Postind numai trei zile iti poti regenera intreg sistemul imunitar!

0 stele

2962 vizualizari  |  Fii primul care comenteaza

Postind numai trei zile iti poti regenera intreg sistemul imunitar!

Un studiu recent arata ca postind si numai pentru trei zile, iti poti revigora sistemul imunitar intrucat acesta este fortat prin aceasta metoda simpla sa produca noi celule albe (n.r: celule ale sistemului imunitar care apara organismul de boli infectioase si corpuri straine).

Studiul de fata arata ca, in ciuda faptului ca nutritionistii considera infometarea organismului ca fiind o metoda nesanatoasa, postul pe perioade scurte poate fi foarte benefic pentru noi. In momentul in care organismul nu mai primeste hrana suficienta, se pare ca acesta este fortat sa produca mai multe celule albe care ne protejeaza de infectii.

Oamenii de stiinta de la Universitatea din California de Sud sunt de parere ca rezultatele studiului lor sunt remarcabile si ca acestea ar putea fi de un real folos pacientilor care sufera de cancer si care sunt supusi tratamentelor de chimioterapie, in urma carora sistemul iminitar este considerabil afectat.

Descoperirea ar putea fi de asemenea foarte folositoare persoanelor mai in varsta, al caror sistem imunitar slabeste considerabil, ajungand sa cedeze pana si la cele mai comune afectiuni.

Cercetatorii sustin ca postul “apasa un comutator de regenerare” care forteaza celulele stem sa creeze noi celule albe, fortand astfel practic regenerarea intregului sistem imunitar. Prin intermediul postului, pacientii au parte prin urmare de un sistem imunitar revigorat, partile imbatranite sau ineficiente ale acestuia fiind inlocuite cu unele noi, noute.

In ceea ce ii priveste pe pacientii care au trecut printr-un tratament de chimioterapie, in timpul caruia sistemul imunitar este practic distrus, acestia se pot alege cu un sistem imunitar nou-nout in urma a doar cateva zile de post, ceea ce este mult mai important pentru ei decat faptul ca postind isi diminueaza rezervele de glucoza si grasimi.

S-a demonstrat de asemenea ca, la pacientii care au tinut mai mult de  2 – 4 zile de post in sase luni de zile, s-a observat reducerea enzimii PKA care este legata de imbatranire, precum si scaderea ponderii unui hormon care este legat de cancer si cresterea tumorilor.

Cum se intampla acest lucru? Potrivit unui autor al studiului, primul lucru pe care il face organismul atunci cand este infometat este sa salveze energie. Una dintre metodele prin care organismul face acest lucru este sa recicleze celulele sistemului imunitar care nu sunt necesare si in special pe cele care sunt alterate.

In momentul de fata cercetatorii investigheaza daca aceasta metoda nu ar putea fi benefica si pentru alte sisteme si organe din corpul uman, pe langa sistemul imunitar.Foto: thinkstockphotos.com
 

Daca ti-a placut acest articol, urmareste-ne pe Facebook

Adauga comentariul tau
Promoveaza-ti oferta aici!