studentie.ro  » cariera » cursuri de perfectionare » Atestat de competenta lingvistica PLIDA

Atestat de competenta lingvistica PLIDA

Publicat: 18 Ian 2011 | Vizualizari: 5371

Universitatea de Vest din Timisoara este unica institutie din Romania unde se poate obtine Atestatul de competenta lingvistica PLIDA, in vederea solicitarii permisului de sejur si a permisului de munca in Italia.

Prin semnarea Protocolului Nr. 91 din 10 ianuarie 2011, intre Societatea DANTE ALIGHIERI (Sediul central din Roma) si Politia de Stat Italiana, mentionatul atestat de competenta lingvistica PLIDA (nivel A2, adica italiana de baza) devine un document obligatoriu pentru toti aceia care doresc sa poata munci pe teritoriul italian.

Conditii de obtinere:

- Inscrierile se fac in luna aprilie si luna octombrie a fiecarui an, la sediul UVT.
- Examenul se tine in data de 25 mai, respectiv, 25 noiembrie a fiecarui an, la sediul UVT, din Bd. Vasile Parvan, 4. Consta din trei probe (oral, scris, audio).
- Nota la proba orala este acordata de comisia de examen din UVT, iar probele celelalte sunt expediate online la Roma, unde sunt corectate unitar, simultan cu probele sosite din toate centrele PLIDA din lume. Rezultatele sunt comunicate dupa circa doua luni de zile.
- Atestatul este eliberat de Sediul central al Societatii DANTE ALIGHIERI, la adresa indicata de candidat si este recunoscut pretutindeni in lume.
- La UVT, se pot sustine probe pentru oricare din cele sase niveluri (A1, A2, B 1, B2, C1, C2). Pentru probele promovate nu se mai percepe taxa, la repetarea respectivei probe, in sesiunea urmatoare de examen.

Pentru candidatii care doresc sa studieze limba italiana, se organizeaza cursuri (incepatori si avansati), in grupuri de 10-15 persoane. Predau cadre didactice universitare foarte competente, utilizand metode si aparatura moderne, materiale didactice elaborate de Societatea DANTE ALIGHIERI.

Absolvirea cursului nu este obligatorie, candidatii putand sa se inscrie si sa sustina examenele fara vreo conditionare de acest tip.

Informatii suplimentare se pot obtine la tel. 0726592248 sau 0745225919.

Sursa: Universitatea de Vest din Timisoara

 

Quiz

În acest ”Test” este vorba cât de bine poți gândi. Deoarece unii greșesc la cele mai simple întrebări.Acesta este un așa numit „Test de Logică”.

 

Jobs

Firma: Studio20
Nivel cariera: 6 - 12 luni
Tipul postului: Full-time
Oras: BUCURESTI, Iasi, Pitesti, Ploiesti
Perioada de valabilitate: 2023-02-07 00:00:00 - 2023-03-05 00:00:00