CASA MEMORIALA VERONICA MICLE

CASA MEMORIALA VERONICA MICLE 5 2
5 stele

3343 vizualizari  |  Fii primul care comenteaza

CASA MEMORIALA VERONICA MICLE
Construita in prima jumatate a secolului al XIX-lea din lemn si caramida, in cel mai autentic stil romanesc, cu tinda si trei incaperi la strada, casa a fost lasata in posesia Veronicai Micle ca zestre si mostenire de la parintii sai.
In anul 1886 casa este donata Manastirii Varatic, fiind folosita de maicile care primeau ingrijire la Spitalul din Targu Neamt.

Dupa ce a trecut prin mainile mai multor proprietari, imobilul a fost declarat monument istoric, la initiativa lui C-tin. Matasa, iar din 1982 a intrat in administrarea Complexului Muzeal Judetean Neamt. Este refacuta dupa planul originar si amenajata ca muzeu memorial, fiind deschisa publicului incepand cu anul 1984. In 1998 este amplasat un bust al poetei, realizat din bronz de catre sculptorul Popa Damian-Ioan.
Expozitia permanenta existenta aici prezinta momente din viata si creatia poetica a Veronicai Micle (fotocopii, manuscrise, carti, obiecte personale care au apartinut poetei etc.).
Mormantul poetei Veronica Micle
La aproximativ 150 m sud-est de biserica mare a Manastirii Varatec, pe o culme joasa, se afla Biserica "Nasterea Sf. Ioan Botezatorul". Langa peretele sudic al acestei biserici se afla mormantul Veronicai Micle decedata in 1889), marturie a vechiului cimitir existent aici si punct de atractie pentru vizitatorii manastirii.
Adresa: Neamt, Targu Neamt Str. Stefan cel Mare nr. 33

Daca ti-a placut acest articol, urmareste-ne pe Facebook

Citeste mai mult despre: CASA  Memoriala  VERONICA  MICLE 
Adauga comentariul tau
Promoveaza-ti oferta aici!
 
 

Studentie.ro iti recomanda

CASA MEMORIALA ION BORCEA CASA MEMORIALA ION BORCEA