Universitatea "Titu Maiorescu" din Bucuresti

Oras : Bucuresti
Adresa ( Vezi harta) : Bucuresti, str. Dambovnicului, nr. 22, sector 4, cod postal 040441 E-mail: rectorat@utm.ro
Telefon :  021.316.16.46, 021.311.22.97
Fax :  021.316.16.46, 021.311.22.97

Grupul de discutii de la Universitatea "Titu Maiorescu" din Bucuresti
 
 • Universitatea Titu Maiorescu (UTM) a dobandit personalitate juridica la 20 septembrie 1990, ca institutie de invatamant superior particular, non-profit si a devenit persoana juridica de drept privat si de utilitate publica, parte a Sistemului National de Invatamant, prin Legea nr. 239, din 23 aprilie 2002, publicata in Monitorul Oficial nr. 291, din 30 aprilie 2002.


  Universitatea TITU MAIORESCU are in structura sa opt facultati: Drept (la Bucuresti si Tg. Jiu), Psihologie, Stiinte Economice (la Bucuresti si Tg. Jiu), Medicina, Medicina Dentara, Stiinta si Tehnologia Informatiei.In Universitatea TITU MAIORESCU se regasesc toate tipurile de invatamant superior: de licenta, de masterat si - in cadrul Facultatii de Medicina Dentara - de doctorat. Specializarile facultatilor sunt variate si intr-o continua diversificare, astfel alese incat sa raspunda cat mai bine solicitarilor pietei fortei de munca.

  Toate facultatile din UTM aplica Sistemul European de CrediteTransferabile (E.C.T.S.). Planurile de invatamant si programele analitice sunt elaborate pe baza unei conceptii moderne, intr-o perspectiva interdisciplinara, in concordanta cu standardele europene ale invatamantului universitar european.

  Activitatea didactica este sustinuta de cadre didactice cu o inalta pregatire profesionala, personalitati proeminente ale stiintei, ale vietii publice romanesti, membri ai unor prestigioase asociatii de specialitate din tara si din strainatate, membri ai Academiei Oamenilor de Stiinta din Romania si membri ai Academiei Romane.

  Relatiile internationale directe pe care UTM le are cu universitati din UE, din Canada si SUA, precum si participarea la programul european de schimburi interuniversitare Erasmus/Longlife Learning Program, la care Universitatea TITU MAIORESCU este afiliata, reprezinta o garantie a recunoasterii valorii sale inclusiv in plan international.Universitatea Titu Maiorescu este o institutie fondata pe principiile universitatii clasice, care si-au dovedit viabilitatea timp de aproape noua secole, perene si active in cadrul Spatiului European al Invatamantului Superior.


  Prin filosofia ei educationala si prin structura academica, Universitatea noastra cultiva domenii fundamentale ale cunoasterii. In acelasi timp, Universitatea Titu Maiorescu, institutie de elita a invatamantului superior romanesc, este profund ancorata in prezent, angajata activ in procesul european de reformare si adaptare a educatiei academice la exigentele si rigorile societatii de azi. Acest proces reprezinta, in zilele noastre, cea mai mare provocare adresata invatamantului universitar din Uniunea Europeana.

  Traim intr-o lume in curs de globalizare, in care diferenta specifica o constituie competenta, performanta, competitivitatea. Educatia, in speta educatia academica, reprezinta cheia succesului in aceasta competitie acerba la nivel european si mondial. Tocmai de aceea obiectivul fundamental al Agendei Lisabona il constituie realizarea, pana in 2010, a Societatii bazate pe cunoastere. Mijlocul de atingere a acestui obiectiv, calea fundamentala catre cunostinte si cunoastere, o reprezinta educatia. Cuvintele cheie la nivelul Uniunii Europene in acest domeniu sunt: educatie de calitate, inovatie, creativitate, performanta in educatie si cercetare, excelenta, competitivitate la nivel global. In peisajul invatamantului superior romanesc, definit de o diversitate fara precedent, Universitatea Titu Maiorescu se identifica prin cateva particularitati esentiale, atuuri incontestabile ale institutiei noastre academice:

  • respect pentru student;

  • calitatea corpului didactic, format din personalitati marcante ale domeniilor de studiu, nume prestigioase, autori de larga recunoastere, academicieni;
  • conditii de instruire, de studiu si de cercetare la cele mai inalte standarde europene;
  • oferta de studii, la nivelul ciclului de licenta si al masteratului, comprehensiva, moderna si competitiva;
  • forme de studii diverse: invatamant de zi, ID (o larga retea nationala de centre de invatamant la distanta), forme de predare si comunicare online;
  • studii doctorale;
  • abordari didactice moderne, in conformitate cu ultimele evolutii din Uniunea Europeana si cu nevoile reale ale studentilor;
  • calitatea educatiei si a cercetarii stiintifice;
  • programe europene si internationale de studiu: mobilitati, burse de studiu, stagii de pregatire, schimburi de experienta etc.;
  • cultura calitatii, cultul valorii, al performantei si competitivitatii;
  • pragmatismul educatiei, adresabilitatea catre piata muncii romanesti si europene; 
  • perspective reale in cariera deschise absolventilor la nivel national si european;
  • nenumarate exemple de succes in cariera oferite de absolventii Universitatii noastre.

  Nu intamplator, Universitatea Titu Maiorescu se situeaza sub egida unei profesiuni de credinta:                         

                                            MODERNI SI PERFORMANTI 

  si a unui motto cu profunda justificare in realitatea academica maioresciana:

                               EDUCATIA DE CALITATE, SECRETUL SUCCESULUI TAU!

  Suna-ne, scrie-ne, intreaba-ne si vei avea raspunsuri la toate intrebarile tale!
   
  Universitatea Titu Maiorescu este alaturi de tine si vrea sa te ajute!
   
  Telefoane: 021.311.22.97; 021.316.16.46; 021.316.16.49; e-mail: rectorat@utm.ro

 

ioana aurelia

nu recomanda
1.00
foarte slab
 • 2.00
Trimis la
09 August 2018

Minciuni,facultatea nu este acreditata! Nu cred ca a terminat pana acum nici o serie? O fi in 2018 perima serie de absolventi? Oricum, deocamdata nu au drept sa organizeze examen de licenta!

Acordat pentru Facultatea de Farmacie

Flaviu-Laurentiu

recomanda
5.00
foarte bun
 • 10.00
Trimis la
17 Septembrie 2013

Seriozitate

Acordat pentru Facultatea de Medicina

lacramioara magdalena

recomanda
4.40
foarte bun
 • 8.80
Trimis la
28 August 2013

am cunostinte care sunt studenti ai acestei facultati, si in plus am vazut personal conditiile de acolo, si cand fiul meu isi va termina studiile la aceasta facultate, sper, ca impreuna cu el, si alti absolventi sa demontam preconceptiile celor ce sustin ca nu este o facultate buna !

Acordat pentru Facultatea de Drept


Vezi toate calificativele » Acorda calificativ!
 
 
 

Studenti la Universitatea "Titu Maiorescu" din BucurestiVezi toti membrii
 

Cauta universitate