SINDROMUL OBOSELII CRONICE ATACA DIN NOU

SINDROMUL OBOSELII CRONICE ATACA DIN NOU 5 5
5 stele

813 vizualizari  |  Fii primul care comenteaza

SINDROMUL OBOSELII CRONICE ATACA DIN NOU

Iar o luam de la capat. La sfarsitul anului trecut, oamenii de stiinta pareau sa nu progreseze in aflarea cauzei sindromului cronic al oboselii (CFS) – oboseala excesiva si alte simptome care nu au cauze biologice – prin gasirea unei piste virale. Dar o noua hartie provoaca aceasta pista, noua dezvoltare poate plonja domeniul inapoi in aceeasi confuzie si asprime care a caracterizat-o timp de ani de zile.

Multi pacienti CFS reporteaza ca simptomele au inceput dupa o infectie virala acuta. Cu toate astea oamenii de stiinta n-au reusit sa asocieze CFS-ul cu virusurile comune precum Epstein-Barr. Ca rezultat, pacientii au crezut ca sindromurile pe care le confruntau nu erau declansate de o boala, ci probabil de o dereglare psihica.

O echipa de cercetatori americani a gasit in sfarsit urme ADN ale unui virus in celule de sange a doua treimi din 101 de pacienti cu CFS, comparat cu 4% din 218 controale asupra unor oameni sanatosi. XMRV este un retrovirus ce apare si in agresivul cancer de prostata, dar asocierea lui cu CFS-ul ramane inca neclara.


Costi Iordache - editor Studentie.ro
 

Daca ti-a placut acest articol, urmareste-ne pe Facebook

Citeste mai mult despre: VIRUS  ATACA  pancreatita cronica 
Adauga comentariul tau
Promoveaza-ti oferta aici!