Noi, voi, si Casa Viitorului

Noi, voi, si Casa Viitorului 5 2
5 stele

4374 vizualizari  |  Fii primul care comenteaza

Noi, voi, si Casa Viitorului

 O parte din cititorii no┼čtri sunt familiariza┼úi cu Facultatea de Inginerie a Instala┼úiilor; unii dintre voi chiar mult prea familiariza┼úi cu ea.  Aflat─â pe Bulevardul Pache Protopopescu, Nr. 66, F.I.I. face parte din Universitatea Tehnic─â de Construc┼úii Bucure┼čti, un fel de Mecca al tuturor tinerilor ingineri constructori ai ┼ú─ârii. Anual, sute de elevi aleg s─â dea la aceast─â facultate, ┼či nu îi putem condamna.

Cu profesori recunoscu┼úi interna┼úional, care au scris manuale fundamentale pentru materiilelor, F.I.I. este considerat─â una din cele mai bune locuri de înv─â┼ú─âmânt din Bucure┼čti.

Cu toatea cestea, pu┼úini ┼čtiu de secretul care se afl─â în curtea din Pache, o cas─â premiat─â ┼či l─âudat─â interna┼úional, construit─â de o mân─â de studen┼úi înc─âp─â┼úâna┼úi ┼či înfip┼úi, care au pornit doar cu o idee ┼či mult─â cofein─â la bord.

EFdeN, cu un nume ales special de tineri, pentru a reflecta respectul ┼či, totodat─â, teama fa┼ú─â de matematic─â (func┼úia f de N, unde N vine de la ,,Natur─â”),  este un proiect unic, unde studen┼úii sunt încuraja┼úi s─â se înscrie ┼či s─â pun─â mâna pe o unealt─â,  s─â pun─â în practic─â tot ce au înv─â┼úat la Facultate.

Veni┼úi de la toate specializ─ârile, de la Arhitectur─â,  Arhitectur─â Interioar─â,  Construc┼úii, Instala┼úii, Electrice, pân─â la Horticultur─â, studen┼úii au construit o cas─â sustenabil─â, cu ser─â integrat─â ┼či cu materiale reciclate. Supranumit─â ┼či  ,,Casa Viitorului”, este prototipul unei locuin┼úe parc─â din filme desprins─â, unde totul este controlat din telefon (luminile în cas─â, temperatura, senzorii de umiditate ┼či  CO2), având 0 costuri lunare, toat─â energia electric─â fiind generat─â de panourile fotovoltaice de pe cas─â ┼či apa fiind reciclat─â.

Cu toate c─â este impresionant─â, casa nu este singurul lucru de vizitat în aceast─â oaz─â. În fa┼úa prototipului se fac preg─âtirile necesare unui spa┼úiu denumit Campus Hub, unde va fi amplasat mobilier urban ┼či ve┼úi putea sta ┼či profita de Wi-Fi gratuit, cu prize care vor func┼úiona cu energie provenit─â din celule fotovoltaice, integrate în mobilier. 

Am descoperit acest refugiu la Noaptea Muzeelor de anul acesta, iar de atunci suntem fanii paginilor de Facebook, un loc absolut fascinant pentru oricine se plictise┼čte ┼či caut─â idei pentru zilele însorite de var─â care vor urma. Mereu sunt postate informa┼úii despre evenimente culturale ┼či educa┼úionale, imagini ┼či filmule┼úe cu cele mai noi tehnologii ┼či o groaz─â de poze cu echipa, o ga┼čc─â agitat─â, pornit─â s─â schimbe lumea, încetul cu încetul.

Pentru public, casa este deschis─â în fiecare joi, între 18:00 ┼či 20:00, ┼či duminic─â, între 12:00 ┼či 16:00, precum ┼či la toate evenimentele publice care au loc în incinta ei.

Daca ti-a placut acest articol, urmareste-ne pe Facebook

Adauga comentariul tau
 
 
Inchide
Am uitat parola Cont nou
Conecteaza-te prin Facebook

Acum te poti conecta si prin contul tau de Facebook! Da click pe butonul de mai jos si introdu datele tale:

Login with Facebook