studentie.ro  » cariera » certificari » CERTIFICAT DEPANATOR HARD SI SOFT

CERTIFICAT DEPANATOR HARD SI SOFT

Publicat: 13 Mar 2007 | Vizualizari: 2342


Total School - Bucuresti

Acreditare CNFPA www.cnfpa.ro

Localitate: Bucuresti

Domeniu de invatamant (interes): Informatica

Durata cursului: 100 ore

Se desfasoara sambata si duminica intre orele 10 – 15

Teme principale:

- Prezentare generala a unui sistem de calcul: reprezentarea interna a informatiei – codul binar, codul hexazecimal, codul ASCII si dimensionarea acesteia - bitul, octetul, KB, MB, GB, TB; structura logica a unui sistem de calcul; definirea conceptelor hardware, software, firmware si a legaturii dintre acestea.

- Structura hardware a unui PC: prezentarea detaliata a componentelor hardware si a modului de conectare a acestora pentru diferite arhitecturi si generatii de calculatoare; placa de baza si caracteristicile acesteia – chipset-uri, FSB, BIOS, AGP, PCI, IDE, SATA, DDR, SDRAM, ATX/AT/BTX, PS/2, LPT, ISA, conectori etc.; frecventa reala a microprocesorului; simptome ale defectelor unui calculator si modalitati de a le remedia; compatibilitatea intre diferite componente ale calculatorului si construirea unui sistem.

- Bios-ul: producatori de bios, diferite versiuni ale acestora si modalitati de a intra in BIOS Setup; principalii parametri ce pot fi configurati in BIOS Setup; functionarea calculatorului la parametri optimi/ siguri.

- Resetarea CMOS: motivele pentru care se reseteaza CMOS; resetarea software si conditiile in care se executa aceasta procedura; resetarea hardware si pasii de urmat dupa aceasta.

- Structura hard disk-urilor: organizarea hard disk-urilor in sectoare, piste, cilindri, platani, partitii, clustere; tipuri de partitii si impartirea hard disk-ului; MBR, sectoarele de boot, partitia activa; tipuri de sisteme de fisiere si compatibilitatea acestora cu diferite sisteme de operare; folosirea unor programe de partitionare/ formatare ca fdisk, disk management, format etc.; depanarea software a hard disk-urilor.

- Initializarea unui PC: pasii de initializare parcursi de un sistem de la pornirea calculatorului pana la folosirea unei aplicatii; software de baza si software de aplicatie; pornirea sistemului de pe un cd, de pe discheta, de pe hard disk.

- Comenzi in mod text: folosirea sistemul de operare MS Dos in diferite ipostaze pentru a repara calculatorul; descrierea principalelor comenzi de mod text si utilizarea acestora atunci cand nu avem alta posibilitate; utilizarea Vulkov Commander.

- Sisteme de operare: instalarea Windows 98, Windows 2k si alegerea componentelor sistemului de operare; instalarea driverelor si legatura hardware – software, Device Manager, intreruperi mascabile, posibilitati de eliminare a conflictelor; instalarea altor aplicatii si crearea unor cd-uri/ dischete de boot; pornirea unui sistem de operare in Safe Mode; devirusarea si protejarea impotriva virusilor, spyware, adware, malware, accesului neautorizat.

- Configurarea sistemelor de operare Microsoft: editarea registrilor, stabilirea drepturilor asupra acestora, importul si exportul, dezinstalarea completa a programelor; alegerea programelor ce pornesc automat dupa incarcarea sistemului de operare – startup, parametrizari folosind msconfig, Task Scheduler, fisiere de initializare a sistemului de operare; configurarea memoriei virtuale; combinatii de taste utile pentru cresterea vitezei de configurare; deschiderea unui fisier cu alt program decat cel implicit pentru acesta.

- Configurarea unui sistem de operare Windows 2k: computer management – crearea utilizatorilor, monitorizarea evenimentelor, partajarea unor resurse in retea si deconectarea celor ce abuzeaza, dezactivarea serviciilor inutile consumatoare de resurse si stergerea acestora; stabilirea drepturilor unui utilizator asupra sistemului de operare si asupra datelor; configurarea unui calculator de la distanta prin retea; Local Security Policy; configurarea boot.ini pentru a avea mai multe sisteme de operare Microsoft pe acelasi calculator; multitasking si multiuser.

- Comunicatii intre calculatoare: protocoale de comunicatii TCP/IP, NETBEUI, IPS/SPX si configurarea unei placi de retea in sistemele de operare Microsoft; clase de adresare IP, retele publice si private, crearea de subretele; medii de comunicatie, dispozitive de retea si caracteristicile acestora, sertizarea unui cablu UTP; structuri standard de configurare a retelei pentru conectarea la internet – NAT, proxy; dezvoltarea si administrarea unei retele de calculatoare, conexiuni server – client.

- Linux: instalarea sistemului de operare Fedora Core 4/ Slackware; prezentare generala a modului de functionare a unui sistem de operare UNIX, montarea automata a dispozitivelor, drepturile de citire, scriere si executie asupra directoarelor si fisierelor, consolele text etc; descrierea unor comenzi text uzuale si a modului grafic; configurarea incarcatoarelor de boot grub/ lilo pentru a putea folosi mai multe sisteme de operare pe acelasi calculator, atat Microsoft cat si linux. 
 

Quiz

În acest ”Test” este vorba cât de bine poți gândi. Deoarece unii greșesc la cele mai simple întrebări.Acesta este un așa numit „Test de Logică”.

 
 

Jobs

Firma: Confidential
Nivel cariera: 5 - 10 ani
Tipul postului: Full-time
Oras: BUCURESTI
Perioada de valabilitate: 2022-07-02 00:00:00 - 2022-07-07 00:00:00