Cascatul excesiv, semn al suprasolicitarii creierului

Cascatul excesiv, semn al suprasolicitarii creierului 3 3
3 stele

5730 vizualizari  |  Fii primul care comenteaza

Cascatul excesiv, semn al suprasolicitarii creierului

Cascatul este un fenomen benefic pentru oraganismul uman, ajutand la racorirea creierului suprasolicitat. Cascatul regleaza temperatura creierului si previne supraincalzirea. Aerul cald este inlocuit cu cel rece, care oxigeneaza creierul si imbunatateste functionarea acestuia.

 

Trebuie insa eviti sa casti prea mult atunci cand temperaturile sunt foarte joase. Diferenta mare intre temperatura aerului si cea a corpului poate afecta sistemul cardio - respirator.

 

Cand apare cascatul

Cascatul apare de obicei atunci cand suntem plictisiti sau obositi, iar respiratia este sacadata. Acest lucru inseamna ca organismul nostru primeste mai putin oxigen, iar cascatul ne ajuta sa oxigenam sangele. Cascatul imbunatateste functionarea creierului Creierul uman este precum un computer, iar pentru a functiona cat mai eficient are nevoie de aer rece.

 

Atunci cand nu primeste suficient aer, creierul incearca sa gaseasca noi modalitati de procurare a aerului. Cascatul are rolul unei fereastre, care ajuta la oxigenarea creierului. Chiar si atunci cand temperatura exterioara depaseste temperatura corpului uman, in timpul procesului de cascat creierul primeste aer proaspat, care oxigeneaza creierul. Cascatul actioneaza si ca un energizant general al organismului, avand efecte similare unei cesti de cafea, oferind energie pentru intreaga zi.

 

Cascatul regleaza temperatura corpului

Cascatul ajuta la oxigenarea creierului si la reducerea temperaturii corpului, insa efectul este de scurta durata. Imediat dupa ce cascam, corpul revine la temperatura initiala.

 

Cascatul anunta somnul

Oboseala si lipsa somnului maresc temperatura creierului, astfel ca acest proces natural apare in special in aceste momente. Cascatul ajuta insa si la adaptarea creierului la anumite stari, precum tranzitia de la starea de somnolenta la cea de trezire.

 

Autor: Mihaela Rotaru

 

Daca ti-a placut acest articol, urmareste-ne pe Facebook

Citeste mai mult despre: CREIER  PLICTISEALA  sanatate  somn  cascat 
Adauga comentariul tau
Promoveaza-ti oferta aici!