Eminescu" din Timisoara
 
 • Universitatea “Mihai Eminescu” din Timisoara isi asuma urmatoarea misiune complexa:

  - promovarea invatamantului si a cercetarii stiintifice, ambele situandu-se permanent in serviciul si in ritmul de evolutie ale unei societati bazate pe valorile cunoasterii;
  - situarea vietii academice si, indirect, a altor domenii de cunoastere, in contextul european si mondial;
  - contributia la dezvoltarea locala, regionala si nationala din punct de vedere social, economic, cultural, politic, printr-o implicare puternica in viata comunitara.


  Misiunea Universitatii “Mihai Eminescu” din Timisoara va fi indeplinita prin urmatoarele obiective:
  - trecerea la noua structura determinata de Conventia de la Bologna si conforma cu legea privind organizarea studiilor universitare pe trei cicluri, respectiv:
  - studii universitare de licenta (3 ani)
  - studii universitare de masterat (2 ani)
  - studii universitare de doctorat (3 ani)
  - acreditarea tuturor specializarilor, in conformitate cu normele ARACIS si cele europene, precum si cresterea din punct de vedere calitativ al sistemului de invatamant;
  - pregatirea  specialistilor integrati in invatamant, stiinta, cultura si activitati socio-economice;
  - asigurarea de cursuri de perfectionare, cursuri post-universitare de specializare si master pentru absolventii Universitatii si nu numai;
  - dezvoltarea unor studii de masterat in limbi straine;
  - stimularea desfasurarii studiilor de masterat prin intarirea componentei de cercetare in cadrul acestora;
  - evaluarea mai riguroasa a programelor de masterat si stimularea programelor interdisciplinare sustinute de mai multe catedre, facultati, departamente;
  - dezvoltarea si consolidarea programelor de doctorat in cadrul unor scoli doctorale si/sau al centrelor de excelenta ale Universitatii, programe care sa contribuie la realizarea temelor de cercetare ale Universitatii;
  - incurajarea si sprijinirea doctoratelor in cotutela;
  - atragerea de masteranzi straini la studiile doctorale;
  - popularizarea in randul cadrelor didactice si al masteranzilor a utilizarii tehnologiilor informationale moderne;
  - proiectarea unei structuri academice si administrative moderne si flexibile ce consolideaza descentralizarea si  autonomia invatamantului;
  - consolidarea centrelor de cercetare existente si sprijinirea formarii de noi colective si centre de cercetare in cadrul Universitatii, in scopul realizarii unei activitati de cercetare caracterizata prin excelenta si prin promovarea stiintei in spiritul valorilor eticii, justitiei, democratiei si tolerantei, in vederea integrarii in spatiul universitar european;

   

  Cuvantul rectorului

  Scriitorul Les Brown spunea  “Tintiti mereu spre luna!”– “Chiar daca nu o nimeriti, va veti afla printre stele”. Acesta este si sfatul meu pentru drumul care va asteapta.

  Traim in secolul evolutiilor rapide a tehnologiilor si a eficientei, unde informatia insemna putere, unde “…capitalul uman a inlocuit capitalul dolarului”, asa cum remarca Garry Backer in lucrarea “Capitalul uman”. In acest context educatia si pregatirea profesionala sunt cele mai importante investitii la nivelul individului, dar si la nivelul organizatiilor in parte, si nu in ultimul rand la nivelul fiecarei societati in parte. Intreaga evolutie a societatii umane, in general, pune in evidenta legatura semnificativa care exista intre capitalul uman si nivelul general de dezvoltare economico-sociala.

  Cea mai importanta caracteristica a investitiei in educatie este faptul ca investitia in educatie e o investitie pe termen lung, iar la ora actuala, avand in vedere prioritatile manifestate in plan economico-social, schimbarile de mentalitati, preferinte si atitudini – se poate afirma ca toti acesti factori, fac din educatie o investitie prea putin atractiva .

  Se stie ca o data cu cresterea nivelului de educatie are loc o modificare in acelasi sens a venitului unei persoane, chiar si dupa ce se acopera costurile directe si indirecte ale scolarizarii. Castigurile persoanelor cu un nivel superior de educatie sunt, aproape intotdeauna, mult peste medie; avantajele fiind si mai mari in tarile mai putin dezvoltate. Educatia si scolarizarea sunt esentiale pentru tinerea pasului cu schimbarile tehnologice, conducand la productivitatea ridicata in sectoarele de productie si servicii . Studii recente arata ca industriile care progreseaza mai rapid, atrag in mod special lucratori mai bine educati si ofera o scolarizare mai mare la locul de munca.

  In economia globala, resursele umane reprezinta elementul esential al competitiei, atat la nivelul companiilor, cat si la nivel national. In competitia globala a economiei informatizate, calitatea si inventivitatea resurselor umane ar fi principalii factori care sa realizeze decalajele esentiale dintre state.

  Se poate spune ca inscrierea pe un anumit traseu profesional nu este doar un rezultat al eforturilor individuale ci si al preocuparilor organizatiilor societatii, care ar trebui sa aplice in acest sens programe de adaptare si formare profesionala eficiente, sa gaseasca mecanisme de a intretine motivatia pentru calitate si competenta si pentru continuarea investitiei in educatie de-a lungul intregii vieti active.

  In concluzie, pana acum am incercat sa accentuez ideea ca investitia in educatie, in special educatia de nivel superior e o investitie rentabila, desi este o investitie pe termen lung, dar aceasta are de asemenea si efecte pozitive pe termen lung, efecte pozitive nu numai asupra individului, dar contribuie la progresul economico-social al intregii societati. Se poate spune la final ca de fapt educatia, informarea si cunoasterea inseamna putere.

  In acest context sprijinirea valorilor este un lucru binevenit, iar noi cadrele didactice suntem mandri de acei studenti eminenti la formarea carora ne-am adus si noi umila nostra contributie.

  Dragi absolventi, cei mai buni profesori sunt cei care fac din tine o persoana mai buna, iar noi profesorii din aceasta institutia am incercat sa facem acest lucru.

  Un proverb chinezesc spune ca atunci cand ai de facut 10 pasi, 9 pasi reprezinta doar jumatatea drumului. Mai aveti de facut un pas... Deci bucurati-va: vestea buna e ca practic va aflati doar la jumatatea drumului vostru pana la absolvire. Mai este un pas, de-a lungul caruia veti rememora, va asigur, mai mult sau mai putin induiosati, dar la o intesitate mai mare, cei trei ani care au trecut.
   

 

augustin

recomanda
5.00
foarte bun
 • 10.00
Trimis la
10 Noiembrie 2016

puteti careva sa imi lasati un numar de telefon valid al universitatii mihai eminescu timisoara? tot ce este public pe net cand suni la numarul de telefon da mesaj numar inexistent.............
multumesc

Acordat pentru Universitatea "Mihai Eminescu" din Timisoara

Sacaleanu

recomanda
2.40
mediu
 • 4.80
Trimis la
14 Septembrie 2016

Ioana

recomanda
4.00
bun
 • 8.00
Trimis la
08 Octombrie 2015

Calificativ total FB.
Recomand cu incredere in special Facultatea de Psihologie.

Acordat pentru Facultatea de Psihologie si Asistenta Sociala


Vezi toate calificativele » Acorda calificativ!
 
 
 

Studenti la Universitatea "Mihai Eminescu" din TimisoaraVezi toti membrii
 

Cauta universitate