VACCINUL PENTRU CANCER CERVICAL OBLIGATORIU IN 5 TARI U.E.

0 stele

590 vizualizari  |  Fii primul care comenteaza

VACCINUL PENTRU CANCER CERVICAL OBLIGATORIU IN 5 TARI U.E.
Femeile ar trebui sa faca vaccin pentru cancerul cervical - aceasta este este concluzia la care au ajuns cercetatorii U.E. din domeniul sanatatii.
Vaccinul ar trebui administrat fetelor inainte sa isi inceapa viata sexuala.
Exista pe piata cateva companii care ofera acest tip de vaccin - Gardasil de la Merck  si Cervarix  de la GlaxoSmithKline, recomanda Centrul European pentru Prevenirea si Controlul Bolilor.

" Sustinem ca vaccinul este probabil mai eficient si din punct de vedere financiar ai ca ar trebui administrat fetelor inainte sa isi inceapa viata sexuala", spune Johan Giesecke cercetatorul sef al agentiei.

Vaccinul protejeaza organismul de virusul papilloma care declanseaza majoritatea cazurilor de cancer cervical. Aceasta boala este al doilea tip de cancer care cauzeaza cele mai multe decese in randul femeilor - 300.000 in fiecare an, cele mai multe in tarile in curs de dezvoltare.

Cinci tari din UE (Anglia, Austria, Franta Germania si Italia) au introdus deja vaccinul in programul national de sanatate si multe altele tari membre planuiesc sa adopte si ei acest tratament preventiv in urmatoarea perioada.

Vaccinul a fost recomandat si de autoritatile cosultative federale din SUA spre adoptare, insa unele state cu vederi conservatoare inca discuta acceptarea optiunii.

Totusi odata administrat vaccinul nu trebuie ca femeile sa nu isi mai faca testele deoarece vaccinul nu protejeaza impotriva tuturor tipurilor de Papiloma.

"Daca esti deja infectata inainte sa faci vaccinul, acesta nu te ajuta cu nimic", spune Johan Giesecke.

Cea mai ieftina metoda este ca vaccinul sa se faca la scoala, la toate fetele cu varsta intre 12 si 15 ani, insa medicii spun ca si un vaccin facut de tinerele trecute de 15 ani este eficient.


Daca ti-a placut acest articol, urmareste-ne pe Facebook

Citeste mai mult despre: CANCER  VACCINUL  CERVICAL  OBLIGATORIU  economia unei tari 
Adauga comentariul tau
Promoveaza-ti oferta aici!