Atentie! Tipul de sex care creste riscul de cancer cu 22%

0 stele

2181 vizualizari  |  Fii primul care comenteaza

Atentie! Tipul de sex care creste riscul de cancer cu 22%

Un nou studiu arata faptul ca sexul oral creste cu 22% riscul de cancer din cauza HPV care ajunge in gura. Virusurile HPV afecteaza anusul, colul uterin, gura si gatul.

Cercetarea, care a fost realizata de Universitatea de Medicina Albert Einstein din New York, face legatura intre virusul HPV-16 si prezenta tumorilor orofaringiene. HPV nu provoaca direct tumorile, dar modifica celulele pe care le infecteaza si le transforma in unele canceroase.

Oamenii de stiinta au analizat mostrele de saliva ale unui numar de 97.000 pacienti fara cancer. Acesti subiecti au fost monitorizati timp de patru ani - timp in care s-au constatat 132 cazuri de cancer. S-a descoperit ca acei pacienti care prezinta mostre de HPV-16 au prezentat un risc de 22 de ori mai mare in privinta aparitiei cancerului orofaringian, decat cei care nu au virusul respectiv, scrie gandul.info.

In Romania, o campanie care promitea sa fereasca fetitele de cancer de col uterin, atunci cand ajungeau la maturitate si isi incepeau viata sexuala, a murit in scurt timp de la lansarea ei, in 2008, din cauza controverselor aparute in jurul vaccinului.

Daca ti-a placut acest articol, urmareste-ne pe Facebook

Adauga comentariul tau
Promoveaza-ti oferta aici!