Iesi din zona de confort in facultate! Iata cum!

0 stele

1186 vizualizari  |  Fii primul care comenteaza

Iesi din zona de confort in facultate! Iata cum!

In studentie, posibilitatile de a trai experiente noi sunt nelimitate, asta pentru ca te bucuri de independenta deplina, de oportunitati nenumarate de a te alatura unor noi proiecte si cauze, si, mai presus de toate, de timp. Cu timpul liber pe care il ai la dispozitie in facultate pentru a te dezvolta personal si profesional, nu te vei mai intalni niciodata. De aceea, ar trebui sa fii constient din timp de acest lucru si sa il valorifici la maximum. 

 
Desigur ca, in studentie, invatatul ar trebui sa ocupe locul cel mai important in viata ta, dar asta nu inseamna ca facultatea se rezuma doar la carti, biblioteci, seminarii si cursuri. Uneori, lasand cartile deoparte si iesind afara sa traiesti viata pur si simplu, poti invata mult mai multe decat tocind paginile cartii. Cu o singura conditie, sa ai curajul sa iti depasesti zona de confort si sa indraznesti sa faci lucruri de care nu te-ai fi crezut in stare. Doar astfel iti poti descoperi noi laturi ale personalitatii si, de ce nu, noi talente si arii de interes.
Iata mai jos cateva ponturi pentru a iesi din zona de confort in facultate:
 
 

1. Cursuri facultative, altele decat in domeniul tau de studiu

In anii studentiei, cursurile facultative sunt privite de multi ca niste dusmani ai studentilor. Adica, pe langa nemeroasele cursuri pe care le ai deja in orar, de ce ar trebui sa le mai faci fata si lor? In loc sa pui astfel problema, mult mai in folosul tau ar fi de exemplu sa optezi pentru cursuri care iti atrag atentia si iti suscita interesul de la alte facultati. De exemplu, daca studiezi stiinte exacte, ai putea opta pentru cursuri facultative la o facultate de teatru, film sau arta. In felul acesta iti poti descoperi pasiuni, talente si laturi ale personalitatii care ti-au fost necunoscute pana acum.
 
 

2. Imprieteneste-te cu studenti din alte cicluri de studii

Ca student, e foarte confortabil sa te rezumi la a-ti face prieteni printre colegii tai de grupa si de an. Ei iti devin suficienti, si in curand vei incepe sa te plangi chiar ca nu ai timp pentru toti. Chiar si in aceste conditii, incearca sa iti faci prieteni in timpul facultatii printre studentii de la master sau printre doctoranzi. Relatia cu ei te va ajuta sa afli multe lucruri in plus despre facultatea la care studiezi si despre oportunitatile pe care ti le poate deschide. In plus, ei te-ar putea motiva si pe tine sa nu te rezumi doar la cei trei ani de facultate.
 
 

3. Ia-ti un job part-time

Chiar daca uneori si simpla viata de student rezumata doar la cursuri si seminarii pare a fi prea incarcata, efortul de a avea un job part-time in anii studentiei, va fi recompensat mai tarziu. Pe langa experienta propriu zisa la un loc de munca, vei invata sa relationezi cu diferite categorii de oameni, sa te adaptezi, sa negociezi, sa te organizezi si mai bine si sa devii mai responsabil in general. Asadar, apeleaza la colegii tai care deja muncesc, la relatiile pe care le ai si incearca sa obtii un job de patru ore pe zi. Trecerea ulterioara la viata de adult se va face mult mai usor.
 
 

4. Iesi din campus si exploreaza

Acum, ca esti in sesiune, nu prea e momentul potrivit pentru explorare, dar cand te vei intoarce in campus la toamna, evita sa iti petreci tot timpul liber in camera si la terasele din imprejurimi. Daca ai timp liber, foloseste-l pentru a descoperi locuri noi si a invata mai multe despre locul in care traiesti. Porneste pe jos la pas si descopera orasul in care traiesti, cladiri importante, muzee, personalitatile care au trait in diversele cladiri din oras. Foloseste weekendurile pentru a explora orasele din jur, chiar daca la prima vedere nu e nimic de vazut acolo. Vazand  cu ochii tai si traind experiente pe cont propriu, inveti mai multe decat stand cu ochii atintiti in tableta si „rasfoind” Wikipedia....
 
 
 
 
 
Foto: thoughtcatalog.com
 
 
 
 
 
 

Daca ti-a placut acest articol, urmareste-ne pe Facebook

Adauga comentariul tau
Promoveaza-ti oferta aici!