Top 5 cele mai tari masini decapotabile din toate timpurile

0 stele

2575 vizualizari  |  Fii primul care comenteaza

Top 5 cele mai tari masini decapotabile din toate timpurile

Vrei sa recuperezi parfumul verilor de acum o jumatate de secol? Arunca o privire la cele mai sexy modele de masini decapotabile care goneau pe sosele in urma cu mai bine de 50 de ani si imagineaza-te la volanul lor. Unele dintre acestea au capatat intre timp statutul de opere de arta!

Foto: celebritynetworth.com


Alfa Romeo Duetto Spider
Alfa Romeo Duetto Spider

Masina italiana lansata in 1967 este caracterizata de liniile rotunjite, lasand in urma o boare de lejeritate caracteristica anilor 60. Duetto Spider apare si in filmul cult al acelei perioade: "The Graduate" (Absolventul), cu Anne Bancroft si Dustin Hoffman.

Lansata cu aproximativ 3000 de dolari, decapotabila Alfa Romeo costa acum de 7 ori mai mult.
 

Foto: classicandperformancecar.com

 


Jaguar XKE
Jaguar XKE

Magnificul Jaguar E-type a intrat in legenda dupa ce a fost unul dintre modelele seriei lansate in 1962 si a fost masina Bond pentru spionul 007 (Sean Connery) in "Goldfinger". Mai mult, despre Jaguarul E-type se spune ca insusi Enzo Ferrari l-a considerat drept "cea mai frumoasa masina vazuta pana atunci", iar Muzeul de Arta Moderna din New York are un exemplar in colectie expus permanent.Un exemplar de Jaguar XKE din 1962, in buna stare, atinge astazi un pret de 80.000 dolari.
 

Foto: wikimedia.org

 


Ferrari 275 GTB
Ferrari 275 GTB

Replica lui Enzo Ferrari fata de Jaguarul XKE a dat nastere, in cele din urma, celei mai sexy creatii a "calutului" italian: Ferrari 275 GTB/4 NART Spider (1967). Forma ideala a unei decapotabile Ferrari poate fi admirata in creatia clasica din 1967. Pretul actual pentru un "paianjen" din 1967: 8,5 milioane dolari.
 

Foto: sportscardigest.com

 


Porsche 356
Porsche 356

Vrei sa detii un simbol auto cu parfum de epoca? Pregateste 180.000 dolari pentru ca acesta este pretul cu care a fost vandut un Porsche 356A din 1956 la o licitatie desfasurata anul trecut. Bolidul decapotabil a fost lansat pe sosele in 1948, iar forma sa agresiva este considerata de reprezentantii marilor concerne auto ca fiind "puritatea designului".
 

Foto: http://newartcars.com

 


Chevvy Corvette 1957
Chevvy Corvette 1957

Cele 700 de exemplare ale Chvrolet Corvette 1957 au beneficiat de un design care scoate in evidenta atat stilul "muscle car" (270 CP in acest caz), cat si eleganta unei creatii destinate exclusiv soselelor californiene. Ultimul pret la o licitatie a fost de 61.000 dolari.

Marius Jianu
 

Daca ti-a placut acest articol, urmareste-ne pe Facebook

Citeste mai mult despre: PORSCHE  FERRARI  JAGUAR  corvette  Alfa Romeo  masini decapotabile  masini sexy 
Adauga comentariul tau
Promoveaza-ti oferta aici!