MANANCI PUTIN, TRAIESTI MULT

0 stele

1162 vizualizari  |  Fii primul care comenteaza

MANANCI PUTIN, TRAIESTI MULT
O gena-cheie care ar putea explica de ce reducerea cantitatii de alimente poate contribui la prelungirea vietii si cum ar putea fi incetinit procesul de imbatranire a fost descoperita de o echipa de cercetatori din Statele Unite, potrivit unui studiu publicat in revista Nature.
Cercetatorii stiau de mai multa vreme ca reducerea cu 60% a cantitatii de alimente consumate, in paralel cu mentinerea unui echilibru intre vitamine, minerale si nutrienti, contribuie la prelungirea vietii cu pana la 40%.

Acelasi regim contribuie la reducerea riscurilor de cancer, diabet, maladii cardiovasculare si incetineste degenerarea creierului si a sistemului nervos, provocata de imbatranire.
Cercetatorii au dorit sa afle de ce animalele care consuma o cantitate de alimente mai mica decat cea obisnuita traiesc mai mult si au o forma fizica mai buna. Specialistii au analizat in acest sens un vierme de laborator minuscul (C.elegans), format din doar 1.000 de celule.
Identificarea "genei-cheie", PHA-4, constituie "o mare descoperire", potrivit cercetatorului Martin Holzenberg, de la institutul Insern din Paris. "Nu cunosteam pana acum legatura dintre reducerea cantitatii de alimente si cresterea longevitatii.
Aceasta gena, singura absolut indispensabila pentru ca reducerea cantitatii de alimente sa influenteze longevitatea este un `maestru al jocului` care regleaza celelalte gene", a adaugat Holzenberg.
De cealalta parte, viermele supus unui regim restrictiv, dar echilibrat a trait mai mult. "Reducerea cantitatii de alimente contribuie la o imbatranire armonioasa si dinamica", a comentat Hugo Aguilaniu, coautor al acestui studiu.
Daca se blocheaza aceasta gena, restrictionarea alimentelor nu mai are efect. In schimb, daca aceasta gena este dopata, viermele reuseste sa traiasca mai mult daca are la dispozitie un regim alimentar normal.
Daca gena este dopata, iar cantitatea de alimente este redusa, viermele reuseste sa traiasca si mai mult timp. Cercetatorii au mentionat ca oamenii au trei gene care sunt "extrem de asemanatoare" cu gena PHA-4 descoperita la acest vierme.
Specialistii urmeaza sa studieze aceste trei gene umane pentru a vedea daca reactioneaza similar genei gasite in vierme.
Pe baza acestor gene s-ar putea, ulterior, crea o gama de medicamente care sa contribuie la prelungirea vietii.
"Reducerea cantitatii de alimente contribuie la o imbatranire armonioasa si dinamica." Hugo Aguilaniu
Anterior s-au identificat doua cai majore de prelungire a vietii: reducerea cantitatii de alimente si manipularea insulinei. Manipularea insulinei le-a permis cobailor din laborator sa traiasca de doua ori mai mult, dar unii dintre acestia au suferit de nanism si au avut probleme de reproducere.

Daca ti-a placut acest articol, urmareste-ne pe Facebook

Citeste mai mult despre: MANANCI  PUTIN 
Adauga comentariul tau
Promoveaza-ti oferta aici!