Universitatea Politehnica Bucuresti

Oras : Bucuresti
Adresa ( Vezi harta) : Splaiul Independentei nr. 313, Bucuresti
Telefon : 021-402.91.00, 021-410.04.00 (centrala), 021-410.03.91 (Rectorat)
Fax : 021-411.53.65 (Rectorat)

Grupul de discutii de la Universitatea Politehnica Bucuresti
 
 • Universitatea POLITEHNICA din Bucuresti este cea mai veche si prestigioasa scoala de ingineri din Romania. Traditiile ei sunt legate de infiintarea, in anul 1818, de catre Gheorghe Lazar, a primei Scoli tehnice superioare cu predare in limba romana la manastirea Sfantul Sava din Bucuresti, care in anul 1832 este reorganizata in Colegiul de la Sfantul Sava.

   

  La 1 octombrie 1864, a fost infiintata "Scoala de Poduri si Sosele, Mine si Arhitectura", care la 30 octombrie 1867 devine "Scoala de Poduri, Sosele si Mine" cu durata studiilor de 5 ani.

   

  Sub conducerea lui Gheorghe Duca, la 1 aprilie 1881, institutia capata o noua structura sub denumirea de "Scoala Nationala de Poduri si Sosele", iar la 10 iunie 1920 a fost infiintata Scoala Politehnica din Bucuresti, avand patru sectii: Electromecanica, Constructii, Mine si Metalurgie, Sectia Industriala.

   

  Din noiembrie 1920 denumirea se schimba in POLITEHNICA din Bucuresti.

  La data de 3 august 1948 a fost infiintat Institutul Politehnic din Bucuresti, care cuprindea initial 4 facultati si in care, din 1950, au aparut majoritatea facultatilor actuale. In baza rezolutiei Senatului din noiembrie 1992, Institutul Politehnic din Bucuresti a devenit Universitatea POLITEHNICA din Bucuresti.

   

  Obiective strategice

  Universitatea POLITEHNICA din Bucuresti (U.P.B.) isi asuma misiunea de a pregati specialisti in diferite domenii tehnice, capabili de a utiliza cunostinte stiintifice, tehnice si cultural-umaniste valoroase, de a contribui la progresul tehnologic, economic si social-cultural al societatii romanesti si al lumii contemporane.

   

  UPB asigura realizarea unui invatamant de performanta, dezvoltat si perfectionat printr-o complexa activitate de cercetare, continuand traditia Scolii Politehnice bucurestene, conform exigentelor si cu mijloacele oferite de societatea moderna informationala. Ea isi propune sa creeze noul profil de universitate tehnica, ce promoveaza forme de pregatire adaptate cerintelor unei societati in plina competitie, supusa procesului de integrare cu Comunitatea Europeana si Internationala.

   

  Misiunea sa principala este formarea inginerului capabil sa se adapteze cerintelor economiei de piata si noilor tehnologii, care sa aiba cunostinte economice si manageriale si care sa promoveze principiile de dezvoltare durabila si de protejare a mediului inconjurator. Pentru aceasta el trebuie sa fie format dupa principiul modern al participarii directe la alegerea traiectoriei sale formative, sa fie inclus intr-un proces de invatare care sa-i asigure sanse reale la competitia de pe piata libera a fortei de munca.

   

  Colaborari internationale

  Universitatea POLITEHNICA din Bucuresti reprezinta o parte integranta a comunitatii academice internationale, impartasind crezul in aceleasi valori morale, educationale, stiintifice si culturale. In conditiile fenomenului de globalizare, UPB este preocupata de intarirea participarii la schimbul international de valori, iar ca urmare a prestigiului de care se bucura, actualmente exista programe de colaborare cu 74 de universitati din 27 de tari din Europa, America, Asia si Africa.

   

  STRUCTURA ORGANIZATORICA

  In momentul de fata Universitatea POLITEHNICA din Bucuresti are 13 facultati, doua colegii tehnice, 3 departamente si 60 de catedre.  FACULTATI si COLEGII

  Având peste 180 de ani de existenta, Universitatea POLITEHNICA din Bucuresti reprezinta una dintre institutiile fundamentale si prestigioase românesti de invatamant superior, constituind principala sursa de specialisti in domeniul tehnic din Romania.

   

  In momentul de fata, Universitatea POLITEHNICA din Bucuresti are 13 facultati distincte, ca si doua Colegii Universitare Tehnice. In consecinta, spatiile de invatamânt sunt raspândite atât in localul istoric Polizu, cât si in campusurile universitare moderne Noul Local si respectiv Leu.  FACULTATI
  Facultatea de Inginerie Electrica

  Facultatea de Energetica

  Facultatea de Automatica si Calculatoare

  Facultatea de Electronica, Telecomunicatii si Tehnologia Informatiei

  Facultatea de Inginerie Mecanica si Mecatronica

  Facultatea de Ingineria si Managementul Sistemelor Tehnologice

  Facultatea de Ingineria Sistemelor Biotehnice

  Facultatea de Transporturi

  Facultatea de Inginerie Aerospatiala

  Facultatea de Stiinta si Ingineria Materialelor

  Facultatea de Chimie Aplicata si Stiinta Materialelor

  Facultatea de Inginerie cu predare in limbi straine

  Facultatea de Stiinte Aplicate


  COLEGII
  Colegiul Universitar Tehnic nr. 1

  Colegiul Universitar Tehnic nr. 2

   

  Conducerea Facultatii
  Rector
  Mihnea COSTOIU
  +4021-318 10 00
  +4021-318 10 01
  cabinet.rector@upb.ro
   

  Cabinet Presedinte Senat
  Tel.     +40 21 3181000
  Fax     +40 21 3181001
  E-mail     ecaterina.andronescu@upb.ro

  Cooperare Internationala
  Tel.     + 4021-402 98 72    
  Fax     + 4021-402 98 72
  E-mail     e_nedelcu@rectorat.upb.ro

  Studenti internationali
  Tel.     + 40 21 402 9483
  Fax     + 40 21 402 9450
  E-mail     maria.hadar@upb.ro

  Relatii Publice
  Tel/ Fax + 4021-402 94 65
  E-mail     relatii.publice@upb.ro


   

 

A

recomanda
5.00
foarte bun
 • 10.00
Trimis la
19 Martie 2017

Am terminat acesata facultate (si master) si acum lucrez in domeniu. Este greu dar si frumos. Pot spune ca nu gresesti daca alegi cursurile FIMM, are profesori foarte buni si corecti iar dupa absolvire ai mai multe obtiuni de a lucra in in domeniu

Acordat pentru Facultatea de Inginerie Mecanica si Mecatronica

BEST FAG EU

nu recomanda
3.00
mediu
 • 6.00
Trimis la
06 Iulie 2016

Pop

recomanda
4.40
foarte bun
 • 8.80
Trimis la
05 Iulie 2016

De cativa ani au fost introduse niste cursuri de pregatire pentru anul 1, tinute de studenti mai mari super faini, care te iau de la zero si iti explica mate, fizica si chimie.

Acordat pentru Facultatea de Chimie Aplicata si Stiinta Materialelor


Vezi toate calificativele » Acorda calificativ!
 
 
 

Studenti la Universitatea Politehnica BucurestiVezi toti membrii
 

Cauta universitate