Stresul constant afecteaza grav organismul. Iata care sunt pericolele!

0 stele

682 vizualizari  |  Fii primul care comenteaza

Stresul constant afecteaza grav organismul. Iata care sunt pericolele!

Starile de anxietate provoaca reactii diverse in corpul tau. Odata ajuns la un nivel de stres cronic, organismul va incepe sa cedeze, diferite afectiuni lovind nemilos persoanele supuse unor tensiuni psihice constante. Iata care sunt cele mai comune boli provocate de stres!

1. Tulburari psihice

Factorii constanti de stres pot declansa aparitia primelor simptome ale depresiei: apatia, dezechilibrul emotional si tulburari de somn. In timp, acestea se pot agrava ducand la delir sau dementa.

2. Boli digestive

Secretia marita de cortizol in timpul starilor de tensiune psihica poate duce la cresterea greutatii corporale prin inducerea senzatiei de foame permanenta. Ulcerul duodenal este intalnit si el in randul afectiunilor grave provocate de stresul continuu. Acesta se poate manifesta din adolescenta pana la batranete.

3. Afectiuni cardiace

Bolile de inima provocate de starea de agitatie continua sunt des intalnite la persoanele care lucreaza intr-un mediu cu factori constanti de stres. Aritmia, hipertensiunea, angina si infarctul sunt cele mai intalnite afectiuni.

4. Cancer

Studii recente efectuate in randul femeilor au aratat ca incidenta cazurilor de cancer la san este mai crescuta in randul persoanelor care lucreaza in conditii de stres. Cancerul poate lovi insa in orice parte a trupului, atat timp cat stresul cronic produce grave dezechilibre ale sistemului imunitar.

Foto: sites.psu.edu

Marius Jianu

Daca ti-a placut acest articol, urmareste-ne pe Facebook

Adauga comentariul tau
Promoveaza-ti oferta aici!