CONCURSUL LITERAR NORA IUGA, EDITIA A II-A

Publicat: 03 Mar 2010 00:00

George Chiriac si Centrul de Experiente Pedagogice si Culturale din Onesti condus de prof. Gabriela Girmacea s-au gandit sa realizeze si editia a II-a a Concursului litera Nora Iuga. De data aceasta regulile sunt noi, mai accesibile.


Concursul literar Nora Iuga, Onesti, 2 februarie 2010 – 2 iulie 2010
Regulament si precizari necesare:
1. Concursul se desfasoara in perioada 2 februarie 2010 – 2 iulie 2010. Textele primite dupa data limita nu vor mai fi acceptate in concurs.

2. Concursul literar Nora Iuga se desfasoara pe doua categorii de varsta:
a. pentru scriitorii cu varsta de maximum 35 de ani, indiferent daca au debutat sau nu. Daca au debutat in volum, autorii trebuie sa trimita cate 3 exemplare din acesta. Adresa pe care vor fi trimise cele 3 volume este mai jos, la punctul 7. Specificare: ori trimiteti 3 volume (poezie si / sau proza) ori trimiteti grupaj de text (4 poezii si / sau 2 proze scurte). Nu este sectiune separata pentru volum de debut.
b. pentru scriitorii cu varsta de peste 35 de ani, indiferent daca au debutat sau nu. Daca au debutat in volum, autorii trebuie sa trimita cate 3 exemplare din acesta. Adresa pe care vor fi trimise cele 3 volume este mai jos, la punctul 7. Specificare: ori trimiteti 3 volume (poezie si / sau proza) ori trimiteti grupaj de text (4 poezii si / sau 2 proze scurte). Nu este sectiune separata pentru volum de debut.

3. Concursul se desfasoara pe doua sectiuni: poezie si proza scurta, fara tematica (asa cum a fost la prima editie). Participantii pot trimite texte pentru ambele sectiuni. Se vor trimite 4 poezii (fiecare poezie sa nu depaseasca 3 pagini A4) si / sau 2 proze scurte (fiecare proza scurta sa nu depaseasca 5 pagini A4).

4. Textele vor fi editate in Word, caractere Corbel, litera cu marimea de 16, si vor fi scrise cu diacritice.

5. Textele vor fi trimise cu sistem motto prin e-mail la adresa: haisafurampepeni@yahoo.com. Textele vor fi insotite de o fisa de participare care va contine cateva date personale: nume si prenume, adresa, telefon, varsta, o fotografie de rezolutie mare, motto, e-mail, etc. Mottoul trebuie sa apara pe fiecare pagina din concurs. Se va preciza sectiunea la care se participa (pana in 35 de ani, peste 35 de ani).

6. Taxa de participare este de 20 lei pentru fiecare sectiune in parte. Daca participati si la poezie si la proza scurta, taxa de participare este de 30 lei.

7. Banii vor fi trimisi prin mandat postal pe numele Gabriela Girmacea, la adresa: Centrul de Experiente Pedagogice si Culturale, strada Republicii, nr. 58, ap. 194, cod 601025, Onesti, judetul Bacau. Pe mandatul postal exista o rubrica numita “Loc pentru corespondenta”. Aceasta rubrica va fi completata cu mentiunea “Pentru Concursul literar Nora Iuga”. Intrebati la oficiul postal cum se completeaza corect mandatul postal si rugati sa verifice corectitudinea acestuia. Daca este cazul, volumele de debut vor trebui trimise tot pe adresa precizata mai sus.

8. Dupa ce trimiteti banii, veti primi confirmare de la noi. Asadar, adaugati id-ul de messenger al lui George Chiriac: haisafurampepeni

9. Premiile vor fi anuntate ulterior, in functie de banii stransi. Vor fi premii in bani: Premiul Nora Iuga, premiul I, premiul II, premiul III. Se vor preamia cele mai bune texte primite in concurs. Noi speram sa ajungem la:
Premiul Nora Iuga – 1500 lei
Premiul I – 1000 lei
Premiul II – 600 lei
Premiul III – 400 lei
Pentru fiecare sectiune se vor anunta cate 5 nominalizati, care vor fi invitati la Onesti la premiere. Pe langa premiul in bani, castigatorii vor mai primi diploma, carti, autografe de la membrii juriului, revista „Experiente culturale, etc.

10. Juriul va fi alcatuit din 7 scriitori: Nora Iuga, Octavian Soviany, Miruna Vlada, George Chiriac, Moni Stanila, Gabriela Girmacea si inca cineva.

11. Premierea va avea loc la Onesti, la sfarsitul lunii iulie. Castigatorii vor fi invitati la un festival de 2-3 zile in care vom organiza lansari de carte, lecturi publice, workshop cu scriitori care au jurizat si alte manifestari culturale. Data exacta a premierii va fi precizata ulterior (va fi dupa data de 15 iulie).

12. Nerespectarea regulamentului duce la excluderea textelor din concurs.

13. Daca trimiteti texte pentru concurs adaugati pe mess id-ul haisafurampepeni, pentru eventuale stiri, informatii, confirmari, etc.


Trebuie sa citesti

Metodele eficiente care te tin in siguranta cand pleci la drum lung
Metodele eficiente care te tin in siguranta cand pleci la drum lung

Fie ca trebuie sa te deplasezi in vacanta, in afara orasului sau sa iti vizitezi rudele si sa pleci la drum lung, trebuie sa te pregatesti din toate punctele de vedere, ca sa ajungi cu bine la destinatie. Deci, ai nevoie de cateva masuri de precautie, in timp ce tii cont de anumite aspecte

Abilitatile sociale sunt un avantaj la angajare. Tu le ai?
Abilitatile sociale sunt un avantaj la angajare. Tu le ai?

Abilitatle sociale, cunoscute, de asemenea, si ca soft skills , au devenit din ce in ce mai importante pentru companiile mari, dar nu numai, atat in ceea ce priveste procesul de recrutare, cat si in cel de perfectionare a angajatilor.  Din pacate, aceste abilitati, pe care doar o mica parte

TOP 5 curiozitati din spatele unui calculator
TOP 5 curiozitati din spatele unui calculator

Calculatorul este un device indispensabil in zilele noastre. Tehnologia a avansat atat de mult, incat poti face aproape orice din spatele unui calculator, in orice colt al lumii te-ai afla. Copil, adolescent sau adult, toti oamenii traiesc intr-o era a vitezei, in care internetul a luat mare

Cum sa ai o viata plina de adrenalina ca student, fara sa ai nevoie de multi bani
Cum sa ai o viata plina de adrenalina ca student, fara sa ai nevoie de multi bani

Daca esti student, probabil nici nu ai mai simtit cat de palpitanta si plina de provocari e aceasta perioada, avand in vedere contextul pandemic actual care a schimbat fundamental modul de viata al tuturor. In aceste conditii, e si normal sa fii mai mult decat entuziasmat de ridicarea multor

Aspectele importante de care sa tii cont dupa ce vei absolvi facultatea
Aspectele importante de care sa tii cont dupa ce vei absolvi facultatea

Facultatea reprezinta una dintre cele mai frumoase perioade din viata oricarui tanar. Chiar daca presiunea sesiunilor te apasa si trebuie sa pui burta pe carte, ai la dispozitie foarte multe oportunitati ca sa te distrezi si sa traiesti clipa. Totusi, pentru ca nu vei fi student toata viata,

Teste Online

Varianta 039 informatica

Varianta 039 informatica

mai multe »

Calculator Sarcina