CERTIFICAT CONTABIL

Publicat: 09 Mar 2007 00:00


Total School - Bucuresti

Acreditare CNFPA www.cnfpa.ro

Localitate: Bucuresti

Domeniu de invatamant (interes): Contabilitate, Audit

TOTAL SCHOOL - Educational Center este o unitate de invatamant particulara ce realizeaza cursuri de perfectionare si recalificare in diverse domenii de activitate, avizate de Ministerul Educatiei si Cercetarii si Ministerul Muncii si Solidaritatii Sociale.

Firma dispune de doua sedii, unul in Str. Ion Neculce nr. 2 (curtea interioara a Liceului Ion Neculce), sector 1 si unul in Calea Grivitei nr 30, sector 1, precum si de baza materiala necesara desfasurarii cursurilor.

Cursuri: Contabilitate computerizata

Structura cursului:

- 90 ore teorie

- 20 ore calculator (programul Ciel - versiunea Windows)

- 10 ore proiect (realizarea unei monografii contabile a unei firme)

Programul de desfasurare al cursului este in urmatoarele variante de orar:

- luni, miercuri si vineri de la 17.30 – 20. 30 sau

- sambata si duminica de la 9.00 – 14.00

Programa analitica

1. NOTIUNI INTRODUCTIVE – PATRIMONIUL: evaluarea patrimoniului in contabilitate, structuri privind activul patrimonial, structuri privind pasivul patrimonial, cheltuieli venituri si rezultate, sfera de aplicare a obiectului contabilitatii, importanta si principiile evaluarii, forme de evaluare a patrimoniului in contabilitate.

2. CONTUL – PROCEDEU DE BAZA AL METODEI CONTABILITATII: Notiunea, necesitatea si continutul economic al contului, Structura si forma contului, Reguli de functionare ale conturilor, Dubla inregistrare si corespundenta conturilor, Formule contabile, Clasificarea conturilor. Planul de conturi general.

3. DOCUMENTE JUSTIFICATIVE IN CONTABILITATE CONFORM ORDINULUI MINISTRULUI FINANTELOR PUBLICE NR. 1850/2004 PRIVIND REGISTRELE SI FORMULARELE FINANCIAR-CONTABILE.

4. CONTABILITATEA CAPITALURILOR: Contabilitatea constituirii societatii comerciale, Contabilitatea operatiunilor de modificare a capitalului social, Contabilitatea rezervelor si a primelor de capital, Contabilitatea subventiilor pentru investitii, Contabilitatea imprumuturilor si a altor datorii asimilate

5. CONTABILITATEA IMOBILIZARILOR: Contabilitatea imobilizarilor necorporale, Contabilitatea imobilizarilor corporale, Contabilitatea imobilizarilor in curs, Contabilitatea imobilizarilor financiare

6. CONTABILITATEA STOCURILOR SI A PRODUCTIEI IN CURS DE EXECUTIE: Contabilitatea stocurilor de materii prime si materiale, Contabilitatea productiei si a produselor in curs de executie, Contabilitatea marfurilor si ambalajelor, Contabilitatea provizioanelor pentru deprecierea stocurilor si a productiei in curs de executie.

7. CONTABILITATEA DECONTARILOR CU TERTII: Contabilitatea efectelor comerciale, Contabilitatea decontarilor cu personalul, Contabilitatea decontarilor privind asigurarile si pritectia sociala, Contabilitatea decontarilor cu bidetul statului si alte organisme publice, Contabilitatea taxei pe valoare adaugata.

8. CONTABILITATEA TREZORERIEI: Contabilitatea investitiilor financiare pe termen scurt, Contabilitatea decontarilor in numerar si prin conturile curente la banci, Contabilitatea creditelor bancare pe termen scurt, Contabilitatea acreditivelor si avansurilor de trezorerie.

9. CONTABILITATEA VENITURILOR SI A CHELTUIELILOR: Importanta si clasificarea cheltuielilor, Contabilitatea cheltuielolor de exploatate, Contabilitatea cheltuielilor financiare si exceptionale, Contabilitate veniturilor din exploatare, Contabilitatea veniturilor financiare si exceptionale.

10. CONTABILITATE CONFORM OMF 1752/2005 PENTRU APROBAREA REGLEMENTARILOR CONTABILE CONFORME CU DIRECTIVELE EUROPENE

11. STABILIREA SITUATIEI PATRIMONIULUI SI A REZULTATELOR: Tehnica intocmirii balantei de verificare, Posibilitati de indentificare a erorilor de inregistrare prin balantele de verificare si corectarea lor. Lucrari de inchidere a exercitiului.

12. SITUATII FINANCIARE ANUALE: Identificarea functiilor bilantului, Prezentarea structurii bilantului, Intocmirea bilantului si a anexelor la bilant, Stabilirea indicatorilor economico-financiari si interpretarea acestora.

13. REALIZAREA UNEI MONOGRAFII CONTABILE SI A DOCUMENTELOR AFERENTE (PROIECT)

14. UTILIZAREA CALCULATORULUI IN CONTABILITATE ( CIEL-VERSIUNE WINDOWS)Trebuie sa citesti

Unde sa iti petreci vacanta in aceasta iarna? Iata cele mai frumoase destinatii la munte
Unde sa iti petreci vacanta in aceasta iarna? Iata cele mai frumoase destinatii la munte

O vacanță la munte nu reprezintă doar o binemeritată doză de aer curat, de pace și de liniște, dar și o ocazie de a te bucura cu gașca sau cu familia de peisaje spectaculoase, aventură și neprevăzut. Iar vacanțele de iarnă de la

Cum sa te organizezi de acasa pentru a invata eficient
Cum sa te organizezi de acasa pentru a invata eficient

In actualul context pandemic, ca student esti pus intr-o ipostaza total noua, atipica si, din pacate, altii nu au experimentat aceasta situatie pentru a te putea ghida. Cu siguranta ti-ai imaginat studentia altfel decat stand in casa sau in camera de camin, in fata unui laptop, ci avand multe

Tot ce trebuie sa stii despre cazarea cu mic dejun, demipensiune sau all inclusive
Tot ce trebuie sa stii despre cazarea cu mic dejun, demipensiune sau all inclusive

Călătoriile sunt, pentru orice student, o modalitate extraordinară de a-și îmbogăți experiențele, de a învăța ceva nou sau de a se relaxa după stresul acumulat cu învățatul și examenele. Însă, de multe ori,

Cum te pot ajuta statisticile sa realizezi predictii sportive
Cum te pot ajuta statisticile sa realizezi predictii sportive

Românii iubesc fotbalul și, mai ales, pariurile sportive. Nu există casă unde să nu se discute despre fotbal, să se contrazică sau să se uite la meciuri măcar o persoană. Fotbalul este un fel de sport național pe care românii îl

Cum sa castigi bani ca student, fara ca situatia ta scolara sa fie afectata in vreun fel
Cum sa castigi bani ca student, fara ca situatia ta scolara sa fie afectata in vreun fel

Daca esti student, ai ratat la cateva sutimi bursa de studiu, iar banii trimisi de parinti nu iti sunt suficienti, atunci e bine sa iei in serios perspectiva de a-ti suplimenta veniturile. Cu toate acestea, elimina din start posibilitatea de a te angaja pe timp de noapte pentru ca te vei epuiza

Teste Online

TEST DE EVALUARE LA BIOLOGIE - Sistemul digestiv nr 3

TEST DE EVALUARE LA BIOLOGIE - Sistemul digestiv nr 3

mai multe »