Universitatea "Transilvania" din Brasov

Oras : Brasov
Adresa ( Vezi harta) : Str. Iuliu Maniu nr. 41A, Brasov
Telefon : 0268-47.16.26, 0268-41.20.88, 0268-41.05.25, 0268-41.30.00
Fax : 0268-41.30.00

Grupul de discutii de la Universitatea "Transilvania" din Brasov
 
 • Inceputul si dezvoltarea invatamantului universitar in Brasov isi au originea in vechile traditii culturale si climatul cultural intens al orasului. Aici, creatia tehnica si stiintifica inginereasca - bine cunoscuta - activitatea artistica creatoare in domeniile literaturii si culturii populare, cat si studiile intensive din numeroasele scoli de toate gradele, se contopesc intr-o armonie desavarsita.


  Dintre cele mai importante repere cu privire la inceputul si afirmarea acestui centru cultural mentionam: prima scoala romaneasca din Scheii Brasovului, care a fost fondata cu cinci secole in urma, primele tiparituri ale Diaconului CORESI in limba romana, Gimnaziul german Johannes HONTERUS, activitatea de intretinere a spiritului national condusa de cunoscutul om de litere George BARITIU si "Gazeta de Transilvania" fondata de catre acesta, asociatia culturala Astra, care a avut un rol conducator in formarea constiintei nationale, prima scoala romaneasca de comert, precum si contributiile unor personalitati ca: Andrei MURESANU, Gheorghe DIMA, Iacob MURESIANU, Octavian GOGA, St. O. IOSIF, Sextil PUSCARIU, Valeriu BRANISTE, Tiberiu BREDICIANU, Ilie CRISTEA si altii.


  Scurt istoric al Universitatii " TRANSILVANIA " din Brasov
  1940 - S-au pus bazele invatamantului superior in Brasov, in cadrul Academiei de Comert si Studii Industriale.
  1948 - Infiintarea Institutului de Silvicultura.
  1949 - Infiintarea Institutului de Mecanica.
  1953 - Institutul de Silvicultura devine Institutul Forestier si in urma fuzionarii dintre acesta si Institutul de Mecanica s-a format Institutul Politehnic din Brasov.
  1959 - Infiintarea in cadrul Institutului Politehnic a sectiei de Industrializare a Lemnului.
  1960 - A fost infiintat Institutul Pedagogic (Matematica, Fizica - Chimie, Biologie), iar ulterior in anul 1969 s-a infiintat Catedra de Muzica.
  1964 - In cadrul Institutului Politehnic se infiinteaza sectia de Tehnologii de Fabricatie.
  1971 - Prin fuzionarea celor doua institute, respectiv cel Politehnic si cel Pedagogic s-a format Universitatea din Brasov.
  1991 - La propunerea Senatului Universitatii din Brasov, prin nota Guvernului Romaniei din 04.01.1991 si Ordinul Ministrului Invatamantului si Stiintei nr. 4894 din 22.03.1991, noua titulatura a universitatii a devenit Universitatea "TRANSILVANIA" din Brasov.

  Strategii si obiective academice
  Strategia de dezvoltare a Universitatii "TRANSILVANIA" din Brasov, pe termen mediu si lung, porneste de la obiectivele formulate in Charta Universitatii si sunt orientate pe urmatoarele directii de activitate: domeniul activitatii didactice, al activitatii de cercetare stiintifica, a pregatirii post-universitare, a cooperarii interuniversitare, cel privitor la deontologia universitara, a protectiei sociale a membrilor comunitatii universitare si in domeniul dezvoltarii si modernizarii bazei materiale.


  Pregatirea specialistilor in universitate, atat la forma de lunga durata (4, 5 si 6 ani), cat si la forma de scurta durata (3 ani - pentru colegii) a fost si este strans legata de strategia dezvoltarii Municipiului Brasov si a Judetului Brasov.

  Contact:
  Adresa: Bl. Eroilor nr. 29, Camera 215,BRASOV, ROMANIA
  Tel.Fax: +40 268 419304, decanat@econ.unitbv.ro

 

Octavian-Gheorghe

recomanda
5.00
foarte bun
 • 10.00
Trimis la
04 Mai 2014

Am absolvit aceasta facultate si lucrez in domeniu.

Acordat pentru Facultatea de Stiinta si Ingineria Materialelor

Anemarie

nu recomanda
1.00
foarte slab
 • 2.00
Trimis la
27 Aprilie 2014

Profesorii nu erau seriosi, in sensul ca lipseau de la cursuri fara sa anunte si nu le mai recuperau, iar sitemul de notare nu era justificat intr-un mod obiectiv; daca unui profesor nu-i placea scrisul tau de mana si nu "putea" sa citeasca ce-ai scris primeai nota mica. In plus, am avut supriza ca unii profesori sa dea un anumit punctaj pentru subiecte la inceputul examenuui, iar cand corectau lucrarile nu mai tineau cont de acel punctaj....Sa nu mai mentionez ca toate formulele si "teoriile" care nis-au predat n-au nici in clin si nici in maneca cu "viata reala" din campul muncii. Per total a fost o dezamagire facultatea asta....

Acordat pentru Facultatea de Stiinte Economice si Administrare a Afacerilor

Andreea E.

recomanda
5.00
foarte bun
 • 10.00
Trimis la
25 Martie 2014

Perfecta!

Acordat pentru Universitatea "Transilvania" din Brasov


Vezi toate calificativele » Acorda calificativ!
 
 
 

Studenti la Universitatea "Transilvania" din BrasovVezi toti membrii
 

Cauta universitate