Motivul surprinzator pentru care o plimbare la rasaritul soarelui te poate ajuta sa slabesti!

0 stele

884 vizualizari  |  Fii primul care comenteaza

Motivul surprinzator pentru care o plimbare la rasaritul soarelui te poate ajuta sa slabesti!

In cazul in care nu esti o persoana foarte matinala, afla ca, trezitul de dimineata la rasaritul soarelui si o plimbare facuta in acest moment al zilei, te pot ajuta sa pierzi eficient kilograme. Pierderea eficienta a kilogramelor prin aceasta metoda, nu s-ar datora, potrivit cercetatorilor de la Northwestern University doar miscarii propriu zise, ci si momentului special al zilei.


Asadar, potrivit acestora, expunerea la lumina joaca probabil un rol in reglarea metabolismului, in acelasi mod in care expunerea la lumina iti poate alunga starea de somnolenta si te poate ajuta sa incepi o noua zi. Un studiu asemanator realizat pe animale de laborator a aratat in trecut ca exista o foarte stransa legatura intre expunerea la lumina si indicele de masa corporala al acestora. Desi studiul arata ca exista o legatura stransa intre expunerea la lumina de dimineata si indicele de masa corporala, oamenii de stiinta nu au reusit sa explice foarte exact care este mecanismul prin care este posibil acest lucru. Asadar, nu este suficient inca sa aprinzi luminile la prima ora a diminetii pentru a incepe sa vezi kilogramele disparand, ci trebuie sa faci si putina miscare in aer liber.


Pentru ca trupurile noastre sunt “dependente” de soare, de la el luandu-ne pana la urma cantitatea atat de necesara de Vitamina D, precum si melatonina care joaca un rol foarte important in ciclul nostru circadian, asa se explica probabil si legatura foarte stransa intre miscarea facuta la primele ore ale zilei si pierderea mai eficienta a kilogramelor.


Pana cand cercetatorii vor reusi sa explice cu precizie care este motivul pentru care plimbarile la rasarit de soare te ajuta sa scapi de niste  kilograme in plus, nu ar strica insa sa te bucuri din plin de fiecare rasarit de soare, testand in acelasi timp veridicitatea acestei teorii!


Foto: mrwallpaper.com

 

Daca ti-a placut acest articol, urmareste-ne pe Facebook

Adauga comentariul tau
Promoveaza-ti oferta aici!