Ce aditivi alimentari sa eviti

0 stele

1794 vizualizari  |  Fii primul care comenteaza

Ce aditivi alimentari sa eviti

Aspartamul, olestra, glutamatul de monosodiu, bromatul de potasiu sau nitritul de sodiu sunt unii dintre cei mai periculosi aditivi alimentari. Citeste cu atentie etichetele produselor pe care le consumi si evita aceste chimicale periculoase.

 

Bromat de potasiu

Bromatul de potasiu este un afanator folosit in industria panificatiei si este considerat un element cancerigen pentru oameni. A fost interzis in numeroase tari, insa este in continuare folosit in tari precum Statele Unite ale Americii sau Japonia. Printre efectele secundare ale bromatului de potasiu se numara greata, voma si deranjamente stomacale.

 

Nitrit de sodiu

Nitritul de sodiu este folosit in indrustria carnii. Nitritul de sodiu, expus la temperaturi ridicate, elibereaza compusi cancerigeni, care patrund in sistemul digestiv. Carnatii, bacon-ul si chiar carnea din supele instant contin acest aditiv. Persoanele care consuma cantitati mari de carne procesate prezinta un risc crescut de cancer pancreatic.

 

Conservantii chimici BHA

BHA este un conservant folosit pentru a prelungi durata de viata a produselor alimentare. Se gaseste in unt, carne, guma de mestecat, cartofi si bere. BHA este un ingredient cancerigen, care trebuie evitat.

 

Olestra

Olestra sau olean este un substitut al grasimii si este folosit in chips-urile de cartofi prajiti si alte gustari sarate ambalate. Contribuie la aparitia crampelor abdominale si diareei.

 

Glutamat de monosodiu

Glutamatul de monosodiu este un potentator de aroma, folosit in alimentele ambalate si conservate, precum supe, sosuri pentru salate, carnati sau chips-uri. Provoaca dureri de cap, ameteala si somnolenta. In exces, glutamatul de monosodiu favorizeaza hipoglicemia, atacurile de inima si distrugerea celulelor cerebrale.

 

Aspartam

Aspartamul este un indulcitor folosit in numeroase produse pentru a inlocui zaharul, insa este 180 de ori mai dulce decat acesta. In exces, aspartamul duce la oboseala, dureri de cap, insomnie, depresie.

 

Autor: Mihaela Rotaru

 

Daca ti-a placut acest articol, urmareste-ne pe Facebook

Citeste mai mult despre:  sanatate  ADITIVI  aditivi alimentari  ALIMENTE  MANCARE  aspartam 
Adauga comentariul tau
Promoveaza-ti oferta aici!