Universitatea Nationala de Aparare "Carol I" din Bucuresti

Oras : Bucuresti
Adresa ( Vezi harta) : Str. Panduri nr. 68-72, sector 5, Bucuresti
Telefon : 021-410.08.01
Fax : 021-410.20.72
 
 • Centrul de Management al Resurselor Apararii si Educational
  Domeniu de interes:
  C.M.R.A.E. este o unitate functionala de baza a Universitatii Nationale de Aparare, specializata in perfectionarea personalului de conducere din structurile de management si gestiune al resurselor de aparare, precum si a personalului didactic si de conducere din invatamantul militar.In cadrul colegiului functioneaza Departamentul pentru Pregatirea Personalului Didactic, format din cadre didactice din Catedra de Management al Resurselor Apararii si de Stiinte ale Educatiei.

  Centrul de Studii Strategice de Aparare si Securitate (CSSAS)
  Domeniu de interes:
  Centrul de Studii Strategice de Aparare si Securitate elaboreaza numeroase studii si cercetari, revista "Impact strategic", cu aparitie trimestriala, buletinul informativ "Colocviu strategic" si Anuarul CSSAS "HOMINIS". CSSAS are ca obiective: fundamentarea locului si rolului componentei militare in arhitectura securitatii nationale, investigarea schimbarilor ce intervin in evolutia fenomenului militar, studierea fenomenelor din interiorul societatii romanesti cu influenta asupra domeniului militar.

  Centrul Regional de Pregatire NATO/PfP
  Domeniu de interes:
  Centrul Regional de Pregatire NATO/PfP are sarcina de a contribui la perfectionarea pregatirii personalului militar si civil in domeniile planificarii si conducerii actiunilor militare intre categoriile de forte si multinationale, operational si al cooperarii dintre civili si militari in conditii de campanie, prin utilizarea procedurilor NATO de comanda si stat major, in scopul cresterii gradului de interoperabilitate cu structurile militare operationale ale Aliantei si contributiei la intarirea stabilitatii si cooperarii regionale.

  Departamentul de Limbi Straine
  Domeniu de interes:
  Departamentul de Limbi Straine se ocupa de formarea si dezvoltarea competentelor lingvistice ale personalului militar profesionalizat si ale salariatilor civili din Ministerul Apararii Nationale a caror activitate profesionala necesita aceste abilitati. Departamentul coordoneaza activitatea noului Centru Secundar de Limbi Straine, care isi desfasoara activitatea in cladirea Statului Major General si care organizeaza cursuri de incepatori la limbile engleza si franceza.

  DEPARTAMENTUL PENTRU INVATAMANT DISTRIBUIT AVANSAT LA DISTANTA
  Departamentul pentru Invatamant Distribuit Avansat la Distanta a fost infiintat in anul 2005, in conformitate cu H.G. 1011/2001, cu scopul de a crea conditiile pentru desfasurarea programelor de invatamant la distanta on-line.
  Obiectivul fundamental este acela de a oferi cunostinte oriunde si oricand, ceea ce este necesar si pentru cine este nevoie,in conformitate cu standardele NATO si UE, in spiritul documentelor Procesului de la Bologna.
  Principiul de baza al sistemului educational la distanta in Universitatea Nationala de Aparare „Carol I” este incadrat in conceptul general e-learning, dar are ca model sistemul Advanced Distributed Learning, dezvoltat de Departamentul Apararii al SUA. In spiritul acestui proiect, continutul digital respecta standardul SCORM 2004, iar difuzarea acestuia este realizata atat in mod sincron cat si asincron.

  COLEGIUL DE INFORMATII PENTRU APARARE
  Colegiului de Informatii pentru Aparare are ca misiune sa participe la perfectionarea pregatirii personalului militar si civil, licentiat in „Stiinte militare si informatii” sau in domenii apropiate/conexe, selectionat pentru indeplinirea functiilor specifice, din structuri cu competente in domeniul in informatiilor pentru aparare sau din alte domenii, care implica atributii/responsabilitati specifice. Actuala organizare a intrat in functiune la data de 1 octombrie 2006.

   

 
 
 
 

Studenti la Universitatea Nationala de Aparare "Carol I" din BucurestiVezi toti membrii
 

Cauta universitate