Cod de reguli pentru o viata lunga si fericita

0 stele

1918 vizualizari  |  Fii primul care comenteaza

Savantii occidentali care se ocupa cu studierea fenomenului batranetii si longevitatii au pus la punct un cod de reguli pentru o viata lunga si fericita, cod ce este detaliat in ultimul numar al revistei britanice New Scientist, consultat de Rompres.

 

Expertii recomanda in primul rand un mod de viata activ, care sa includa exercitii fizice zilnice. Dincolo de asta, oamenii de stiinta au constatat ca un stres redus ca durata si intensitate, foamea, precum si anumite privatiuni contribuie la activarea fortelor vitale ale omului si ii asigura o viata mai lunga. Este un fapt cunoscut ca o actiune negativa moderata asupra organismului uman duce la activarea mecanismului restabilirii corpului uman. Principala problema la care savantii trebuie sa mai dea un raspuns este in ce doze actiunile negative si stresul au un efect benefic asupra organismului uman, indica revista mentionata.

 

Studiile efectuate pe soareci au aratat ca atunci cand li se reducea cantitatea de hrana si li se impunea un regim sever alimentar, speranta lor de viata crestea de 30%. Un alt element din codul unei vieti lungi si fericite este viata sociala activa si in primul rand casatoria. Potrivit statisticilor, legaturile de familie sunt capabile sa prelungeasca cu 7 ani viata barbatilor si cu doi ani in cazul femeilor. Schimbarea conjuncturii, precum si a locului de munca sunt alti doi factori importanti pentru o viata indelungata.

 

Savantii mai recomanda si consumul moderat de bauturi spirtoase, precum si jocurile patimase, dar fara excese. Creierul trebuie pus la treaba in continuu; rezolvarea rebusurilor, activitati de colectionare a indiferent ce, precum si oxigenarea sa prin multe plimbari la aer liber, mai ales in parcuri sau paduri. De asemenea, doctorul nu trebuie evitat la prima suspiciune de boala. Incarcatura fizica si psihica asupra organismului uman nu trebuie nici ea evitata. Dimpotriva, ne sfatuiesc medicii.

 

Un individ care vrea sa fie sanatos si sa traiasca multi ani lucid, trebuie sa-si asume riscurile si sa se preocupe de o actitate care presupune efort intelectual. Acesta poate fi insa inlocuit prin calatorii sau invatarea limbilor straine. Obligatoriu: incercati sa va acomodati cu ultimele noutati tehnice si insusiti-va noile tehnologii, recomanda medicii. Si ultima recomandare a oamenilor de stiinta: fiti permanent fericiti si zambiti cat mai mult! Daca aveti necazuri, sugerati-va ca le puteti depasi si, evident, zambiti!

 

Oamenii longevivi sunt foarte diferiti, dar au un lucru in comun - le place sa rada - sustin expertii, care spun ca riscul afectiunilor cardiovasculare este de doua ori mai mic la barbatii in varsta cu vederi optimiste despre viata, decat in cazul pesimistilor mai tineri.

 

ROMPRES

 

Daca ti-a placut acest articol, urmareste-ne pe Facebook

Citeste mai mult despre: VIATA  COD  FERICITA  LUNGA 
Adauga comentariul tau
Promoveaza-ti oferta aici!