Universitatea Nationala de Educatie Fizica si Sport din Bucuresti

Oras : Bucuresti
Adresa ( Vezi harta) : Str. Constantin Noica (fosta Stefan Furtuna) nr. 140, sector 6, Bucuresti
Telefon : 021-212.61.64
Fax : 021-312.04.00

Grupul de discutii de la Universitatea Nationala de Educatie Fizica si Sport din Bucuresti
 
 • UNIVERSITATEA NATIONALA DE EDUCATIE FIZICA SI SPORT (UNEFS) din Bucuresti a fost infiintata prin Legea pentru Educatie Fizica,  promulgata la data de 15 iunie 1923 si publicata in Monitorul Oficial nr. 59, din 17 iunie 1923, sub denumirea de INSTITUTUL NATIONAL DE EDUCATIE FIZICA (INEF) . Aceasta titulatura fost schimbata pe parcursul existentei sale, pana la cea prezenta, atribuita prin modificarile aprobate la HG nr. 749/2009 si publicate in Monitorul Oficial al Romaniei Partea I din 12 octombrie 2009.

  Denumiri ale institutiei de-a lungul timpului:

  • 1922 - Institutul National de Educatie Fizica (I.N.E.F.);
  • 1929 - Institutul Superior de Educatie Fizica (I.S.E.F.);
  • 1937 - Academia Nationala de Educatie Fizica (A.N.E.F.);
  • 1942 - Scoala superioara de Educatie Fizica (s.S.E.F.);
  • 1945 - Academia Nationala de Educatie Fizica (A.N.E.F.);
  • 1948 - Institutul de Educatie Fizica (I.E.F.);
  • 1950 - Institutul de Cultura  Fizica (I.C.F.);
  • 1968 - Institutul de Educatie Fizica si Sport (I.E.F.S.);
  • 1990 - Academia de Educatie Fizica (A.E.F.);
  • 1992 - Academia Nationala de Educatie Fizica (A.N.E.F.);
  • 1993 - Academia Nationala de Educatie Fizica si Sport (A.N.E.F.S.).
  • 2009 - Universitatea Nationala de Educatie Fizica si Sport din Bucuresti (U.N.E.F.S).


  Prima institutie de invatamant superior pentru pregatirea profesorilor de educatie fizica din Romania si-a inceput cursurile la 1 decembrie 1922, la Bucuresti. A fost a 10-a institutie de acest fel din lume si a 5-a din Europa.

  Activitatea a debutat sub conducerea general prof. Virgil Badulescu care a obtinut sprijinul Familiei Regale, mai ales a Majestatii Sale Regele Ferdinand I, a lui Dimitrie Gusti - directorul Casei Culturii Poporului si a profesorului Vasile Pirvan.

  Dupa infiintare INEF primeste sprijin din partea Ministerului de Razboi (spatii, terenuri si bani), Ministerului Instructiunii Publice, precum si a unor facultati bucurestene. Beneficiind de o dubla subordonare - a Ministerului de Razboi si a Ministerului Instructiuni Publice - organizarea activitatii cuprindea trei sectii:

  • Sectia universitara - studii cu durata de 4 ani, care pregateau profesori pentru invatamant;
  • Sectia militara - studii cu durata de 1 an, care pregateau specialisti pentru armata;
  • Sectia de amatori - un “centru de initiere” deschis doritorilor pentru practicarea exercitiilor fizice.


  Inca din primii ani de existenta UNEFS s-a bucurat de un corp profesoral de elita. Au fost profesori ai acestei instituti personalitati de marca ale stiintei si culturii romanesti, dintre care amintim: prof. dr. Francisc Rainer, dr.Gr. T. Popa, dr. Horia Dumitrescu, prof. dr. N. Paulescu, col. dr. C. Mihailescu, prof.dr. D. Mezincescu, conf. Dr. Radu Olinescu, col dr. I. Lascar, prof.univ. C-tin Radulescu - Motru, conf. Nae Ionescu, conf. Gh. Zapan, Mircea Eliade, academicianul Octav Onicescu, savantul C. Kiritescu.

  Prima promotie de profesori de Educatie Fizica a absolvit in 1926, iar din cadrul ei , o serie de absolventi aveau sa devina personalitati de referinta in domeniu; ii amintim aici pe: C. Petre Lazar, C. A. Botez, Virgil Rosala, Iacob Mihaila, dr. Adrian Ionescu, dr. Traian Dumitrescu, dr. Florin Ulmeanu.

  De la infiintare promotiile de absolveti s-au succedat neintrerupt de-a lungul anilor. Aici au studiat, s-au format ori si-au desavarsit pregatirea, mari sportivi, antrenori emeriti, manageri si oameni de afaceri de top din diverse domenii, oameni cu functii de raspundere, conducatori de institutii atat in domeniul nostru cat si in cele in care activeaza, adevarati ambasadori ai Romaniei de azi.

  In prezent UNEFS din Bucuresti, institutie publica de invatamant superior, cu personalitate juridica, functioneaza in baza Constitutiei Romaniei din 1991, a Legii invatamantului nr. 84/1995 republicata, a Statutului Personalului Didactic nr. 128/1997 si a Legii nr. 288/2004.

  Activitatea se desfasoara conform Cartei Universitare UNEFS si a regulamentelor proprii.

  In sistemul de clasificare al Uniunii Europene, UNEFS este definit ca institut de invatamant si cercetare de nivel „A”, care reuneste toate domeniile de baza ale cunoasteri stiintifice referitoare la om, educatie, sanatate, cultura si societate. Programele de studii sunt in concordanta cu Procesul de la Bologna. Institutia are decernata Erasmus University Charte si are parteneriate cu universitati din spatiul European.

  La evaluarea institutionala facuta de ARACIS in toamna anului 2009 UNEFS a primit calificativ- grad de incredere ridicat.

   

 

geta

recomanda
5.00
foarte bun
 • 10.00
Trimis la
11 Decembrie 2013

este scoala care m-a format, sunt recunoscatoare eminentilor mei dascali!

Acordat pentru Facultatea de Educatie Fizica si Sport


Vezi toate calificativele » Acorda calificativ!
 
 
 

Studenti la Universitatea Nationala de Educatie Fizica si Sport din BucurestiVezi toti membrii
 

Cauta universitate