studentie.ro  » cariera » consultanta » CONCURSUL DE SEMNE URBANE DESCHIS STUDENTILOR LA ARHITECTURA

CONCURSUL DE SEMNE URBANE DESCHIS STUDENTILOR LA ARHITECTURA

Publicat: 24 Mar 2009 | Vizualizari: 1994

Editia 2009 a concursului de semne urbane ArhitechSIGN se desfasoara in perioada martie-aprilie 2009 si isi propune revalorificarea semnelor urbane, de mici dimensiuni, amplasate in locuri cu caracter diferit (piateta, gang, trotuar, scuar, pasaj etc). Tema concursului, , reprezinta incercarea de a recastiga semnifiicatiile si de a recupera valoarea diferitelor spatii urbane ale Bucurestiului actual.
Concursul este initiat de compania Eltrix - cel mai mare producator de semnalistica din Romania. Inca de la lansare, ArhitectSIGN si-a propus sa genereze idei care pot reprezenta puncte de plecare in vederea realizarii unor semne urbane, care sa devina mai apoi landmark-uri intr-un Bucuresti sarac in astfel de elemente. Ana-Maria Ionescu, Membru CA Eltrix: ArhitechSIGN a fost gandit ca un concept de CSR, care sa reuneasca o serie de proiecte dedicate Bucurestiului si locuitorilor sai si care sa atraga atentia asupra necesitatii existentei unor semne urbane cu rol atat functional, dar mai ales estetic. Acestea, la un moment dat, pot sa revalorifice si sa reinterpreteze intr-o maniera moderna atmosfera pierduta a unui anumit loc. Un prim proiect, care se afla deja la a doua editie, este concursul de idei ArhitechSIGN, care se adreseaza in principiu studentilor la arhitectura, insa este deschis si catre opiniile si initiativele arhitectilor, specialistilor urbani, sau a companiilor care doresc sa se implice, in rezolvarea acestei teme.
Editia din acest an a concursului se desfasoara la nivel national si a atras in parteneriat Universitatea de Arhitectura si Urbanism Ion Mincu, Igloo Media, Primaria Municipiului Bucuresti si Primaria Sectorului 1.
Juriul este alcatuit din reprezentanti prestigiosi ai breslei arhitectilor: Arh. Serban Sturza - Presedintele OAR, Arh. Dan Marin - Vice-presedinte OAR Bucuresti, Arh. Iulia Stanciu - Conf. Dr. UAUIM, Arh. Bruno Andresoiu - Director Igloo Media, Arh. Dorin Stefan Adam - Lector Drd. UAUIM si Ana-Maria Ionescu Membru al CA Eltrix. Invitat special in juriu este Arh. Gheorghe Patrascu - Arhitect Sef al Primariei Generale a Municipiului Bucuresti.
Concursul acorda premii in valoare totala de 2500 Euro, iar lucrarile castigatoare precum si cele mai bune inscrise in concurs vor fi expuse in cadrul Anualei de Arhitectura care se va desfasura in luna mai la Bucuresti.
Pentru informatii suplimentare:
Ioana Lucescu / ioana@hook.ro / 0722 263 773
Tincuta Ionescu / tincuta@hook.ro / 0740 061 735
tincuta@hook.ro

 
 

Quiz

În acest ”Test” este vorba cât de bine poți gândi. Deoarece unii greșesc la cele mai simple întrebări.Acesta este un așa numit „Test de Logică”.

 
 

Jobs

Firma: SC FARES TRADING SRL
Nivel cariera: 1 - 2 ani
Tipul postului: Full-time
Oras: BUCURESTI, Constanta, Craiova, Sibiu, Timisoara
Perioada de valabilitate: 2021-08-01 00:00:00 - 2021-08-01 00:00:00