Cand trebuie schimbat ambreiajul?

0 stele

449 vizualizari  |  Fii primul care comenteaza

Desi masinile cu transmisie manuala prezinta multe beneficii, costul suplimentar de intretinere nu este unul dintre ele. Ambreiajul este o componenta care cedeaza mult mai des, in special datorita stilului de condus ineficient, care genereaza foarte multa uzura. Din fericire, exista cateva seme care va pot indica starea ambreiajului.

Cuplare si decuplare ineficienta

Pe scurt, ambreiajul foloseste o placa de presiune pentru a transfera puterea motorului catre roti. Ambreiajul va incepe sa patineze pe masura ce placa de presiune se uzeaza. Asadar, in cazul in care simtiti ca pedala de ambreiaj nu cupleaza sau nu decupleaza complet, trebuie sa va faceti urgent un drum catre service.

Ambreiaj blocat

Un ambreiaj blocat poate fi recunoscut atunci cand schimbati intr-o treapta superioara a cutiei de viteze. Daca in acele momente transmisia emite socuri si puteti auzi sunete de slefuit, trebuie sa mergeti la service pentru o constatare profesionista. Cu cat amanati mai mult vizita, problema se va inrautati si riscati in orice moment sa ramaneti fara ambreiaj.

Ambreiaj gripat

Daca simtiti ca pedala solicita o presiune mult mai mare pentru functionare, cel mai probabil aveti ambreiajul gripat. Aceasta problema este de multe ori rezultatul contorsionarii anumitor fragmente din interiorul mecanismului. In cazul in care problema nu este foarte grava, aceasta poate fi remediata fara inlocuirea intregului ansamblu de ambreiaj. Totusi, daca masina prezinta aceste simptome, faceti o vizita la service pentru verificari. Asigurati-va ca service-ul este autorizat in reparatii de transmisie.

Miros de arsura

Este normal sa simtiti miros de arsura dupa cea ati condus agresiv. Insa, daca acest miros persista si atunci cand conduceti linstit, viata abreiajului se apropie de sfarsit. Iar daca mirosul este insotit si de unul dintre simptomurile de mai sus, trebue sa mergeti de indata la service.

Daca doriti sa comandati piesa online, puteti incerca prin cautarea unei fraze precum kit ambreiaj renault, pentru a putea compara diverse oferte.
 

Daca ti-a placut acest articol, urmareste-ne pe Facebook

Adauga comentariul tau
Promoveaza-ti oferta aici!