5 motive pentru a da examenul de permis in studentie!

0 stele

716 vizualizari  |  Fii primul care comenteaza

5 motive pentru a da examenul de permis in studentie!

Este indiscutabil faptul ca studentii, obisnuiti cu sesiuni de examene si studiatul unui manual intreg in doar cateva ore in mijlocul noptii, au un avantaj clar in fata altor viitori soferi atunci cand vine vorba de examenul teoretic pentru obtinerea permisului auto.

Exista chiar pareri care sustin ca studentia este momentul ideal pentru obtinerea permisului, insa chiar si pentru studenti reusita tine de o strategie bine gandita si de integrarea unor aspecte specifice in studiul pentru examenul de permis precum completarea de teste auto online.
 

De ce sa iti iei permisul cat inca esti student?

Numarul de studenti care detin o masina personala sau au macar sansa de a detine o masina personala imediat dupa terminarea studiilor este relativ mic. Din acest motiv, foarte multi nu se gandesc la obtinerea permisului auto decat dupa ce au parasit bancile facultatii. Pe de alta parte, studentia este momentul ideal pentru aceasta incercare din numeroase motive:
 

1. Studentii au mai mult timp liber

Acest argument nu se aplica tuturor studentilor, in mod special nu celor care au si un part time job pentru a se intretine. Insa pentru studentii care au ajutor de acasa si trebuie sa se concentreze doar pe perioada de studiu, timpul liber poate fi cu usurinta folosit pentru aranjarea unor ore de condus si lecturarea unor surse utile de sfaturi pentru soferi.
 

2. Studentii sunt extrem de eficienti in memorarea informatiei

Este adevarat ca in general studentii memoreaza informatie pe termen scurt si o uita la doar cateva ore dupa examen, insa acest talent este indeajuns pentru a ii pune in avantaj atunci cand vine vorba de sustinerea examenului teoretic pentru obtinerea permisului auto. Obisnuiti cu volum mare de studiu, tinerii care sunt inca pe bancile facultatii sunt mult mai bine pregatiti pentru memorarea notiunilor legate de codul rutier si alte informatii necesare pentru trecerea cu bine a examenului.
 

3. Pentru angajare este nevoie de permis de conducere

Mai departe de numeroasele avantaje pe care le au studentii in materie de timp liber pentru completarea de chestionare auto online si strategie pentru retinerea informatiei, exista si o parte practica legata de obtinerea permisului de conducere in perioada facultatii. Cele mai multe locuri de munca necesita detinerea unui permis de conducere, iar in lipsa acestuia este posibil sa se piarda oportunitati de angajare. Tinerii care pleaca “la vanatoare” de joburi avand deja permisul de condus au un mare avantaj.
 

4. Reducerile pentru studenti

Multe scoli de soferi incearca sa incurajeze tinerii sa apeleze la serviciile lor oferind tot felul de reduceri si beneficii pentru studenti. Aceste reduceri pornesc de la 5 %, dar pot ajunge pana la 25%, un procent semnificativ luand in considerare faptul ca pretul orelor de curs la o scoala de soferi este in general destul de mare pentru un student care nu este angajat.
 

5. Programul Prima Masina

Ultimul si cel mai de actualitate argument in favoarea obtinerii carnetului de condus pentru studenti este introducerea programului guvernamental Prima Masina dedicat tinerilor cu varste intre 18 si 25 de ani. In cadrul acestui program tinerii pot accesa imprumuturi cu valori de pana la 10.000 de euro + TVA in conditii extrem de avantajoase. Aceasta initiativa guvernamentala este un motiv in plus pentru a obtine permisul de conducere cat mai rapid, in mod special cand nu se stie pe ce perioada se va derula programul. Din acest motiv studentii sunt sfatuiti sa se apuce de completarea de chestionare auto DRPCIV si sa se inscrie la orele de condus astfel incat, daca au venitul necesar, sa se poata lauda cu o masina noua chiar inainte de absolvire.
 

Daca ti-a placut acest articol, urmareste-ne pe Facebook

Adauga comentariul tau
Promoveaza-ti oferta aici!