CERTIFICAT DEPANATOR HARD SI SOFT

Publicat: 13 Mar 2007 00:00


Total School - Bucuresti

Acreditare CNFPA www.cnfpa.ro

Localitate: Bucuresti

Domeniu de invatamant (interes): Informatica

Durata cursului: 100 ore

Se desfasoara sambata si duminica intre orele 10 – 15

Teme principale:

- Prezentare generala a unui sistem de calcul: reprezentarea interna a informatiei – codul binar, codul hexazecimal, codul ASCII si dimensionarea acesteia - bitul, octetul, KB, MB, GB, TB; structura logica a unui sistem de calcul; definirea conceptelor hardware, software, firmware si a legaturii dintre acestea.

- Structura hardware a unui PC: prezentarea detaliata a componentelor hardware si a modului de conectare a acestora pentru diferite arhitecturi si generatii de calculatoare; placa de baza si caracteristicile acesteia – chipset-uri, FSB, BIOS, AGP, PCI, IDE, SATA, DDR, SDRAM, ATX/AT/BTX, PS/2, LPT, ISA, conectori etc.; frecventa reala a microprocesorului; simptome ale defectelor unui calculator si modalitati de a le remedia; compatibilitatea intre diferite componente ale calculatorului si construirea unui sistem.

- Bios-ul: producatori de bios, diferite versiuni ale acestora si modalitati de a intra in BIOS Setup; principalii parametri ce pot fi configurati in BIOS Setup; functionarea calculatorului la parametri optimi/ siguri.

- Resetarea CMOS: motivele pentru care se reseteaza CMOS; resetarea software si conditiile in care se executa aceasta procedura; resetarea hardware si pasii de urmat dupa aceasta.

- Structura hard disk-urilor: organizarea hard disk-urilor in sectoare, piste, cilindri, platani, partitii, clustere; tipuri de partitii si impartirea hard disk-ului; MBR, sectoarele de boot, partitia activa; tipuri de sisteme de fisiere si compatibilitatea acestora cu diferite sisteme de operare; folosirea unor programe de partitionare/ formatare ca fdisk, disk management, format etc.; depanarea software a hard disk-urilor.

- Initializarea unui PC: pasii de initializare parcursi de un sistem de la pornirea calculatorului pana la folosirea unei aplicatii; software de baza si software de aplicatie; pornirea sistemului de pe un cd, de pe discheta, de pe hard disk.

- Comenzi in mod text: folosirea sistemul de operare MS Dos in diferite ipostaze pentru a repara calculatorul; descrierea principalelor comenzi de mod text si utilizarea acestora atunci cand nu avem alta posibilitate; utilizarea Vulkov Commander.

- Sisteme de operare: instalarea Windows 98, Windows 2k si alegerea componentelor sistemului de operare; instalarea driverelor si legatura hardware – software, Device Manager, intreruperi mascabile, posibilitati de eliminare a conflictelor; instalarea altor aplicatii si crearea unor cd-uri/ dischete de boot; pornirea unui sistem de operare in Safe Mode; devirusarea si protejarea impotriva virusilor, spyware, adware, malware, accesului neautorizat.

- Configurarea sistemelor de operare Microsoft: editarea registrilor, stabilirea drepturilor asupra acestora, importul si exportul, dezinstalarea completa a programelor; alegerea programelor ce pornesc automat dupa incarcarea sistemului de operare – startup, parametrizari folosind msconfig, Task Scheduler, fisiere de initializare a sistemului de operare; configurarea memoriei virtuale; combinatii de taste utile pentru cresterea vitezei de configurare; deschiderea unui fisier cu alt program decat cel implicit pentru acesta.

- Configurarea unui sistem de operare Windows 2k: computer management – crearea utilizatorilor, monitorizarea evenimentelor, partajarea unor resurse in retea si deconectarea celor ce abuzeaza, dezactivarea serviciilor inutile consumatoare de resurse si stergerea acestora; stabilirea drepturilor unui utilizator asupra sistemului de operare si asupra datelor; configurarea unui calculator de la distanta prin retea; Local Security Policy; configurarea boot.ini pentru a avea mai multe sisteme de operare Microsoft pe acelasi calculator; multitasking si multiuser.

- Comunicatii intre calculatoare: protocoale de comunicatii TCP/IP, NETBEUI, IPS/SPX si configurarea unei placi de retea in sistemele de operare Microsoft; clase de adresare IP, retele publice si private, crearea de subretele; medii de comunicatie, dispozitive de retea si caracteristicile acestora, sertizarea unui cablu UTP; structuri standard de configurare a retelei pentru conectarea la internet – NAT, proxy; dezvoltarea si administrarea unei retele de calculatoare, conexiuni server – client.

- Linux: instalarea sistemului de operare Fedora Core 4/ Slackware; prezentare generala a modului de functionare a unui sistem de operare UNIX, montarea automata a dispozitivelor, drepturile de citire, scriere si executie asupra directoarelor si fisierelor, consolele text etc; descrierea unor comenzi text uzuale si a modului grafic; configurarea incarcatoarelor de boot grub/ lilo pentru a putea folosi mai multe sisteme de operare pe acelasi calculator, atat Microsoft cat si linux.Trebuie sa citesti

3 aspecte de luat in considerare cand alegeti noua usa de garaj
3 aspecte de luat in considerare cand alegeti noua usa de garaj

Înainte de a începe să faceți cumpărături pentru o nouă ușă de garaj, aflați ce ar trebui să căutați și să înțelegeți posibilitățile vaste pe care le oferă îmbunătățirea prin

Cum pot fi ajutati copiii care din diverse probleme nu pot invata matematica, utilizand auxiliare scolare?
Cum pot fi ajutati copiii care din diverse probleme nu pot invata matematica, utilizand auxiliare scolare?

Sunt mai multe probleme care pot face ca elevii sa nu poata invata corespunzator matematica, insa auxiliarele scolare sunt o sursa buna de ajutor. In acest articol ne referim la auxiliar matematica clasa 7, insa sfaturile si regulile pot fi aplicate pentru orice alt tip de auxiliar indiferent de

Cum sa te simti ca acasa in camera inchiriata
Cum sa te simti ca acasa in camera inchiriata

A mai ramas putin timp pana cand vei incepe facultatea, iar daca te muti intr-un alt oras, trebuie sa-ti asiguri tot confortul. Camera inchiriata, fie ca se afla intr-un camin sau ca este vorba de o garsoniera, te poate face sa te simti ca acasa. Iata cateva trucuri pentru a nu te simti ca un

Viata de student - Iata TOT ce trebuie sa stii despre dragoste, sex si romantism in facultate!
Viata de student - Iata TOT ce trebuie sa stii despre dragoste, sex si romantism in facultate!

Pe langa cursuri, planuri de cariera si alte provocari academice, viata sociala si cea sentimentala sunt extrem de importante pentru orice student. Acesta este momentul in care iti poti intalni marea dragoste sau, dimpotriva, sa ai parte de multe si dureroase dezamagiri. Cel mai probabil te vei

Idei cool pentru a-ti petrece timp de calitate alaturi de sufletul tau pereche
Idei cool pentru a-ti petrece timp de calitate alaturi de sufletul tau pereche

Cand esti intr-o relatie pe termen lung, petrecerea timpului cu persoana iubita este esentiala. Legatura dintre voi se fortifica, capata din ce in ce mai mult sens. Astfel, va descoperiti calitatile, dar mai ales defectele. Mereu veti afla lucruri noi unul despre celalalt (chiar si dupa ani buni de

Teste Online

Test la Istorie

Un test la istorie

mai multe »