5 verificari de rutina necesare pentru a fi in siguranta la volan!

0 stele

906 vizualizari  |  Fii primul care comenteaza

5 verificari de rutina necesare pentru a fi in siguranta la volan!

In cazul in care te pegatesti sa faci un drum mai lung cu masina, nu ar fi rau ca, inainte de a porni la drum, sa te asiguri de faptul ca masina ta este pregatita corespunzator de drum. Iata mai jos cateva verificari de rutina care se impugn inainte de un drum lung:


1.    Verifica uleiul de motor

Nu iti ia mai mult de 2 -3 minute ca sa faci aceasta verificare. Fiind constiincios cu aceasta verificare de fiecare data cand pornesti la drum, vei scuti o gramada de bani in viitor, pe care i-ai putea cheltui altfel pe repararea motorului, care se avariaza grav cand rulezi fara ulei. Cel mai bun moment pentru a verifica uleiul este atunci cand motorul este cald. In cazul in care uleiul este sub linie, mergi la un service si schimba-l cerand totodata sa ti se faca o verificare pentru a vedea daca nu ai scurgeri de ulei. Asigura-te atunci cand schimbi uleiul ca acesta este clar si fluid. In caz contrar, daca este negru si gelatinos se impune o verificare a motorului.

 

2.    Verifica uleiul de transmisie

Acesta te ajuta sa schimbi vitezele lin, asa ca trebuie sa il verifici periodic pentru a avea parte mereu de calatorii “line” cu masina ta. Cand il schimbi, asigura-te ca acesta este curat, in caz contrar, daca constati ca are fulgi de metal, se impune o verificare la un mecanic.

 

3.    Bateria

Daca i-ai dat vreodata cheie si masina ta a ramas “muta”, stii cat de importanta este bacteria pentru masina ta. Inainte de a porni la drum lung, mai ales in anotimpul rece, verifica-ti bateria cu un voltmetru. Ai grija ca bornele bateriei sa fie curate, fara acumulare de coroziune. In cazul in care sunt depuneri pe borne, cea mai simpla metoda de a le curate este sa folosesti o perie si o cutie de Cola-Cola. Cu bateria deconectata, toarna niste cola peste borne si las-o sa actioneze. Apoi curate-le bine cu peria. Astfel vei creste fluxul de energie electrica.

 

4.    Filtrul de aer

Inainte de o calatorie lunga, verifica filtrul de aer al masinii, in felul acesta vei economisi multi bani de benzina pe drum. Filtrul permite aerului sa intre la motor. Cu cat mai mult aer intra, cu atat mai putin combustibil vei consuma pe drum. Este o idee buna sa iti schimbi filtrul de aer de cate ori iti schimbi si uleiul de motor.

 

5.    Apa din radiator

Radiatorul bine pregatit de drum iti va ajuta motorul sa nu se supraincalzeasca pe parcursul calatoriei, de aceea este important sa verifici apa de la radiator. Fa aceasta verificare la ceva timp dup ace motorul a fost oprit, asta ca sa nu te frigi.


Foto: thecarmarket.co.za

 

Daca ti-a placut acest articol, urmareste-ne pe Facebook

Adauga comentariul tau
Promoveaza-ti oferta aici!