Premii de 4000 de euro la AI-MAS Winter Olympics

Publicat: 29 Nov 2010 00:00

Laboratorul AI-MAS da unda verde inscrierilor online pentru trei dintre sectiunile proiectului international dedicat Inteligentei Artificiale (IA): AI-MAS Winter Olympics. Organizatorii pun la bataie premii in valoare de 4000 de euro. AI-MAS Winter Olympics este organizat de Laboratorul AI-MAS (Artificial Intelligence Multi-Agent Systems) al Facultatii de Automatica si Calculatoare din cadrul UPB si se deruleaza in perioada 19-20 februarie 2011. Proiectul cuprinde 4 sectiuni:

- AI Olympics – competitie virtuala intre solutii de IA, a carei finala va fi modelata grafic si se va desfasura in direct in perioada 19-20 februarie. Competitia cuprinde 3 probe, care testeaza creativitatea si cunostintele participantilor in domeniu:
- Ticket to Ride – implementare a jocului de tip board-game cu acelasi nume, in care jucatorii – solutiile software ale participantilor – trebuie sa ia decizii tactice si strategice.
- Recycle Swarm – implementare a unei strategii de comunicare si coordonare a unei echipe de robotei cu diferite capabilitati, cu scopul de a curata gunoaiele de pe o harta. Controlul sistemului se face in mod descentralizat.
- Crafting Quest 2 – o noua versiune a jocului din editia precedenta, in care concurentii controleaza in mod centralizat o echipa de 3 personaje, care aduna resurse si retete de pe harta, pentru a construi obiecte.
Fiecare proba este premiata cu câte 1000 euro. inscrierile incep pe 25 noiembrie 2010.

Date importante:

Runda de test #1: 20 decembrie 2010
Runda de test #2: 21 ianuarie 2011
Runda de calificare: 5 februarie 2011
Deadline pentru finalizarea solutiilor: 16 februarie 2011
Finale: 19-20 februarie 2011

AI-MAS Village – expozitie de aplicatii inovatoare si proiecte recente din domeniul IA, cum ar fi: roboti autonomi, aplicatii software inteligente si alte tehnologii state-of-the-art. Proiectele pot fi dezvoltate in companii si in universitati, de catre studenti sau cercetatori. inscrierea aplicatiilor se va face prin trimiterea unei descrieri a proiectului pe adresa demos@aiolympics.ro.

AIdeas – sesiune de comunicari pentru studentii pasionati de cercetare (in special masteranzi si doctoranzi, dar nu numai). Acestia pot prezenta rezultatele activitatii lor de cercetare din domeniul IA, pentru a primi feedback din partea unei comisii avizate si a publicului. Cel mai valoros proiect va fi recompensat prin decontarea cheltuielilor de participare la o conferinta internationala, in limita a 1000 euro. Termenul de trimitere a lucrarilor este 10 ianuarie 2011.

AI: Discuss and Discover – prezentari interactive sustinute de personalitati din domeniul IA si scurte dezbateri intre invitati – atât din mediul academic, cât si din mediul privat – pentru a evidentia partea aplicativa a cercetarii in Inteligenta Artificiala si directii viitoare de dezvoltare in domeniu.


Mai multe detalii pe www.aiolympics.ro. AI-MAS Winter Olympics reuneste cei mai bine pregatiti elevi si studenti, companii de prestigiu din domeniul IA si profesori universitari de renume din tara si din Europa, urmarind sa stimuleze creativitatea in Inteligenta Artificiala, un domeniu in plina expansiune.

Trebuie sa citesti

Metodele eficiente care te tin in siguranta cand pleci la drum lung
Metodele eficiente care te tin in siguranta cand pleci la drum lung

Fie ca trebuie sa te deplasezi in vacanta, in afara orasului sau sa iti vizitezi rudele si sa pleci la drum lung, trebuie sa te pregatesti din toate punctele de vedere, ca sa ajungi cu bine la destinatie. Deci, ai nevoie de cateva masuri de precautie, in timp ce tii cont de anumite aspecte

Abilitatile sociale sunt un avantaj la angajare. Tu le ai?
Abilitatile sociale sunt un avantaj la angajare. Tu le ai?

Abilitatle sociale, cunoscute, de asemenea, si ca soft skills , au devenit din ce in ce mai importante pentru companiile mari, dar nu numai, atat in ceea ce priveste procesul de recrutare, cat si in cel de perfectionare a angajatilor.  Din pacate, aceste abilitati, pe care doar o mica parte

TOP 5 curiozitati din spatele unui calculator
TOP 5 curiozitati din spatele unui calculator

Calculatorul este un device indispensabil in zilele noastre. Tehnologia a avansat atat de mult, incat poti face aproape orice din spatele unui calculator, in orice colt al lumii te-ai afla. Copil, adolescent sau adult, toti oamenii traiesc intr-o era a vitezei, in care internetul a luat mare

Cum sa ai o viata plina de adrenalina ca student, fara sa ai nevoie de multi bani
Cum sa ai o viata plina de adrenalina ca student, fara sa ai nevoie de multi bani

Daca esti student, probabil nici nu ai mai simtit cat de palpitanta si plina de provocari e aceasta perioada, avand in vedere contextul pandemic actual care a schimbat fundamental modul de viata al tuturor. In aceste conditii, e si normal sa fii mai mult decat entuziasmat de ridicarea multor

Aspectele importante de care sa tii cont dupa ce vei absolvi facultatea
Aspectele importante de care sa tii cont dupa ce vei absolvi facultatea

Facultatea reprezinta una dintre cele mai frumoase perioade din viata oricarui tanar. Chiar daca presiunea sesiunilor te apasa si trebuie sa pui burta pe carte, ai la dispozitie foarte multe oportunitati ca sa te distrezi si sa traiesti clipa. Totusi, pentru ca nu vei fi student toata viata,

Teste Online

Care e numarul tau norocos?

Vrei sa-ti afli numarul norocos?Incearca acest test.

mai multe »

Calculator Sarcina