Universitatea Politehnica Bucuresti

Oras : Bucuresti
Adresa ( Vezi harta) : Splaiul Independentei nr. 313, Bucuresti
Telefon : 021-402.91.00, 021-410.04.00 (centrala), 021-410.03.91 (Rectorat)
Fax : 021-411.53.65 (Rectorat)

Grupul de discutii de la Universitatea Politehnica Bucuresti
 
 • Departamentul de Bioinginerie si Biotehnologie
  Domeniu de interes:
  Departamentul coordoneaza programe de masterat, doctorat si postuniversitare in specializarile: Inginerie Medicala si Clinica, Biomateriale, Bioinformatica, Biotehnologii. Departamentul coordoneaza dezvoltarea activitatilor de cercetare stiintifica in domeniile Bioinginerie, Biotehnologie in cadrul UPB si desfasoara activitati proprii de cercetare. Structura departamentului: Sectia Biomedicala, Sectia Biomateriale, Sectia Bioinformatica, Sectia Biotehnologie.

   

  Departamentul de Fizica
  Domeniu de interes:
  In cadrul Departamentului functioneaza trei centre de cercetare: 1.CMMPI-Centrul de microscopie, microanaliza si procesarea informatiei (studiaza Optica, spectroscopie si laseri; Stiinta materialelor; Constructii civile); 2.FOCUM-Centrul universitar de inginerie optica si fotonica (Inginerie optica si fotonica; Optoelectronica teoretica si experimentala; Laseri si aplicatii in ingineria optica, atomica si nucleara; Materiale, dispozitive, echipamente si sisteme fotonice); 3.CCSFA-Centrul de cercetare stiintifica in fizica aplicata (Aplicatii ale fizicii. Fizica tehnica; Fenomene neliniare. Optica neliniara; Teoria starii condensate; Fizica nucleara)

   

  Departamentul de Management
  Domeniu de interes:
  Departamentul de Management realizeaza politica, strategia si conceptia pregatirii manageriale si economice in cadrul U.P.B. In cadrul departamentului functioneaza: Catedra de Management Industrial, Catedra de Economie, Centrul de Cercetari in Management.

   

  Departamentul de Matematica
  Domeniu de interes:
  In cadrul acestui departament functioneaza: Catedra Matematici I, Catedra Matematici II, Catedra Matematici III si Laboratorul de Cercetare - Modelare Matematica si Calcul, precum si Laboratorul de Vizualizare Matematica si Grafica Computerizata.

   

  Departamentul de Stiite Socio-Umane
  Domeniu de interes:
  Catedrele din cadrul acestui departament asigura predarea disciplinelor de baza socio-umane din domeniile Politologiei, Culturii si civilizatiei, Filosofiei, Logicii, Sociologiei industriale. Complementar disciplinelor mentionate sunt predate la nivelul U.P.B., o gama diversificata si flexibila de discipline de aprofundare in sfera socio-umanului, de exemplu: Comunicare Manageriala, Istoria Mentalitatilor Socio-Politice, Ecologie umana, Filosofia stiintelor cognitive, Filosofia culturii tehnice, Psihoinventica, Introducere in studiul societatii civile, functionalitatea institutiilor democratice.

 
 
 
 

Studenti la Universitatea Politehnica BucurestiVezi toti membrii
 

Cauta universitate