Universitatea "Spiru Haret" din Bucuresti

Oras : Bucuresti
Adresa ( Vezi harta) : Str. Ion Ghica, Nr. 13, Sector 3, Bucuresti
Telefon : Rectorat: 021-314.99.31, 021-314.99.32; Centrala: 021-314.00.75, 021-314.00.76, 021-314.39.00; 021-330.34.80, 021-334.37.05
Fax : 021-314.95.25

Grupul de discutii de la Universitatea "Spiru Haret" din Bucuresti
 
 • Institutia este pregatita sa raspunda exigentelor unui invatamant de inalta calitate, la nivelul standardelor interne si internationale infiintata  in 1991, in cadrul Universitatii „Spiru Haret“ functioneaza astazi 30 de facultati cu peste 50 de specializari acreditate.

  UniversitateaSpiru Haret are o structura complexa ce denota diversitatea specializarilor - de la drept, administratie publica si cu profil economic, pana la arhitectura si medicina veterinara, de la filosofie-jurnalism si sociologie-psihologie, pana la istorie si relatii internationale, de la matematica si informatica la teatru, muzica si educatie fizica si sport.

  Dar cel mai important aspect este faptul ca, din punct de vedere al continutului procesului de invatamant, al metodologiei procesului didactic si al legaturii cu evolutia stiintei si societatii, facultatile Universitatii „Spiru Haret“ se situeaza, astazi, la standardele europene. Aceasta concluzie nu este una de complezenta, ea fiind sustinuta de realizarile deosebite din cercetarea stiintifica a cadrelor didactice si a studentilor, de rezultatele obtinute de absolventii Universitatii la examenele de licenta, reusita marii majoritati a absolventilor in cariera, fiind o dovada certa a faptului ca la „Spiru Haret“ se face scoala.

  Spiru Haret dispune de un corp profesoral de inalta calificare - Calitatea invatamantului la „Spiru Haret“ se bazeaza, in primul rand, pe activitatea unor cadre didactice de inalta profesionalitate, cu vocatie pedagogica. Mai mult decat atat, multe dintre acestea sunt personalitati recunoscute pe plan national si international, doctori in stiinte in specialitatea lor si membri in organismele stiintifice nationale si interna-tionale. Un alt aspect la fel de important este faptul ca „Spiru Haret“ dispune de un corp profesoral stabil, ce asigura continuitate procesului de invatamant.

  61 de programe de masterat - Calitatea corpului profesoral, precum si rezultatele obtinute in activitatea didactica si de cercetare stiintifica au condus, in mod firesc, Universitatea „Spiru Haret“ spre organizarea studiilor de masterat pentru absolventii cu diploma de licenta, studii care s-au organizat incepand cu anul universitar 2003-2004. Numarul tot mai mare, de la an la an, al absolven-tilor cu rezultate foarte bune, care doresc sa obtina masteratul, a determinat si o crestere a numarului de programe de masterat. Astfel, in anul universitar viitor (2005-2006), in cadrul facultatilor Universitatii „Spiru Haret“ vor functiona 61 de programe de masterat. „Spiru Haret“ dispune de spatii de invatamant proprii Evident ca o unitate de invatamant superior nu poate ajunge la astfel de rezultate excelente fara o baza materiala solida.

   

  Coreland armonios preocuparea pentru calitatea invatamantului, educatiei si cercetarii cu cea legata de constituirea unui cadru proprice procesului de invatamant, Universitatea „Spiru Haret“ a reusit sa puna la punct o baza materiala in masura sa asigure conditii optime pentru procesul de invatamant, pentru cercetarea stiintifica si pentru activitatea si viata obisnuita a studentilor. Ca este vorba de Bucuresti sau de centrele universitare din tara, precum cele din Brasov, Craiova sau Constanta, intreaga activitate a Universitatii „Spiru Haret“ se desfasoara, in prezent, in spatii de invatamant proprii care se ridica, din punctul de vedere al standardelor, la nivel contemporan - sali de curs moderne, laboratoare dotate corespunzator in functie de profil, din care nu lipsesc computerele, biblioteci din care nu lipsesc cele mai noi titluri si sali de lectura ce imbie la studiu, baze sportive si spatii de recreere si, nu in ultimul rand, camine studentesti amenajate modern ce asigura conditii de viata excelente.

   

  USH a facut investitii de peste 2500 miliarde lei in cei 14 ani de la infiintarea Fundatiei „Romania de Maine“ si a Universitatii „Spiru Haret“, volumul total al investitiilor realizate se ridica la peste 2500 miliarde lei. Nu poti sa nu te intrebi cum au reusit sa sustina un asemenea efort investitional care, pe buna dreptate, impresioneaza. Raspunsul este cat se poate de simplu: respectarea cu strictete a caracterului non-profit al Fundatiei „Romania de Maine“ si al Universitatii „Spiru Haret“. Consecventa statutului de fundatie non-profit, definit inca de la infiintare, „Romania de Maine“ a directionat permanent veniturile realizate catre asigurarea bazei stiintifice si materiale a invatamantului din cadrul universitatii. Faptul ca, in perioada 2000-2005, 40% din venituri au fost destinate investitiilor (depa-sind semnificativ procentul de 25% prevazut prin lege) arata cat se poate de clar ca dez-voltarea si consolidarea unei baze materiale proprii si asigu-rarea unor conditii optime pen-tru activitatea didactica si pentru studiu constituie o preo-cupare majora a conducerii Fundatiei „Romania de Maine“ si a Universitatii „Spiru Haret“. Anticipand nevoia si dorinta de pregatire la nivel superior a unor categorii sociale largi, de cele mai diferite varste, Universitatea „Spiru Haret“ s-a pregatit serios sa ofere servicii educationale de calitate astfel ca astazi dispune de o infra-structura performanta: editura si tipografie proprii prin intermediul carora „Spiru Haret“ asigura studentilor cursuri si alte materiale didactice, retea de calculatoare de ultima generatie, racordata la Internet, unde facultatile au biblioteci virtuale ce pun la dispozitia studentilor informatii, bibliografii, programe de studiu, note de curs etc.

   

  D - invatamantul viitorului - Dincolo de dotari, insa, ceea ce face din „Spiru Haret“ o universitate moderna este calitatea invatamantului si orientarea ei spre viitor. Astfel, pe langa formele traditionale de invatamant (de zi si cu frecventa redusa), „Spiru Haret“ a introdus si invatamantul la distanta. Specific secolului XXI, inva-tamantul la distanta beneficiaza de o atentie cu totul aparte din partea conducerii Universitatii si a facultatilor care s-au ocupat indeaproape de conceperea, organizarea si functionarea acestei forme de invatamant care raspunde unei necesitati actuale, fiind considerata, de pe acum, forma de invatamant a viitorului. Faptul ca la Universitatea „Spiru Haret“ invatamantul la distanta nu este un simplu moft o dovedeste existenta unui post propriu de televiziune.

   

  Post national universitar si cultural, care transmite, direct si inregistrate, cursuri, dezbateri, sinteze si consultatii, TV „Romania de Maine“ reprezinta un atu major al Universitatii „Spiru Haret“ in promovarea unui invatamant la distanta la acelasi nivel calitativ cu cel din tarile UE. „Spiru Haret“ promoveaza un invatamant cu o pregnanta dimensiune sociala Universitatea „Spiru Haret“ a creat o retea de centre pentru invatamant la distanta la scara nationala, un asemenea centru functionand in fiecare municipiu resedinta de judet. Acest lucru demonstreaza ca „Spiru Haret“ promoveaza un invatamant cu o pregnanta dimensiune sociala. in cadrul Universitatii „Spiru Haret“ functioneaza peste 40 de centre teritoriale pentru invatamantul la distanta, care beneficiaza de serviciile postului TVRM, prin care studentii din toata tara ai USH au acces la cursuri, consultatii, indrumari metodologice etc.

   

  Mai mult, raspunzand numeroaselor solici-tari ale diasporei romanesti, „Spiru Haret“ a infiintat centre pentru invatamant la distanta si peste hotare, la Chisinau, New York, Madrid si Tel-Aviv. „Spiru Haret“ ofera tinerilor sansa reusitei in viata Prestigiul Universitatii „Spiru Haret“ in plan intern si international (dovada si colaborarile si parteneriatele cu numeroasele universitati de prestigiu din SUA si Europa) si calitatea invatamantului, precum si conditiile materiale si facilitatile acordate studentilor explica interesul deosebit si in continua crestere al tineretului, al absolventilor de liceu pentru facultatile si specializarile din cadrul Universitatii.

  La inceputul anului universitar 2005-2006, de exemplu, numarul studentilor inscrisi la facultatile universitatii a fost de 97.000, peste 53.000 dintre acestia fiind inscrisi la invatamantul la distanta. Pentru anul universitar 2006-2007 se estimeaza ca numarul tinerilor inscrisi la facultatile universitatii, la toate cele trei forme de invatamant (zi, frecventa redusa si ID), va creste considerabil. Tinerilor care opteaza pentru una dintre facultatile si specializarile universitatii, noua nu ne ramane decat sa le uram „bafta la examen!“

 

Miliei

recomanda
5.00
foarte bun
 • 10.00
Trimis la
10 Ianuarie 2018

La Facultatea de Arhitectura in cadrul Universitati Spiru Haret se face scoala. Sunt profesori si profesori(ca peste tot dealtfel). As spune ca este o bataie de joc fata de studenti, in primi 2 ani de facultate orarul nu iti permite sa ai si alte activitati pe langa scoala. Avem orar de 7-10 ore pe zi si cand ajungem acasa, trebuie sa ne pregatim pentu ziua urmatoare la atelier/urbanism/detaliere sau altele... Este foarte greu, insa placu din perspectiva evolutiei personale si profesionale. Recomand !

Acordat pentru Universitatea "Spiru Haret" din Bucuresti

Roxana

recomanda
4.80
foarte bun
 • 9.60
Trimis la
08 Iunie 2015

daca vrei, poti ... vrei sa inveti sa pleci (in campul muncii) cu cunostinte vaste - inveti, nu vrei, vrei doar sa ai o facultate ca da bine la CV ... poti trisa la examene indiferent de facultatea la care te inscrii (cu toate ca la Spiru din ce am vazut eu sunt destul de severi si nu permit)

Acordat pentru Facultatea de Management Financiar-Contabil

Yx

nu recomanda
1.00
foarte slab
 • 2.00
Trimis la
17 August 2014

Dupa 4 ani de la terminarea facultatii inca nu mi-au eliberat diploma de licenta. Cum e posibil asa ceva??? Am ratat locuri de munca din cauza lipsei diplomei de licenta, iar cand am fost sa imi cer diploma au dat din umeri si chiar revoltati ca imi cer un act pentru care am pierdut 3 ani si bani aruncati in buzunarele acestor sarlatani. Nu va inscrieti la aceasta facultate!!!! Functioneaza ilegal, aveti alternative, ascultati sfaturile celor care au trecut prin aceasta experienta neplacuta.

Acordat pentru Facultatea de Marketing si Afaceri Economice Internationale


Vezi toate calificativele » Acorda calificativ!
 
 
 

Studenti la Universitatea "Spiru Haret" din BucurestiVezi toti membrii
 

Cauta universitate