PRODUCATORII AUTO SE POT INSCRIE LA RABLA PANA PE 27 FEBRUARIE

0 stele

505 vizualizari  |  Fii primul care comenteaza  | 17 feb 2009

PRODUCATORII AUTO SE POT INSCRIE LA RABLA PANA PE 27 FEBRUARIE
Producatorii auto pot depune cerere de inscriere in prima etapa a Programului de stimulare a innoirii parcului auto pentru 2009 pana in 27 februarie, iar suma maxima pe care o pot solicita pentru o marca auto nu poate depasi suma alocata primei etape, altfel solicitarea este nula.
In acest an, Executivul intentioneaza scoaterea din circulatie a 60.000 de masini cu grad mare de poluare, informeaza NewsIn.
Programul Rabla, care vizeaza inlocuirea masinilor mai vechi de 10 ani, aflate in stare de functionare si a caror prima inmatriculare in Romania a avut loc pana la 31 decembrie 2006 inclusiv, se va derula in trei etape in acest an - pana in 29 mai, de la 1 iunie la 31 august si de la 1 septembrie pana pe 11 decembrie -, pentru fiecare etapa fiind alocata o suma de 76 milioane lei, bugetul total pentru 2008 fiind de 228 milioane lei.
Daca un producator validat nu a utilizat cel putin 80% din finantarea contractata in cadrul unei etape, contractul pentru finantare nerambursabila inceteaza de drept, potrivit prevederilor Ordinului semnat de Ministerul Mediului, iar suma ramasa nefolosita va fi redistribuita.
Producatorul validat poate solicita o singura data, in cadrul unei etape, diminuarea sau suplimentarea finantarii, aceasta din urma doar in cazul in care a utilizat finantarea primita initial in proportie de 100%.
Lista producatorilor validati, suma aprobata pentru fiecare din acestia, precum si echivalentul in numarul de masini care pot fi vandute in cadrul programului Rabla vor fi publicate in termen de trei zile lucratoare de la incheierea perioadei de validare pe pagina de internet a Administratiei Fondului de Mediu (AFM).
Sursa: ziare.com

Daca ti-a placut acest articol, urmareste-ne pe Facebook

Citeste mai mult despre: INSCRIE  FEBRUARIE  PRODUCATORII  AUTO  RABLA 
Adauga comentariul tau
Promoveaza-ti oferta aici!