5 semne ale cancerului ginecologic ignorate de femei

5 semne ale cancerului ginecologic ignorate de femei 1 2
1 stele

2788 vizualizari  |  Fii primul care comenteaza

5 semne ale cancerului ginecologic ignorate de femei

Cancerele ginecologice au o multime de simptome care insa nu sunt adesea recunoscute de femei. Pentru a putea fi tratate eficient, diferitele tipuri de cancere ginecologice trebuie identificate la timp. Tu stii sa le recunosti simptomele? Iata-le pe cele care sunt de obicei ignorate!

 

Poate ca nu stiai, insa durerile de spate si urinarea frecventa, simptome care nu sunt asociate in mod obisnuit cancerelor ginecologice, pot indica prezenta unor probleme serioase de sanatate, informeaza un nou studiu. Cancerele ginecologice sunt de 5 tipuri: cervical, ovarian, uterin, vaginal si vulvar. Cel mai des intalnit dintre acestea este cel cervical, iar cel mai periculos, cu rata cea mai mare a mortalitatii in randul femeilor afectate, este cel ovarian.

 

Un studiu recent a descoperit ca femeile nu sunt constiente de faptul ca o serie de simptome recurente - printre care se numara durerile de spate - pot indica probleme de ordin ginecologic. In timpul unei discutii pe marginea unor simptome care le-ar putea indica prezenta unor probleme mai grave de sanatate (cancerul), femeile incluse in studiu au mentionat ca fiind alarmante simptome precum scurgeriile vaginale neobisnuite sau sangerarea vaginala, modificarile la nivelul aspectului vulvei si presiunea resimtita in zona pelviana.

 

Totusi, 5 simptome care pot indica existenta unui tip de cancer ginecologic au fost aproape complet ignorate de femei. Acestea sunt mancarimile si arsurile resimtite la nivelul vaginului, durerile de spate si de abdomen, oboseala permanenta, urinarea dificila sau frecventa, si balonarea. Cum aceste simptome pot aparea si fara sa indice o problema grava, o metoda eficienta de a descoperi daca prezenta lor ar trebui sa fie luata in serios este cunoasterea propriului corp si a ceea ce este "normal" pentru el.

 

Cu alte cuvinte, fiecare femeie ar trebui sa stie cum ii functioneaza organismul. De pilda, in cazul in care balonarea persista mai mult de doua saptamani, in conditiile in care tranzitul intestinal este, de regula, normal, se impune o vizita urgenta la medic.

 

Daca ti-a placut acest articol, urmareste-ne pe Facebook

Citeste mai mult despre: cancer femei  simptome cancer  cancer ginecologic  CANCER 
Adauga comentariul tau
Promoveaza-ti oferta aici!