Avantajele si dezavantajele detinerii unei masini in perioada studentiei

Avantajele si dezavantajele detinerii unei masini in perioada studentiei 5 1
5 stele

923 vizualizari  |  Fii primul care comenteaza

Avantajele si dezavantajele detinerii unei masini in perioada studentiei

Studentia este considerata drept o perioada bogata in distractie, dezvoltare personala si cunostinte, dar cu siguranta nu exceleaza in ceea ce priveste partea financiara. Multe site-uri de specialitate sfatuiesc studentii sa se inscrie la o scoala de soferi cat inca mai au timpul necesar si exercitiu pentru a studia rapid si a retine volumul mare de informatie necesar pentru promovarea examenului teoretic de obtinere a permisului.

Scoala de soferi este o investitie in sine, insa chiar daca nu exista planuri de a achizitiona o masina sau moduri utile de a folosi permisul pana la momentul in care se detine o masina personala, aceasta investitie este in continuare o investitie in viitorul fiecaruia.
 
Cat de utila este o masina proprie in perioada studentiei?

Primele imagini care vin in minte atunci cand se discuta despre studenti si masini sunt drumurile lungi neplanuite la munte sau la mare, plecarile din campus in directii necunoscute cu benzina care a mai ramas in rezervor sau drumuri mai dese acasa. Toate acestea par sa fie motive indeajuns de bune pentru a detine o masina, insa trebuie luat in calcul si faptul ca o masina poate fi costisitor de intretinut, iar carburantul continua sa se scumpeasca.

Pentru studentii care au trecut deja de perioada in care accesau site-uri precum cel de aici pentru completarea chestionarelor auto drpciv si au reusit sa isi ia cu succes permisul, se recomanda cantarirea cu atentie a urmatoarelor cateva aspecte inainte de a decide sa isi aduca masina proprie in campus:

1. Cat de aglomerat este orasul studentesc in care se afla studentul? Intr-un oras precum Bucurestiul, studentii au sanse mult mai mari sa ajunga la timp folosindu-se de mijloacele de transport in comun precum metroul decat conducand masina proprie.

2. Facultatea pune la dispozitie locuri de parcare? In functie de zona in care se afla facultatea, este posibil ca acestia sa nu puna la dispozitie locuri de parcare pentru studenti. O facultate situata in centrul orasului va fi destul de dificil de accesat cu masina.

3. Cat de sigura este zona in care se afla campusul? Un alt aspect ce trebuie luat in considerare sunt glumele care se fac adesea in campus, glume care pot avea consecinte destul de neplacute. O masina poate fi vandalizata, pictata sau chiar "imprumutata" fara acordul detinatorului in functie de cat de agitata este viata in campus si cat de sigura este zona.


Studentii care detin masini sunt supusi tentatiei periculoase de a bea si a conduce. Regulile de circulatie invatate completand chestionare auto drpciv sunt uitate cu usurinta dupa cateva beri.
Pentru studenti, ideal este ca masina, chiar daca exista deja, sa fie lasata acasa sau pastrata pentru drumurile in afara orasului.

Studentii cu permis au totusi avantaje

In ciuda faptului ca a aduce masina personala in campus nu este intocmai recomandat, exista numeroase motive pentru care studentii care au la dispozitie bugetul necesar sunt sfatuiti sa se inscrie totusi la o scoala de soferi. Pe www.scolidesoferi.info se pot gasi statistici si topuri ale celor mai bune scoli de soferi si instructori auto din Romania.
Primul si cel mai important motiv este adesea adus in discutie: timpul liber. Studentii au timpul necesar pentru a se concentra pe scoala de soferi, studiul pentru examenul teoretic si obtinerea permisului.

Studentii cu permis de conducere au un avantaj clar atunci cand se hotarasc sa se angajeze fie pe parcursul facultatii, fie imediat dupa. Tot mai multi angajatori cer existenta unui permis de conducere inainte de angajare, astfel ca in lipsa permisului studentii pot pierde oportunitati importante de rotunjire a veniturilor si incepere a vietii profesionale.

Studentia este o ultima perioada a lipsei de griji in care sumele din cont sau banii din portofel conteaza mult mai putin decat perspectiva urmatoarei petreceri sau urmatoarei iesiri in aer liber. La munte sau la mare se ajunge si facand autostopul, iar detinerea unei masini personale poate fi o mai mare bataie de cap decat merita in aceasta perioada. Pentru inscrierea la o scoala de soferi si obtinerea permisului pe de alta parte, nu este niciodata prea devreme.

 

Daca ti-a placut acest articol, urmareste-ne pe Facebook

Citeste mai mult despre: MASINA  student  permis auto  chestionare auto  drpciv 
Adauga comentariul tau
Promoveaza-ti oferta aici!