Universitatea Tehnica de Constructii din Bucuresti

Oras : Bucuresti
Adresa ( Vezi harta) : Bd. Lacul Tei 124 Sect. 2 RO 020396 Bucuresti 38 ROMANIA
Telefon : 040-21-2421208
Fax : 040-21-2420781

Grupul de discutii de la Universitatea Tehnica de Constructii din Bucuresti
 
 • Invatamantul superior de constructii din Romania a luat fiinta in anul 1864 prin infiintarea la Bucuresti a unei "Scoli de Poduri si Sosele, Mine si Arhitectura", transformata in 1867 in "Scoala de Poduri, Sosele si Mine" si in 1888 in "Scoala Nationala de Poduri si Sosele". In 1921, "Scoala Nationala de Poduri si Sosele" s-a transformat in Scoala Politehnica din Bucuresti, in cadrul careia pregatirea inginerilor constructori s-a facut in cadrul Sectiei de Constructii, denumita din 1938 Facultatea de Constructii.

   

  In anul 1948, ca urmare a Reformei Invatamantului, Facultatea de Constructii s-a desprins din Scoala Politehnica (care a devenit Institutul Politehnic) si s-a transformat intr-o institutie de invatamant superior de sine-statatoare, numita "Institutul de Constructii" din Bucuresti. Incepand cu anul universitar 1994-1995, Institutul de Constructii a devenit Universitatea Tehnica de Constructii Bucuresti.

   

  Din 1864 pana in 1948, Scoala Nationala de Poduri si Sosele si, apoi, Sectia de Constructii a Scolii Politehnice au format 2.137 ingineri constructori, sub indrumarea unor profesori de renume ca: Spiru Haret, Anghel Saligny, Elie Radu, Gheorghe Titeica, David Emanuel, Andrei Ioachimescu, Gheorghe Filipescu, Ion Ionescu, prin stradaniile si realizarile carora s-au pus bazele stiintei si tehnicii romanesti in constructii.

   

  Din 1948 si pana in 2004, Universitatea Tehnica de Constructii Bucuresti a fost absolvita de peste 35.000 de ingineri. In aceasta perioada, corpul profesoral al universitatii a cuprins personalitati marcante ale stiintei si ingineriei constructiilor, intre care academicienii Aurel Beles, Cristea Mateescu, Dumitru Dumitrescu, Stefan Balan, profesorii Mihail Hangan, Victor Popescu, Alexandru Steopoe, Radu Priscu, Emil Botea, Alexandru Gheorghiu, Andrei Caracostea, Panaite Mazilu, Ion Stanculescu si altii, care au dus mai departe traditia inaintasilor. In prezent:

  - Universitatea Tehnica de Constructii Bucuresti dispune in anul 2005 de un corp profesoral de elita (157 profesori si profesori consultanti, 122 conferentiari, 107 sefi de lucrari, 198 asistenti si preparatori), care s-a afirmat atat prin rezultatele activitatii didactice si de cercetare, cat si prin participarea nemijlocita la cele mai importante constructii realizate in tara noastra.

  - In Romania sunt inregistrate peste 10.000 de firme avand in profilul lor diferite activitati de constructii: proiectare, executie, reparatii etc., din care marea majoritate particulare. Sectorul de constructii se arata a fi deosebit de dinamic si cu mari perspective in contextul integrarii in Uniunea Europeana.

  - In prezent, cateva mii de absolventi ai Universitatii Tehnice de Constructii Bucuresti activeaza in SUA, Canada, Germania, Franta, Italia, Spania, Israel, Africa de Sud etc. Pregatirea solida dobandita le-a dat posibilitatea sa se adapteze si sa se integreze rapid la conditiile si metodele de lucru din alte tari. Pretutindeni, inginerii constructori formati la Bucuresti sunt cotati printre cei mai buni profesionisti ai ramurii.

  - Reorganizarea invatamantului superior de constructii in conformitate cu procesul Bologna deschide largi perspective absolventilor Universitatii Tehnice de Constructii Bucuresti de a fi recunoscuti si a se integra in piata ocupationala Europeana.

  - Universitatea Tehnica de Constructii Bucuresti este initiatoarea si coordonatoarea Retelei Tematice EUCEET, care cuprinde 131 de institutii partenere din 29 tari europene.

  - Din martie 2001 Universitatea Tehnica de Constructii Bucuresti a semnat acordul de dubla diploma cu Ecole Nationale des Ponts et Chaussées, primul acord de acest fel din invatamantul tehnic superior de la noi.

   

  Universitatea Tehnica de Constructii Bucuresti reprezinta o universitate tehnica pentru formarea specialistilor cu pregatire superioara in constructii, instalatii, masini si utilaje pentru constructii, ingineria mediului, geodezie, precum si in domenii conexe, cum ar fi acela de traducere si interpretare cu specific tehnic.

   

  Cele sase facultati (Constructii Civile Industriale si Agricole, Hidrotehnica, Cai Ferate Drumuri si Poduri, Instalatii, Utilaj Tehnologic, Geodezie) din Universitatea Tehnica de Constructii Bucuresti ofera o pregatire universitara atat pentru primul ciclu, de licenta cu durata de 4 ani, in urma caruia se obtine calificarea de inginer, cat si pentru ciclul al doilea, de masterat. Departamentul de Inginerie in limbi straine si Comunicare ofera o pregatire universitara de 4 ani pentru ingineri si 3 ani pentru domeniul filologie.

   

  In oferta de invatamant a Universitatii se gaseste si pregatirea universitara in domeniul limbi moderne aplicate cu o sectie de traducere si interpretare (3 ani la cursuri de zi).

 

elie

recomanda
5.00
foarte bun
 • 10.00
Trimis la
20 Mai 2016

excelenta facultate,se merita.

Acordat pentru Facultatea de Constructii Civile, Industriale si Agricole

Bogdan

recomanda
4.00
bun
 • 8.00
Trimis la
31 Iulie 2014

Eu am absolvit aceasta facultate in 1996 , nu am lucrat in domeniu desi as fi avut ocazia. Cei din generatia mea , ma refer la cei care au ramas in domeniu au gasit de lucru fara probleme. Cel putin , asa am auzit eu !
Lucrul bun cu aceasta facultate este ca se face foarta multa matematica si acolo am inceput sa indragesc informatica. Am absolvit si o facultate de informatica si acum lucrez in informatica. Recomand aceasta facultate, nivelul este foarte ridicat cat despre profesorii care i-am avut eu constat ca unii dintre dansii inca mai activeaza in invatamant, ceea ce este bine pentru ca sunt profesori foarte buni. Referitor la calificativ , eu am bifat 4 stele la fiecare , dar sunt aproape 20 de ani de cand am terminat eu - nu pot sa spun acum ce dotari are facultatea sau daca este recunoscuta in strainatate. Eu am bifat pentru ca altfel nu pot sa dau submit la Motivare si vreau sa spun ca eu ma simt bine ca am studiat acolo !

Acordat pentru Facultatea de Geodezie

n

nu recomanda
1.00
foarte slab
 • 2.00
Trimis la
28 Ianuarie 2014

nu recomand:
-cea mai slaba facultate din domeniu,
- profesori slab pregatiti si dezinteresati fata de studenti si fata de profesia lor,
- programe de studiu care nu corespund cerintelor dupa facultate si care nu sunt nici recunoscute international.
La UTCB au ramas aceeasi mentalitati conuniste, din aceasta cauza si constructiile din Romania sunt foarte scumpe si foarte proaste calitativ...

Acordat pentru Facultatea de Hidrotehnica


Vezi toate calificativele » Acorda calificativ!
 
 
 

Studenti la Universitatea Tehnica de Constructii din BucurestiVezi toti membrii
 

Cauta universitate