Joburi neconventionale pentru studenti

0 stele

447 vizualizari  |  Fii primul care comenteaza

Joburi neconventionale pentru studenti

Cei mai multi studenti incearca sa lucreze in regim part-time pentru a acumula bani si pentru a-si suplimenta astfel bugetul de cheltuieli, dincolo de banii primiti de la parinti, din burse de studiu sau din alte surse. Insa nu toate joburile trebuie sa fie conventionale, caci exista si alte variante in afara celor ce presupun munca in fast-food-uri si magazine, distributie de pliante, activitati de promoter in hipermarketuri si centre comerciale - fiecare dintre ele considerate variante la indemana pentru studenti. Exista alternative chiar si la joburile de tip internship platit, adesea alese in special de catre studentii de la Politehnica.

 

Cele mai neconventionale joburi pentru studenti, care castiga insa tot mai multa popularitate, reprezinta de fapt activitati mai degraba independente, care au avantajul de a oferi flexibilitate maxima si venituri pe masura muncii depuse. Unii studenti acorda elevilor meditatii (clasic si chiar online, pe Skype, in special la matematica si limbi straine), altii ofera servicii de animatori la petreceri pentru copii.

 

Studentii care au masina pot oferi chiar servicii de transport prin programul Uber, disponibil in Bucuresti si in tot mai multe mari orase din Romania (de asemenea centre universitare). In perioadele aglomerate, veniturile unor astfel de joburi part-time pot depasi nivelul unor joburi "obisnuite", cu norma intreaga.

 

Insa activitatile cele mai simple, mai placute si cu mare potential de castig sunt cele care au legatura directa cu mediul online. Poate fi vorba despre tranzactionare pe piata de capital (inclusiv pe Forex), dar si practicarea jocului de poker - online si in turnee internationale de poker. Desi domeniul pare riscant, in ultimii ani s-au consemnat tot mai multe rezultate notabile inregistrate de romani la marile turnee de poker.

 

Cele mai recente sunt la EPT Praga Main Event, ultimul mare festival de poker al anului 2016, unde romanii Stefan Fabian si Cristinel Dumitru au terminat in primii 18 jucatori (din nu mai putin de 1192). Cei doi au castigat in total 44.430 euro si respectiv 57.450 euro. Cel mai mare premiu a fost incasat de Bogdan Capitan - 159.500 euro. Un alt roman, Mihai Manole, a incasat "doar" 48.420 euro! Nu mai putin de 71 de romani au castigat premii in bani la festivalul de poker de la Praga.

 

Asadar, oportunitati exista pentru "vizionarii" atenti la astfel de variante de joburi neconventionale, care ofera avantaje multiple. Cel mai mult este apreciata flexibilitatea, dar castigurile pot fi extrem de insemnate, dupa cum se poate vedea in exemplele de mai sus. Cei foarte curajosi pot demara activitati ce merg si mai puternic spre antreprenoriat, profitand de asemenea de mediul online, in special in zona IT - programare, design, optimizare pentru motoarele de cautare si alte astfel de idei.

Daca ti-a placut acest articol, urmareste-ne pe Facebook

Adauga comentariul tau