studentie.ro  » cariera » certificari » CERTIFICAT ACCA

CERTIFICAT ACCA

Publicat: 09 Mar 2007 | Vizualizari: 4020

IRECSON

COLEGIUL ACCA - Asociatia Expertilor Financiar Contabili Autorizati

Localitate: Bucuresti

Domeniu de invatamant (interes):Contabilitate, Audit, Popular OnLine

ACCA - the Association of Chartered Certified Accountants – este o asociatie internationala a expertilor financiar-contabili autorizati infiintata in Marea Britanie, avand peste 100 de ani de experienta in formarea de profesionisti financiar – contabili la cel mai inalt nivel de competenta in peste 160 de tari si care are in prezent peste 350,000 de membrii si cursanti in intreaga lume.

In martie 1999, structura si continutul programelor ACCA au fost adoptate de catre Natiunile Unite ca standard de referinta pentru armonizarea profesiunii contabile la nivel global. ACCA este singura organizatie profesionala cu aplicabilitate reala internationala, recunoscuta ca atare de catre Banca Mondiala si USAID. Ambele organizatii au utilizat ACCA ca model in dezvoltarea profesiunii contabile in toata lumea. Institutul IRECSON prin Colegiul ACCA a dobandit in anul 1999 de statutul de Accredited Tuition Provider deruland activitati de consultanta, administrare si pregatire (tuition) pentru examenele ACCA. In cadrul Institutului Irecson, Colegiul ACCA a primit certificarea ISO 9001: 2000.

Cel mai popular program ACCA este PROFESSIONAL SCHEME, la absolvirea caruia se obtine Diploma de Expert Financiar - Contabil Autorizat, varful profesiunii in acest domeniu, conditionata de absolvirea celor 14 examene denumite generic Papers si acumularea a trei (3) ani de experienta practica in domeniul financiar - contabil. Aceasta cerinta de experienta poate fi indeplinita fie inainte, fie in timpul sau chiar si ulterior finalizarii programului. Cele 14 materii (Papers) acopera arii complexe din domeniul contabilitatii, finantelor, auditului, fiscalitatii, raportarii financiare, dreptului, managementului costurilor, managementului strategic, managementului tehnologiei informatiei.

Finalizarea Professional Scheme dureaza intre 2,5 3 ani. In spiritul flexibilitatii caracteristic, ACCA a permis prelungirea acestui program cu pana la maxim 10 ani.

In cazul in care studentul este absolvent al unei Universitati de profil, acesta este eligibil pentru primirea de echivalari un mare beneficiu din punct de vedere al economisirii timpului.

Calcularea echivalarilor posibile se va face pe baza foii matricole de la Universitate. Se iau in considerare: numarul de ore si nota obtinuta la acele materii care se suprapun Paper-urilor echivalabile din program (maxim 5). Acest serviciu este disponibil in pachetul de servicii ale Colegiului ACCA IRECSON, pentru studentii ACCA.

 
 

Quiz

În acest ”Test” este vorba cât de bine poți gândi. Deoarece unii greșesc la cele mai simple întrebări.Acesta este un așa numit „Test de Logică”.

 
 

Jobs

Firma: Confidential
Nivel cariera: Fara experienta
Tipul postului: Full-time
Oras: BUCURESTI
Perioada de valabilitate: 2022-07-02 00:00:00 - 2022-07-07 00:00:00