Universitatea Politehnica din Timisoara

Oras : Timisoara
Adresa ( Vezi harta) : P-ta Victoriei nr. 2, Timisoara, Timis
Telefon : 0256-40.30.00, 0256-40.30.11, 0256-40.30.34
Fax : 0256-40.30.11

Grupul de discutii de la Universitatea Politehnica din Timisoara
 
 • Centrul de Informare si Orientare Profesionala - CIOP
  Domeniu de interes:
  Centrul a elaborat un site care sa raspunda intereselor tuturor studentilor si absolventilor de politehnica, care sunt preocupati de cariera lor si deasemena, celor care sunt interesati de studentii si absolventii Universitatii Politehnica. Centrul ofera studentilor informatii despre locuri de munca, burse, studii postuniversitare si informatii despre firmele la care pot sa-si faca practica.
   
   
  Centrul de Invatamant Multimedia cu Acces Deschis - CIMAD
  Domeniu de interes:
  Centrul ofera expertize, consulting si cursuri la toate nivele in domenii ca: Tehnici multimedia (productie de CD-ROM), Internet (tehnici audio-video) si Comunicare.
   
  Centrul de Studii in Invatamant la Distanta - CSID
  Domeniu de interes:
  Principalele activitati desfasurate de CSID sunt:

  - formarea profesorilor din universitate pentru utilizarea software-ului educational si pentru producerea materialelor de predare prin utilizarea tehnologiilor educationale avansate, bazate pe cursurile oferite de organizatiile Europene pentru invatamant la distanta si pe unitatile de curs deja dezvoltate in Romania;

  - producerea de materiale de predare si formare originale pentru invatamantul la distanta, in limba romana;

  - rularea unor cursuri IDD pentru reconversie profesionala, precum si a unor programe universitare care conduc la calificari superioare universitare (deocamdata numai la nivel de colegiu), finalizate prin examene de absolvire;

  - dezvoltarea de sisteme de suport pentru studiu.
   
  Centrul National pentru Ingineria Sistemelor cu Fluide Complexe
  Domeniu de interes:
  Accentul este pus pe formarea tinerilor, prin implicarea acestora in cadrul unor programe majore de cercetare desfasurate de colective cu experienta precum si in cercetari in cadrul stagiului doctoral, utilizand infrastructura de cercetare performanta (inclusiv echipamente moderne, organizate sub forma unor laboratoare complexe denumite Baze de Cercetare cu Utilizatori Multipli - BCUM). In cadrul Centrului functioneaza laboratoarele de Tribologie, Reometrie, Magnetometrie, Reologie si de Simulare numerica si Calcul paralel.
   
  Centrul pentru Tehnologii Educationale - CTE
  Domeniu de interes:
  Centrul are ca scop promovarea si implementarea de noi tehnologii in sistemul educational si de invatare, prin: - crearea unui Centru de Video-Conferinta pentru invatamantul la distanta; - oferirea cursurilor pentru invatamantul la distanta pe variate materiale de suport (material scris, carti, casete audio-video, prezentari CD-ROM iteractive, Internet); - oferirea cursurilor prin Internet.
   
  Departamentul de Educatie Permanenta - DEP
  Domeniu de interes:
  Departamentul de Educatie Permanenta este autorizat ca si "VUE Authorized Testing Center" de catre Pearson VUE si ofera examene de certificare oferite de diverse companii de renume din domeniul IT: Microsoft, Cisco, Macromedia, IBM.
   
  Institutul Kathrein
  Domeniu de interes:
  Institutul Kathrein contribuie la dezvoltarea domeniului telecomunicatiilor, electronicii, automaticii si calculatoarelor si asigura potentialul uman necesar activitatilor practice in firme. Principalul obiectiv al institutiei este acela de a dezvolta cercetarea stiintifica in functie de cerintele mediului industrial in electronica si telecomunicatii, inginerie electrica, inginerie mecanica, inginerie chimica, automatica si calculatoare, etc.
   
   
   

 
 
 
 

Cauta universitate