Universitatea "Petru Maior" din Targu-Mures

Oras : Targu Mures
Adresa ( Vezi harta) : Str. Nicolae Iorga nr. 1, Targu Mures, Mures
Telefon : 0265-233112, 0265-26.22.75, 0265-21.58.99 (Centrul de Consiliere si Orientare pentru Cariera & Oficiul de Relatii Publice)
Fax : 0265-26.22.75

Grupul de discutii de la Universitatea "Petru Maior" din Targu-Mures
 
 • De la fondarea sa in anul 1960, asigurandu-si continuitatea institutionala si permanenta culturala in ciuda a numeroase constrangeri si obstacole, Universitatea "Petru Maior", la inceput de mileniu, se prezinta in deplina sa maturitate si reputatie ca o autentica si generoasa "Universitate pentru comunitate".

  Pe parcursul timpului Universitatea "Petru Maior" a cunoscut o evolutie complexa, marcata de evenimentele perioadei istorice pe care a traversat-o. Dar, in permanenta ea a indeplinit un rol important ca nucleu de spiritualitate si cultura in arealul muresean.


  Alaturi de alte institutii prestigioase - Universitatea de Medicina si Farmacie, Universitatea de Arta Teatrala - ea a format multe generatii de studenti, care prin gradul lor de pregatire si specializare au capacitatea de a fi competitivi pe piata muncii.


  Incepand cu anul universitar 1990-1991, Universitatea "Petru Maior" a cunoscut o puternica dinamica institutionala exprimata in aparitia a noi facultati si specializari, in cresterea numarului de studenti si cadre didactice. Managementul universitar, strategia dezvoltarii si modernizarii au produs efecte benefice pentru consolidarea institutionala si pentru calitatea procesului de invatamant, sporindu-i prestigiul si autoritatea. Eforturile si resursele alocate au avut darul de a crea o personalitate institutionala specifica, capabila sa faca din universitate un interlocutor si partener credibil si atractiv pe plan national si international.

  Deschiderea spre mediul social si economic, capacitatea de a raspunde competent la solicitarile si provocarile exterioare, colaborarile si parteneriatele stabilite cu multe institutii si firme situeaza universitatea pe pozitia unui veritabil integrator in ceea ce priveste formarea si dezvoltarea competentelor.

  Preocupata de adaptarea continua la standardele europene, Universitatea "Petru Maior" depune eforturi staruitoare pentru a raspunde eficient la cerintele reformei si modernizarii institutionale. Universitatea "Petru Maior" a intrat in noul mileniu de cultura si civilizatie cu dorinta de a fi un puternic centru de educatie si cercetare, de iradierea spirituala si culturala, capabil sa raspunda cerintelor formarii noilor generatii, pentru deplina lor integrare in noua lume de valori.

 

r

recomanda
4.60
foarte bun
 • 9.20
Trimis la
31 Mai 2013

e super ok mai ales pt cei ce vor sa se implice si in alte chestii decat strict cursuri

Acordat pentru Universitatea "Petru Maior" din Targu-Mures

b

recomanda
4.20
foarte bun
 • 8.40
Trimis la
02 Aprilie 2013

A fost o perioada frumoasa si profesorii in general si-au dat concursul.

Acordat pentru Universitatea "Petru Maior" din Targu-Mures

Arina

recomanda
5.00
foarte bun
 • 10.00
Trimis la
02 Aprilie 2013

Organizare impecabila si multa seriozitate si implicare din partea profesorilor.

Acordat pentru Facultatea de Stiinte si Litere


Vezi toate calificativele » Acorda calificativ!
 
 
 

Studenti la Universitatea "Petru Maior" din Targu-MuresVezi toti membrii
 

Cauta universitate