studentie.ro  » cariera » certificari » CERTIFICAT PERMIS EUROPEAN DE CONDUCERE A COMPUTERULUI

CERTIFICAT PERMIS EUROPEAN DE CONDUCERE A COMPUTERULUI

Publicat: 13 Mar 2007 | Vizualizari: 2649


Institutul Bancar Roman - IBR

Localitate: Bucuresti

Domeniu de invatamant (interes): Informatica

Programele de informatica se adreseaza in principal personalului din sistemul financiar-bancar, dar si altor domenii de activitate, obiectivul acestora fiind de a dezvolta abilitati de utilizare a calculatorului in vederea rezolvarii unor probleme specifice.

Metodele moderne de predare, prezentari electronice si demonstratii prin reteaua multimedia, dar si aplicatiile practice pe calculator, ofera cursantilor posibilitatea de a studia si de a acumula cunostinte importante intr-un timp scurt, sub indrumarea lectorilor specializati in tehnologia informatiei.

Programele de informatica sunt autorizate de catre Consiliul National de Formare Profesionala a Adultilor (CNFPA), prin autorizatia nr. 40 / 1215 / 22.11.2004, in categoria “perfectionare”. Aceasta autorizare permite acordarea de certificate de absolvire recunoscute de Ministerul Muncii, Solidaritatii Sociale si Familiei si Ministerul Educatiei si Cercetarii.

Tematica este conforma si cu programa ECDL (European Computer Driving Licence), inclusiv pentru testarea pe nivel avansat. Este orientata pe notiuni esentiale privind utilizarea calculatorului: sistem de operare Windows; aplicatii de tip Office (Microsoft Office); servicii Internet.

Programele se desfasoara in sistem de curs si laborator, utilizand cele mai moderne mijloace de instruire: prezentari electronice si demonstratii practice prin retea multimedia.

Manualele sunt puse la dispozitia cursantilor si contin materialul complet al cursului: suportul teoretie si indicatii complete pentru demonstratii si aplicatii.

Numarul optim de ore pentru 1 zi de curs este de 6, dar se pot organiza cursuri intensive.

Inscrierea la cursuri se face prin telefon, fax sau e-mail, cu cel putin 10 zile inaintea inceperii cursului. Informatii suplimentare si inscrieri la telefon 327.47.20.

Permisul european de conducere a computerului (ECDL – European Computer Driving Licence) este documentul standard pentru calificarea de baza in utilizarea computerelor, recunoscut la nivel international, dovedind abilitatea detinatorului de a folosi eficient un computer.

Permisul este folosit si recunoscut in peste 140 de tari de companii de renume, in administratie sau de institutii de invatamant de prestigiu. Permisul ECDL obtinut in Romania este valabil in oricare dintre aceste 140 de tari. In afara Europei, programul este denumit International Computer Driving Licence.

In Romania, Asociatia pentru Tehnologia Informatiilor si Comunicatiilor (ATIC) are drepturile exclusive date de licenta ECDL. Administrarea si exercitarea acestor drepturi se face exclusiv prin ECDL ROMANIA S.A. Importanta introducerii ECDL in Romania a fost sesizata si de autoritatile guvernamentale romane, care, in HG 1007/2001 recomandand ECDL ca standard de pregatire si testare a angajatilor publici.

Programa ECDL Standard contine sapte module:

1. Concepte de baza ale Tehnologiei Informatiei

2. Utilizarea calculatoarelor personale si organizarea fisierelor

3. Procesarea textelor

4. Calculul tabelar

5. Baze de date

6. Prezentari electronice

7. Informatie si comunicare

La cererea candidatilor, dupa promovarea a 4 examene (corespunzator modulelor 2, 3, 7 si unul din celelalte patru, la alegere ) se elibereaza si un permis ECDL Start, fiind acceptat de majoritatea angajatorilor europeni. 
 

Quiz

În acest ”Test” este vorba cât de bine poți gândi. Deoarece unii greșesc la cele mai simple întrebări.Acesta este un așa numit „Test de Logică”.

 
 

Jobs

Firma: ALGIDA CENTER SRL
Nivel cariera: 2 - 3 ani
Tipul postului: Full-time
Oras: Ilfov
Perioada de valabilitate: 2022-07-02 00:00:00 - 2022-07-07 00:00:00