3 momente in care iti dai seama de importanta specialistilor in materie de servicii funerare

0 stele

292 vizualizari  |  Fii primul care comenteaza

3 momente in care iti dai seama de importanta specialistilor in materie de servicii funerare

Să te gândești la moarte pare una dintre cele mai sumbre scenarii. Totuși viața este ea însăși un scenariu care se încheie pentru toți. Inevitabil, ajungem mereu în același punct, al morții. Din punct de vedere religios, există teoria vieții de apoi, așadar sfârșitul vieții pământești este de altfel începutul unei altei vieți, sub o altă formă și în altă dimensiune a existenței. Totuși dacă reduci totul la momentul de final al vieții este evident că sunt și aici ceva pretenții despre ultima imagine ce rămâne în mintea celor dragi.

Serviciile funerare prezinta un subiect dificil de discutat și totuși sunt o necesitate absolută. Pe principiul conform caruia nu poți aprecia până când nu te lovești de nevoie, această nișă s-a dezvoltat foarte mult în ultimii ani întocmai din pură nevoie. Poate că nu știai, însă în trecut familia îndoliată era mai degrabă supusă unui test de rezistență a oboselii și a efortului la propriu, întrucât în timp scurt se impuneau atât de multe de făcut.

La ora actuală există numeroase avantaje când o agenție de profil este aleasă pentru a organiza evenimentul funerar. Iată doar 3 argumente destul de solide care demonstrează această necesitate.

Mai puțin timp dedicat unor lucruri, mai mult timp pentru ultimele momente alături de cel trecut în neființă

Când îți pierzi un om drag din viață este cu atât mai greu să realizezi această ruptură, cu cât zilele de priveghere sunt ocupate cu organizarea. Familia și așa greu încercată nu își poate lua rămas bun în mod adecvat de la defunct. Așadar serviciile funerare te vor scuti din multe dintre grijile ce se impun pentru astfel de evenimente.

Cu cât alegi mai responsabil o astfel de agenție, cu atât mai bine. Asta pentru că se pot include servicii vaste, de la ceea ce ține de constatarea decesului și până la transportul necesar în ziua înmormântării. Se poate include de asemenea achiziția de articole și accesorii funerare. Pachetele sunt cu atât mai complexe, cu cât agenția este una cu istorie și tradiție pe nișa aceasta. Spre exemplu cei de la Rarox pot fi o sursă de achiziții specifice, începând cu sicriu și toate cele necesare în completarea lui și până la alegerea locului de veci sau organizarea de parastas.

Servicii non stop

Momentele de acest gen nu sunt prevăzute, poate uneori sunt de așteptat însă cu exactitate nu se poate ști când intervine decesul. Este adevărat că ține de responsabilitatea celor în baza cărora se va lăsa și organizarea ulterioară să consulte în prealabil ofertele. Există spre exemplu consiliere pre-deces.

În orice caz, indiferent de ora sau perioada de timp când se întâmplă decesul, poți apela la  servicii funerare non stop fără să îți îngreunezi situația, în a aștepta un interval orar. Ești în pierdere când corpul trebuie ținut în frigidere specifice și te costă în plus sau pur și simplu amplifici drama când decedatul zace în casă ore întregi. Nu trebuie să se întâmple asta, în condițiile în care ai parte de promptitudine din partea unei agenții precum Rarox.

Pachete de servicii

Pentru că de-a lungul anilor, preferințele au început să difere – se dorește acel ultim drum presărat cu flori, la propriu, în mașini speciale sau coroane de flori dintre cele mai mari – agențiile de profil au ținut pasul cu tendințele moderne și au început să fie mai ofertante. Este și mai practic să țină cont de multitudinea de detalii, mai ales din perspectiva faptului că o înmormântare clasică, tradițională, implică atât de multe ritualuri.

Sunt puse la dispoziție pachete de servicii funerare ce includ sicriu, coroana, flori și alte accesorii, constatarea decesului și tot ce ține de pregătirea defunctului – toaletare, îmbălsămare. Există și costuri pe măsură, însemnând pachete de lux sau cele care se achita pe baza talonului de pensie al defunctului, deci costuri zero.

Un moment de acest gen nu trebuie să fie încărcat cu grija banilor sau presărat cu stresul serviciilor ce trebuie realizate. De fapt, alegerea unei agenții este o responsabilitate ca și echivalentă cu respectul față de defunct – este o ultimă ocazie în care cei dragi pot să își arate aprecierea, o ultimă ocazie în care fac un efort un numele celui care a fost om drag sufletului.

Daca ti-a placut acest articol, urmareste-ne pe Facebook

Adauga comentariul tau
Promoveaza-ti oferta aici!