Dieta Atkins: ce pericole ascunde!

0 stele

1409 vizualizari  |  Fii primul care comenteaza

Dieta Atkins: ce pericole ascunde!

Intrata in voga acum 11 ani, Dieta Atkins a fost imbratisata in tot acest timp de milioane de femei dispuse sa piarda kilogramele acumulate in plus. Cu toate acestea, in spatele unei teorii perfecte lansate de inventatorul ei, Robert Atkins, se ascund multe pericole. Iata ce trebuie sa stii despre aceste riscuri mai putin cunoscute!


Inventatorul ei a murit tinand dieta

2003 reprezinta anul in care dieta Atkins a devenit o moda pe plan international, dar si anul in care Robert Atkins a murit. Decesul acestuia a survenit in urma unei cazaturi pe gheata. Cu toate acestea, Atkins era abonat al propriei cure de slabit, iar in 2000 dezvoltase a afectiune cardiovasculara. Opozantii dietei sale sustin si acum ca moartea si boala sa ar fi putut fi provocate de urmarea regimului dietetic inventat de el.


Slabesti rapid, imbatranesti rapid

Dieta bazata pe o alimentatie bogata in proteine si grasimi, dar cu zero carbohidrati, este contestata si la aceasta ora de catre unii nutritionisti. Mai mult, dieta Atkins reduce si aportul de fibre vegetale prin consumul insuficient de fructe si legume. Ar trebui sa iei in calcul ca persoanele care au apelat la aceasta metoda de a slabi au avut ulterior probleme digestive si de slabiciune generala a corpului.

Studii efectuate in Grecia, Suedia si Statele Unite au indicat ca femeile care s-au supus acestui regim au dese stari de somnolenta in timpul zilei si prezinta semne de imbatranire prematura. Asta chiar daca prima faza a dietei poate reduce greutatea corpului tau cu 6 kg.


Bolile din spatele dietei


Osteoporoza

Startul in dieta Atkins se da cu un nivel crescut de proteine animale si unul redus de calciu. Te mira faptul ca specialistii considera ca ai un risc crescut de a dezvolta osteoporoza?


Cancer de colon

O dieta care permite consumul unei cantitati importante de carne rosie nu te poate bucura decat pe moment. Acest aliment este considerat de medici ca fiind raspunzator pentru declansarea cancerului de colon.


Cetoza

Intalnita indeosebi la persoanele suferinde de diabet, cetoza este responsabila de aparitia starilor de insomnie, greata, ameteala si slabiciune fizica la persoanele care nu primesc aportul necesar de glucoza cerut de organism.


Boli cardiovasculare

Dieta Atkins ajuta la arderea rapida a caloriilor, dar si la cresterea nivelul colesterolului prin ingerarea unei cantitati mari de grasimi animale. Acest proces va duce in timp la aparitia afectiunilor cardiace.

Foto: yuppieforcarrots.com

Marius Jianu

Daca ti-a placut acest articol, urmareste-ne pe Facebook

Adauga comentariul tau
Promoveaza-ti oferta aici!