Incep inscrierile pentru premiul de 25 000 euro la Gala Premiilor in Educatie

Publicat: 14 Iun 2010 00:00

Incepand cu 15 iunie, elevii, studentii, profesorii, scolile, facultatile si ONG-urile care deruleaza programe educationale se pot inscrie la Gala Premiilor in Educatie – o competitie care isi propune sa gaseasca, sa premieze si sa promoveze cele mai bune proiecte din sistemul de invatamant romanesc, proiecte care vizeaza nu doar rezultatele scolare deosebite si dezvoltarea profesionala, ci si implicarea in comunitate, sustenabilitatea si voluntariatul.

Competitia, aflata in acest an la cea de-a doua editie, ofera premii in valoare totala de 250.000 de euro. Pe langa cele 9 sectiuni de concurs de anul trecut (Elevul anului, Profesorul anului - invatamant preuniversitar, Scoala anului, Studentul anului, Profesorul anului - invatamant universitar, Facultatea anului, Cercetatorul anului, ONG-ul anului in domeniul educatiei si Proiectul anului), organizatorii Galei au adaugat doua sectinui de concurs noi: Invatatorul/Educatorul anului si Bibliotecarul anului.

"Am promis inca de anul trecut ca aceasta Gala nu va fi doar un eveniment de o seara, ci un alt program pe termen lung al Fundatiei care va aborda educatia din Romania intr-un mod constructiv, un program care se concentreaza pe punctele forte ale oamenilor din sistem, care in ciuda lipsei de fonduri reusesc sa faca lucruri minunate. Am promis ca vom fi flexibili, ca vom tine cont de feedback-ul participantilor si ca vom dezvolta acest program in asa fel incat sa acoperim intregul domeniu al educatiei. De aceea, editia din acest an are premii mai mari cu 50.000 de euro in comparatie cu anul trecut si mai multe sectiuni de concurs", a declarat Tincuta Baltag, Director General al Fundatiei Dinu Patriciu.

Tot o noutate a editiei din acest an este rubrica de recomandari a competitiei. Astfel, cei care doresc sa recomande pe cineva in competitie, o pot face prin completarea unui formular sumar. Persoana recomandata va primi un email prin care va fi informata cu privire la posibilitatea de a participa la competitie.

Cei care doresc sa se inscrie o pot face pe site-ul www.premiileineducatie.ro, prin completarea unui formular de concurs. Acesta trebuie apoi tiparit si trimis prin posta pe adresa Fundatiei (Str.Mircea Eliade, nr. 2, Bucuresti) pana pe data de 27 septembrie, alaturi de documente care sa ateste valoarea de adevar a informatiilor inscrise in formular.

Apoi, intre 27 septembrie si 22 octombrie, un Juriu alcatuit din 60 de membri va evalua candidaturile depuse si va desemna castigatorii. Juriul Galei este alcatuit atat din reprezentanti ai Ministerului Educatiei (Ionel Haiduc – Presedinte Academia Romana, Adrian Curaj - Presedinte Autoritatea Nationala pentru Cercetare Stiintifica, Ioan Dumitrache - Presedintele Consiliului National al Cercetarii Stiintifice din Invatamantul Superior, Radu Anghel Vasilescu – Director Palatul National al Copiilor, Simona Velea – Director Institutul de Stiinte ale Educatiei, Radu Gologan – Presedinte al Societatii de Stiinte Matematice, Lucian Ciolan - Seful Catedrei de Pedagogie a Facultatii de Psihologie și Stiintele Educației), ai presei (Catalin Stefanescu – TVR, Marian Voicu – Europa FM, Andreea Ofiteru – Adevarul, Magda Barascu – Hotnews, Mirela Nicolae - Radio Romania Cultural, Raul Florea – Gandul), reprezentanti ai sectorului neguvernamental (Ionut Sibian - Director General FDSC, Ioana Avadani – Director Centrul pentru Jurnalism Independent, Marian Stas – Presedinte Fundatia CODECS pentru Leadership, Mirela Nemtanu – Director Fundatia RTC, Elena Serban – Director Fundatia Vodafone), ai corporatiilor (Cosmina Frincu - CSR & Sponsorship Manager BRD - Groupe Société Générale, Catalin Stefan - Project Manager SIVECO Romania, Georgeta Bora - Sustainable Development Coordinator RBS Bank din Romania), ai organizatiilor studentesti (Alexandru Ghita – Educativa, Andrei Botez – Uniunea Studentilor din Romania, Vlad Teiosanu – VIP, Laura Dica – AIESEC), cat si din castigatori ai Galei de anul trecut.

„In ultima vreme, despre invatamant, vorbesc persoane dinafara sistemului, si din pacate, numai in termeni critici. In invatamant lucreaza insa oameni care sunt precum lumanarile: se consuma pe ei pentru a lumina pe altii. De multe ori acest efort nu se vede si nu este rasplatit. A fost nevoie sa se inventeze Gala Premiilor in Educatie pentru a evidentia astfel de oameni. A fost nevoie de o initiativa privata pentru a se arata partile bune ale invatamantului, in cea mai mare parte a lui, de stat. Este nevoie de Gala in continuare, pentru ca educatia de calitate merita recompensata!”, a declarat Wladimir Boskoff, decanul Facultatii de Matematica si Informatica, Universitatea Ovidius din Constanta, castigatoare a premiului II, sectiunea Facultatea anului, Gala Premiilor in Educatie 2009.


Fundatia Dinu Patriciu este o organizatie neguvernamentala si apolitica, care sprijina si promoveaza educatia, in toate formele sale, ajutand la formarea unor indivizi cu un pronuntat spirit de initiativa, cu o constiinta civica deosebita si un real simt al responsabilitatii. Fundatia isi propune astfel sa contribuie la transformarea societatii romanesti intr-o societate de cetateni creativi si responsabili, care au capacitatea de a face propriile alegeri. De la infiintare, Fundatia dezvolta programe ample precum "Inventeaza-ti Viitorul!", "Orizonturi Deschise", "Sponsorizeaza un Copil", "Educatia Merita", "Gala Premiilor in Educatie", "Professoria" si "joburilaorizont.ro" si isi propune sa contribuie la revitalizarea valorilor sistemului educational romanesc.
Pentru mai multe detalii privind programele dezvoltate de Fundatia Dinu Patriciu accesati www.fundatiadinupatriciu.ro.


Trebuie sa citesti

Metodele eficiente care te tin in siguranta cand pleci la drum lung
Metodele eficiente care te tin in siguranta cand pleci la drum lung

Fie ca trebuie sa te deplasezi in vacanta, in afara orasului sau sa iti vizitezi rudele si sa pleci la drum lung, trebuie sa te pregatesti din toate punctele de vedere, ca sa ajungi cu bine la destinatie. Deci, ai nevoie de cateva masuri de precautie, in timp ce tii cont de anumite aspecte

Abilitatile sociale sunt un avantaj la angajare. Tu le ai?
Abilitatile sociale sunt un avantaj la angajare. Tu le ai?

Abilitatle sociale, cunoscute, de asemenea, si ca soft skills , au devenit din ce in ce mai importante pentru companiile mari, dar nu numai, atat in ceea ce priveste procesul de recrutare, cat si in cel de perfectionare a angajatilor.  Din pacate, aceste abilitati, pe care doar o mica parte

TOP 5 curiozitati din spatele unui calculator
TOP 5 curiozitati din spatele unui calculator

Calculatorul este un device indispensabil in zilele noastre. Tehnologia a avansat atat de mult, incat poti face aproape orice din spatele unui calculator, in orice colt al lumii te-ai afla. Copil, adolescent sau adult, toti oamenii traiesc intr-o era a vitezei, in care internetul a luat mare

Cum sa ai o viata plina de adrenalina ca student, fara sa ai nevoie de multi bani
Cum sa ai o viata plina de adrenalina ca student, fara sa ai nevoie de multi bani

Daca esti student, probabil nici nu ai mai simtit cat de palpitanta si plina de provocari e aceasta perioada, avand in vedere contextul pandemic actual care a schimbat fundamental modul de viata al tuturor. In aceste conditii, e si normal sa fii mai mult decat entuziasmat de ridicarea multor

Aspectele importante de care sa tii cont dupa ce vei absolvi facultatea
Aspectele importante de care sa tii cont dupa ce vei absolvi facultatea

Facultatea reprezinta una dintre cele mai frumoase perioade din viata oricarui tanar. Chiar daca presiunea sesiunilor te apasa si trebuie sa pui burta pe carte, ai la dispozitie foarte multe oportunitati ca sa te distrezi si sa traiesti clipa. Totusi, pentru ca nu vei fi student toata viata,

Calculator Sarcina