Idei de afaceri: Reconditionarea obiectelor din aur si argint

0 stele

630 vizualizari  |  Fii primul care comenteaza  | 10 ian 2011

Idei de afaceri: Reconditionarea obiectelor din aur si argint
Chiar si metalele nobile imbatranesc. Bijuteriile din aur isi pierd stralucirea de odinioara, tacamurile din argint capata pete negre care nu pot fi indepartate fara a zgaria metalul, filigranele delicate sunt imposibil de curatat.

Cum li se poate reda tuturor aceste obiecte aspectul initial? Metoda cea mai simpla este prin placare cu aur, argint sau orice alt metal, dupa caz. Este un serviciu pe care il puteti presta rapid si eficient, cu un profit de exceptie.

In principal, clientii pot fi posesorii de bijuterii, care doresc sa-si le reconditioneze prin aceasta metoda. Nu trebuie uitate insa nici casele de amanet, caci acestea trebuie sa scoata periodic la vanzare obiectele din aur si argint care nu au mai fost ridicate de proprietari si este evident ca pretul obtinut depinde mult de aspectul marfii. O categorie mai speciala de clienti (in SUA) o constituie automobilistii, ale caror masini au tot felul de embleme si accesorii metalice ce pot fi placate cu aur.

Foarte important este ca faptul ca acest serviciu se desfasoara la domiciliul/sediul clientului sau direct in parcare, daca e vorba de masini. Activitatea se bazeaza pe o trusa ce contine un mini-generator electric, recipiente cu diverse solutii lichide (printre care si solutie de aur), unelte cu electrod incorporat pentru aplicarea solutiei (arata cam ca niste pensule).

O trusa profesionala de lucru costa intre 495 si 1.295 de dolari. Conform calculului de profitabilitate, pretul cerut pentru placarea cu aur a unei embleme auto ajunge la 125 dolari, in conditiile in care toate materialele necesare, inclusiv aurul, nu costa mai mult de 15 dolari. Ca urmare, la un numar de doua comenzi pe zi, 260 de zile pe an, se obtine un profit apropiat de 60.000 de dolari. Reconditionarea obiectelor din aur si argint pe ideideafaceri.ro.
Via Ziare.com

Daca ti-a placut acest articol, urmareste-ne pe Facebook

Adauga comentariul tau
Promoveaza-ti oferta aici!