Universitatea "Valahia" din Targoviste

Oras : Targoviste
Adresa ( Vezi harta) : B-dul Regele Carol I nr. 2, Targoviste, Dambovita
Telefon : 0245-20.61.01
Fax : 0245-21.76.92
 
 • Inceputul invatamantului superior targovistean isi are radacinile in plin ev mediu romanesc, cand intre 1672-1678 a functionat prima scoala de avocati din Tara Romaneasca.

  Oficializarea si institutionalizarea invatamantului superior targovistean se reia dupa Revolutia din 1989, cand apare in 1991 Colegiul Universitar Tehnic si Economic, ulterior prin Hotararea Guvernului Romaniei nr. 288 din 01.06.1992, se infiinteaza Universitatea VALAHIA din Targoviste.

  Infiintarea acestei universitati se inscrie firesc in conceptia de dezvoltare a universitatilor regionale, frecvente in principalele state europene si nordamericane.

  Daca la infiintare Universitatea avea in structura sa 2 facultati, un colegiu universitar, 14 specializari universitare si circa 700 de studenti, in acest an universitar structura s-a diversificat armonios in functie de necesitatile economico-sociale, de cerintele pietei muncii, astfel Universitatea VALAHIA din Targoviste are in structura sa actuala 9 facultati (invatamant de lunga durata - 4 sau 5 ani), 3 colegii universitare (invatamant de scurta durata - 3 ani), 40 de specializari universitare, 6 departamente (incluzand si Biblioteca UVT), invatamant postuniversitar (studii de master), pregatirea si perfectionarea personalului didactic si invatamantul deschis la distanta.

  In prezent, la toate formele de invatamant, studiaza aproximativ 10.000 de studenti sub indrumarea competenta a peste 400 de cadre didactice, organizate in catedre si colective, beneficiind de o baza materiala corespunzatoare.

  Pe langa activitatea didactica si de cercetare stiintifica, Universitatea VALAHIA din Targoviste cuprinde in structura sa, centre de formare continua in concordanta cu cerintele mediului social-economic in cadrul caruia functioneaza.

  Institutia noastra ofera conditii sociale corespunzatoare (camine, cantine, club, baze sportive, etc.) iar in prezent se afla in constructie noul campus universitar care va completa baza materiala proprie. Universitatea VALAHIA din Targoviste se preocupa de realizarea in conditii optime a misiunii sale: invatamant si cercetare stiintifica de calitate, conditii decente de studiu si viata pentru studenti, integrare profesionala la nivel national, deschidere academica europeana.

 

Emilia

recomanda
5.00
foarte bun
 • 10.00
Trimis la
31 Iulie 2015

profesorii sunt intelegatori si i-si dau interesul ca sa invatam ceva.

Acordat pentru Facultatea de Stiinte Economice

Alina

recomanda
5.00
foarte bun
 • 10.00
Trimis la
29 Iulie 2014

O facultate de nota 10 cu programe exceptionale

Acordat pentru Facultatea de Stiinte Politice, Litere si Comunicare

IONUT-SORIN

recomanda
5.00
foarte bun
 • 10.00
Trimis la
03 Iunie 2014

Simplu vei simti cu adevarat pe pielea ta !

Acordat pentru Facultatea de Stiinte Economice


Vezi toate calificativele » Acorda calificativ!
 
 
 

Studenti la Universitatea "Valahia" din TargovisteVezi toti membrii
 

Cauta universitate